Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΙΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
ΥΠΟ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ-ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ
ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Προς Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών
 
Θέμα : Μ.Τ.Ν. Άμφισσας χωρίς Νεφρολόγο
Από τον Νοέμβριο του 2011 ο σύλλογος νεφροπαθών Φωκίδας έχει απευθύνει έκκληση για βοήθεια διότι τα γεγονότα που συμβαίνουν στην ΜΤΝ του Γεν. Νοσοκομείου Άμφισσας οδηγούν στο κλείσιμο αυτής, καθώς και την μετακίνηση για δεύτερη φορά σε γειτονικούς νομούς των ασθενών για την νοσηλεία τους (η πρώτη ήταν στο ξεκίνημα των γεγονότων αρχές του 2012).
 
Η έκκληση έχει απευθυνθεί προς την υποδιοίκηση του Ν. Άμφισσας με παραστάσεις και έγγραφα τα οποία έχουν κοινοποιηθεί και στη Δ/ση του Ν. Λαμίας που υπάγετε, επίσης στην 5η ΥΠ Ε Θεσσαλίας προς τον Υπ. Υγείας την Κα. Αντιπεριφερειάρχη προς την εισαγγελία Άμφισσας και σε άλλους εκτός της επίσημης δομής του κράτους (ΜΜΕ, ομοσπονδία Νεφροπαθών ΕΣΑμΕΑ κλπ. Να σημειώσουμε ότι η μόνη απάντηση και προώθηση στους αρμόδιους του αιτήματος μας ήταν από την Κα. Γαζή Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας.
 
Η υποδιοίκηση του Ν. Άμφισσας ποτέ δεν μας απάντησε στα έγγραφα μας, ούτε καν στην κοινοποίηση των ενυπόγραφων καταγγελιών των μελών μας.
 
Τους τελευταίους μήνες η νοσηλεία των νεφροπαθών γίνεται με τηλεφωνικές συνεννοήσεις χωρίς την φυσική παρουσία νεφρολόγου από ιατρούς γενικής ιατρικής από παθολόγους και από αγροτικούς ιατρούς που εναλλάσσονται από τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο για να καλύπτουν το εξωτερικό ιατρείο της μονάδας καθώς και τις εφημερίες πρωί και απόγευμα στην μονάδα λόγο απουσίας με προβλήματα υγείας της μοναδικής νεφρολόγου και Διευθύντριας της μονάδας.
Νεφρολόγοι υπήρχαν δύο στην ΜΤΝ, η μία εδώ και μήνες αναζήτησε καλύτερες συνθήκες εργασίας στο εξωτερικό η δε Διευθύντρια της μονάδας υπέβαλε παραίτηση λόγο συνταξιοδότησης από 1-8-2013 (θα αποχωρούσαν άραγε αν δεν υπήρχε αυτό το εργασιακό περιβάλλον των εντάσεων των παρεμβάσεων των αναφορών των εναλλαγών σε μια νοσηλευτική μονάδα με βαρύτατα περιστατικά ασθενών, ασθενών με αναπηρίες από 80-100%).
 
Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των νεφροπαθών της Φωκίδας παρά τις έμμεσες απειλές που συλλέξαμε στον αγώνα μας για καλυτέρευση των συνθηκών νοσηλείας το διάστημα αυτό, και για να μην υπάρξουν άλλες άδικες απώλειες νεφροπαθών πέραν αυτών που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα.
 
Ο σύλλογος Νεφροπαθών Φωκίδας ζητά την παρέμβαση της ομοσπονδίας Νεφροπαθών και απευθύνει έκκληση προς το υπουργείο υγείας να βρεθεί λύση στο θέμα ζωής για τους ασθενείς, να γίνει πρόσληψη γιατρών νεφρολόγων στην ΜΤΝ του Γ.Ν. Νοσοκομείου Άμφισσας άμεσα.
Εδώ και ένα τρίμηνο έχει προκηρυχθεί θέση Νεφρολόγου στην ΜΤΝ του Γ.Ν. Άμφισσας αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον, ο σύλλογος μας πληροφορήθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες Νεφρολόγος που εργάζεται σε νησί θέλει να μετακινηθεί στο Γ.Ν. Άμφισσας, ελπίζουμε να λυθεί το θέμα Νεφρολόγος στην Μ.Τ.Ν. Άμφισσας, διότι δεν είναι σε θέση να μεταβούν όλοι οι ασθενείς σε γειτονικούς νομούς (από την κατάσταση της υγείας τους στη πολύωρη μετακίνηση και να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα που απατούνται).
 
Σημείωση : Ο πρώτος ασθενής που φεύγει από την Μ.Τ.Ν από 2/8/2013 θα μεταβαίνει στην Λειβαδιά για την νοσηλεία του.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΙΩΑΝ.                     ΤΡΙΣΠΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝ.
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 5η ΥΓ. ΠΕΡ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
Βουλευτή Φωκίδας κα Μανδρέκα Ασττ.
Αντιττεριφερειάρχη Φωκίδας κα Γαζή Γ.
Δήμαρχο Άμφισσας κ Φουσέκη Νικ.
Υδ/τρια Γ. Ν. Άμφισσας Καραγιώργου Δημ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: