Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η μεγάλη πυρκαγιά στον ελαιώνα μας και οι αιρετοί μας.


Μαύρη μέρα για τη Φωκίδα
Τραγική η χθεσινή ημέρα για την Άμφισσα, καθώς χάθηκε όλη η καρδιά του ελαιώνα και ένα πολύ σημαντικό μέρος του περίφημου Δελφικού Τοπίου.
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη και αν οφείλεται ή όχι σε ατύχημα όπως συζητιέται, αλλά ξέρουμε ότι πολλές ιδιοκτησίες δεν είχαν καθαριστεί. Οι δυνατοί άνεμοι, τα χόρτα, οι βρωμιές, τα εύφλεκτα υλικά, τα λάστιχα που είχαν πεταγμένα κάποιοι στάθηκαν αφορμή να πάρει μεγάλες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις η πυρκαγιά.
Γιατί δεν έκανε ο δήμος της δουλειά του;
Ο νόμος είναι σαφής για τις περιπτώσεις ασυνείδητων ιδιωτών που δεν καθαρίζουν τις περιουσίες τους, όπως επιβεβαίωσε και χθες ο δήμαρχος κ. Φουσέκης απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας μας. Ορίζεται λοιπόν από το νομοθέτη ότι θα πρέπει να γίνουν τρεις ειδοποιήσεις και αν ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκριθεί τότε υποχρεωτικά μπαίνει ο δήμος καθαρίζει και απλώς στέλνει το μπιλιετάκι με το λογαριασμό στον ιδιοκτήτη. Ο νομοθέτης, αυτό δεν το πρόβλεψε τυχαία, αφού δεν μπορεί η έλλειψη συνείδησης του καθενός να αποτελεί μια βόμβα που να απειλεί με οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή.
Ωστόσο, ο Δήμαρχος τόνισε ότι καμιά υπηρεσία δεν έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει τον ελαιώνα της Άμφισσας που είναι τεράστιος σε έκταση. Αυτό πάντως, είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που οφείλει να δει ο δήμος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα άμεσα!!!
Χρειαζόταν να τους «πιέσετε» κ. Μανδρέκα; Είναι τόσο ασυνείδητοι εκεί στο υπουργείο;
Η βουλευτής κα Μανδρέκα στην τοποθέτησή της υποστήριξε ότι όταν τέθηκε σε έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαραθώνα, «πιέσαμε πολύ και μας έστειλαν ενισχύσεις», είπε χαρακτηριστικά. Αν αυτή η φράση δεν βγήκε από το στόμα της Βουλευτού υπό την συνήθη πολιτική πρακτική του «κατόπιν ενεργειών μου» και κυριολεκτεί η Βουλευτής, τότε πραγματικά έχουμε μια ασυνείδητη πολιτική ηγεσία. Διότι, αν πιστέψουμε ότι καιγόταν ένα μεγάλο μέρος του Δελφικού Τοπίου και όλο το κέντρο του παραδοσιακού ελαιώνα, ότι έγιναν ζημιές σε πολλές επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες και καταστράφηκε το κεντρικό μέρος του δήμου και αυτοί εκεί πάνω χρειάζονταν «πίεση» για να μας στείλουν βοήθεια, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Όλοι που τους ανεχόμαστε!!!
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν θελετε καθαρο λογγο,πληρωστε τα καθαριστικα,κ για να ειμαι δικαιος η πολιτεια δινει μεσο του προγγραματος του παραδοσιακου ελαιωνα μπολικο χρημα,να διατεθει μερος του πριν καν μπει στις τσεπες για τον καθαρισμο,ετσι κ οι κατ επαγγελμα αγροτες θα δουλεψουν(αυτοι θα κανουν την δουλεια)κ ο καθε ενας θα συμετασχει βαση της ιδιοκτησιας του.Ενα προβλημα υπαρχει μονο,αυτη η απλουστατη δουλεια προυποθετει να υπαρχει κρατος που να λειτουργει,πραγμα που η γενεια μας,αυτο, το ακουει σαν παραμυθι απ τα στοματα των γεροντοτερων που εζησαν τον καιρο της επαρατου δικτακτοριας,ας μην τα θελουμε λοιπον κ ολα δικα μας,τωρα φερ'ειπειν μπορουμε κ λεμε οτι θελουμε ελευθερα...

Π.Λ. είπε...

Πολύ καλό το άρθρο αλλά και "ασυνείδητο".
Και εξηγούμαι!
Είναι κραυγαλέά η Γκελεσταθέικη νοοτροπία της Βουλευτού μας κατόπιν της "παράκλησης" της να μας παρέχει βοήθεια το Κράτος των Αθηνών, και η οποία σαφέστατα αναδεικνύει την σαπίλα μέχρι μυελού των πολιτικάντηδων αποπλανητών και ασελγών της δημοκρατίας , οι οποίοι το καθήκον τους το έχουν ανάγει σε ρουσφέτι μετά ικεσιών και σε διαφημιστικό σποτ προκειμένου εκμεταλευτούν τον πόνο και την αγωνία των φτωχοποιημένων για την άντληση ψήφων με σκοπό την ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ της καρέκλα τους.
Εκεί!! η "διαπίστωση" της ασυνειδησίας ΜΑΝΔΡΕΚΑ δεν είναι ότι "βολεύει" τον γράφοντα αλλά κραυγάζει τόσο στεντόρεια που ξεκουφαίνει και τον εκ γεννετής κουφό!
Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΟΤΙ ΟΙ "ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ" ΓΕΩΡΓΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΩ ΜΗ "ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ" ..ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ....προκαλει τοση ΟΡΓΗ που φτάνει εως του σημείου να "υποψιάζεται" κανείς και να επεισέρχεται εις δίκην προθέσεων του αρθρογράφου κατά τον γνωστό και προσφιλή τρόπο των νεοτεριστικων ΜΜΕ , που τηρούν ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ με γνώμονα την ρήση "κι όποιον παρει ο χάρος"!!??
Φταίνε οι αγρότες που ελέω μνημονιου αλλά και κατα το παρελθόν , τα έσοδα τους από την παραγωγή δεν φτάνουν ούτε για άρτο? λόγω των εξευτελιστικών τιμών ελιάς και λαδιού? με αποτέλεσμα να καταστείται αναποτελεσματική η καλλιέργεια της ελιάς ως μέσω βιοπορισμού?
Φταίνε όλοι οι αγρότες που δεν είναι τσιφλικάδες? και έχουν κτήματα ίσα για το λάδι τους και μόνον λόγω απαξίας του προιντος τους? ( ΔΕΝ ΜΑς ΛΕΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟς ΠΟΣΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΑΜΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΚΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ??)
Φταίνε οι αγρότες που τα έσοδα τους μειώθηκαν από την αδιαφορία της προώθησης και ρποστασιας του ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ με ονομασία προέλευσης , από τους κεντρικούς νομοθετικούς φορείς...ντοπιους και μη??..
Φταίνε οι ασυνειδητοι αγρότες που το πετρέλαιο έχει φέρει την τιμή του "καταστροφέα" στα ύψη? με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καθαρίσουν τα κτηματα τους??
Φταίνε οι αγρότες που το καρτελ λαδιού εκμεταλλεύεται τον κόπο τους? και δίνει ψιχουλα ως έσοδο τους???
Για να μην μακρηγορώ...
ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΟΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ !!!ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ!!!!!!!!!

ΓΚΕΓΚΕ???

ΣΣ: ΠΟΙΟΣ ΜΩΡΕ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??..ΠΟΣΟΣ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΑΝΟΧΗ??.. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η "ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ" ΠΡΟΚΑΛΕΙ!!!!

ΑΙΣΧΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,ΟΨΙΜΕ ΥΨΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ,ΓΡΑΨΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΧΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ Η¨ ΤΗΝ ΜΑΝΤΡΕΚΑ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ..ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ....ΑΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΞΑΜΟΛΥΣΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΗΜΕΝΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ..ΤΩΡΑ ΓΚΕΚΕ Η¨ ΝΟ ΓΚΕΚΕ?????ΑΕΙ. ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ...

Ανώνυμος είπε...

Μια εύλογη απορία...υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι των αθηνών και κυκλοφορούν στην περιοχή μας....γιατί δεν έγινε καμία αναφορά στο γεγονός ούτε καν στις προσωπικές τους σελίδες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ? ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ ?ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΛΕΩ ΕΓΩ .ΤΑ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΗΚΑΜΕ .ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ .ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ....ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ...ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ .ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ .ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ....ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ.