Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Θρίλερ κατασκοπείας

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Χίου μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη Γερμανού τουρίστα με την κατηγορία της κατασκοπείας στο γραφικό χωριό Αρμόλια.

Πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν Γερμανό υπήκοο, ηλικίας 72 ετών, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, ο οποίος διαμένει στο νησί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Από την εξέταση των δύο φωτογραφικών μηχανών, καθώς και καρτών αποθήκευσης, που είχε κατά τη σύλληψή του, διαπιστώθηκε ότι χθες το πρωί είχε φωτογραφίσει στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου.

Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του στο νησί, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• 2 φωτογραφικές μηχανές
• 14 κάρτες μνήμης
• 5 usb sticks
• 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου
• 2 κινητά τηλέφωνα και
• 1 ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή.

Φωτό από τα ευρήματα:





Ο κατάσκοπος… με διασυνδέσεις στην Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός φωτογράφιζε - τουλάχιστον την τελευταία τριετία - εγκαταστάσεις, δημόσια έργα, υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.).

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφίσεις γίνονταν για λογαριασμό Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία κυμαινόταν από 500 έως 1.500 ευρώ για κάθε αποστολή.


Τα ενημερωτικά... e-mail


Το υλικό αποστελλόταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου e-mail, το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβανόταν από πέντε τσιράκια των εντολέων του, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στην Τουρκία.

Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό (e-mail) προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στη Χίο.

Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά το περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης, από τις ελληνικές Αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, δύο υπηκόων Τουρκίας και δύο Ελλήνων, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: