Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου - Έρχεται το αρνητικό point system στο Δημόσιο




- Θα απολυθεί το 2% των δημοσίων υπαλλήλων, το 4% θα μπει σε κινητικότητα
- Πως θα γίνει η αξιολόγηση στο Δημόσιο
- «Πρέπει να ξεφύγουμε από την έννοια της μονιμότητας στο Δημόσιο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- «Δημοτικός αστυνομικός έστειλε επιστολή και παρακαλούσε να μετακινηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. για να αξιοποιηθεί»
- «Είναι λογικό σε κάθε απόσπαση ή μετάταξη να πρέπει να υπογράψω εγώ;»
Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν καθημερινά να μάθουν που θα τους ξημερώσει η επόμενη μέρα. Σε διαθεσιμότητα; Σε καθεστώς κινητικότητας ή μήπως με απόλυση;
Λάβαμε επιστολή από δημοτικό αστυνομικό, με πτυχία, που παρακαλούσε να μετακινηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. για να αξιοποιηθούν τα προσόντα του.
Το 2% των δημοσίων υπαλλήλων θα απολυθεί και το 4% θα μπει σε καθεστώς κινητικότητας, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Και προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν βγει σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι. «Είμαστε έτοιμοι» τόνισε ο υπουργός.
Άλλωστε, τον Σεπτέμβριο επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα και αυτή τη φορά οι δανειστές εμφανίζονται... αγριεμένοι πριν καν φτάσουν. Και απαιτούν να γίνουν όσα τους έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση για να μην υπάρξει εμπλοκή με τις δόσεις.
Οι κοπανατζήδες και η γραφειοκρατία
«Δεν έχω εικόνα πόσοι είναι» παραδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους κοπανατζήδες του Δημοσίου. Ξεκαθάρισε μόνο πως θα εντοπιστούν και ήδη, όπως είπε, έχει δρομολογηθεί διαδικασία. «Αλλάζει το Δημόσιο. Οι κοπανατζήδες θα ελέγχονται και θα τιμωρούνται. Φτάσαμε στη χρεοκοπία ως χώρα γιατί δε συγκρουστήκαμε με αυτές τις νοοτροπίες τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει «να ξεφύγουμε από την έννοια της μονιμότητας και να πάμε στην έννοια της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης».
Και αφού περί αξιολόγησης ο λόγος, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως πρώτα στο στόχαστρο θα μπουν τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας για όσους μπήκαν στο Δημόσιο τα τελευταία χρόνια και το κατά πόσα είναι πλαστά ή όχι.
Τα πολιτικά κόμματα έβλεπαν το Δημόσιο σαν τρόπο παραμονής τους στην εξουσία
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη γραφειοκρατία, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να απαιτούνται 16 υπογραφές για μια απόφαση και την τελική υπογραφή να τη βάζει ο υπουργός. «Κάθε μέρα υπάρχει στο γραφείο μου ένας πάκος με μετατάξεις ή αποσπάσεις που πρέπει να υπογράψω», είπε.
 «Δεν υπάρχει απόλυτο σύστημα Δικαιοσύνης» - Κυριάκος Μητσοτάκης
 «Προφανώς θα επιβραβεύονται τα τυπικά προσόντα. Μοριοδοτούμε την προϋπηρεσία αλλά και τον τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο», σημείωσε και επιβεβαίωσε ότι περισσότερα μόρια θα έχουν εκείνοι που μπήκαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: