Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Λεφτά υπάρχουν για αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών!


Τουλάχιστον προκλητικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τον τρόπο με τον οποίοι οι βουλευτές και οι παράγοντες που διατέλεσαν σε δημόσια αιρετά αξιώματα τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν να αυξήσουν τα συντάξιμα χρόνια και τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους.
Σημερινό ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» φέρνει στο φώς της δημοσιότητας μια «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο του ΕΤΑΜ (Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών) σύμφωνα με την οποία όσοι κατείχαν δημόσια αξιώματα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία τόσο στο ΙΚΑ, όσο και στο επικουρικό του ταμείο, προκείμενου να αυξήσουν τα χρόνια της ασφάλισης τους.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος στηρίζεται στο άρθρο 138 του νόμου4052/2012 που προφανώς ψηφίστηκε νύχτα χωρίς κανένας να αντιληφθεί το κόλπο με το «παραθυράκι» για τους αιρετούς άρχοντες.
Μάλιστα η ρύθμιση δεν σταματά μόνο εκεί, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πάνω σε αυτή θα βρουν... πάτημα και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορέσουν και αυτοί να αυξήσουν τα χρόνια της προϋπηρεσίας τους και άρα τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους.
Πιο συγκεκριμένα με το νόμο αλλά και την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί καθώς και για δημάρχους και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή ο χρόνος που θήτευσαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν από την εκλογή τους. Μέσω αυτής της αναγνώρισης θα μπορέσουν όχι μόνο να συμπληρώσουν τα χρόνια που τους λείπουν, αλλά και να αυξήσουν τη σύνταξη τους. 
Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: