Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Γιαλαντζί τσαμπουκάς» Στουρνάρα στην Τρόικα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΤΡΟΙΚΑ

Τα ΜΜΕ της διαπλοκής αποκρύπτουν την αλήθεια για τα υποτακτικά «ναι» του παντός καιρού και προθυμίας κ. Γ. Στουρνάρα προς τους «τρεις της τρόικας.
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα βρίσκονται -για ακόμα μία φορά- σε πολύ κρίσιμο σημείο και «καρκινοβατούν», σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο Στουρνάρας έχει βάλει μπροστά τις μηχανές των ΜΜΕ της διαπλοκής για να φιλοτεχνήσουν το προσωπικό του προφίλ.
Δεν υπάρχει άλλωστε άλλη ερμηνεία για να εξηγήσει κανείς την αγωνιώδη προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών να πείσει την κοινή γνώμη ότι παίζει τον ρόλο... του «σκληρου» με την Τρόικα, ενώ όλοι ξέρουν ότι τα πολλαπλά «ναι» που έχει πει στους δανειστές μας, τον έχουν αναγάγει σε νούμερο ένα «υποτακτικό» Υπουργό απέναντί τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι την ώρα που η Τρόικα ακύρωνε το ραντεβού με τον πρωθυπουργό χθες το απόγευμα, τα ΜΜΕ της διαπλοκής άρχισαν με πυχιαίους τίτλους να αναπαράγουν την φράση που φέρεται να είπε –και καλά τσαμπουκαλευόμενος- ο κ. Γιάννης Στουρνάρας προς την Τρόικα: ότι «αν θέλετε νέα μέτρα, να πάτε να διαπραγματευτείτε με τον Τσίπρα».
O κάθε νοήμων αντιμετωπίζει με περισσή επιφυλακτικότητα και σκεπτικισμό τέτοιες διαρροές, όταν μάλιστα ξέρει πολύ καλά το πώς παίζεται το παιχνίδι της διαπλοκής. Η προσπάθεια του κ. Στουρνάρα να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον «σκληρό διαπραγματευτή» στις συζητήσεις με την Τρόικα, ξεπερνά κατά πολύ κάθε όριο προκλητικότητας. Ειδικά μάλιστα όταν ο Υπουργός Οικονομικών είναι ο άνθρωπος που καθημερινά αλείφει βούτυρο στο ψωμί της Τρόικας. Χαρακτηριστικότερο πρόσφατο παράδειγμα είναι όταν ο κ. Στουρνάρας ουσιαστικά επιχαίρει για την πίεση που ασκούν οι δανειστές μας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη.
Ο κ. Στουρνάρας, αντί να ασχολείται με το προσωπικό του προφίλ, μήπως θα ήταν καλύτερο και πιο ωφέλιμο για όλους να αφήσει τα παιχνίδια με τα ΜΜΕ και να ασχοληθεί πραγματικά με το έργο του: το οποίο είναι να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι τα συμφέροντα της Τρόικας, αναπαράγωντας ουσιαστικά τα αιτήματά τους στο δημόσιο διάλογο της χώρας; Το σύστημα Σημίτη ας κάνει λίγο κράττει στους σχεδιασμούς του. Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’ όσο νομίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: