Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ!


Φθιώτιδα: 10 Τοπικά Συμβούλια κατήγγειλαν στον Εισαγγελέα το Δήμαρχο για τα σκουπίδια.
Κάτω Τιθορέα 1.4.2013
Κύριε Εισαγγελέα
Με την από 18.2.2013 ανακοίνωση -καταγγελία μας, την οποία σας κοινοποιήσαμε , καταγγείλαμε τον Δήμαρχο Αμφίκλειας –Ελάτειας για την μη αποκομιδή των σκουπιδιών που έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των πολιτών .
Η Δ/νση δημοσίας υγείας & κοινωνικής μέριμνας της Π.Ε Φθιώτιδας με το υπ` αριθ. 703/5.3.2013 έγγραφο της, σας απέστειλε την έκθεση υγειονομικής επιθεώρησης για τον Δήμο Αμφίκλειας –Ελάτειας βάσει της οποίας διαπιστώθηκε ότι δεν γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα την δημιουργία δυσοσμιών και ανθυγιεινών καταστάσεων σε βάρος των κατοίκων και κινδύνων για την δημόσια υγεία, προτείνοντας την άσκηση ποινικής διώξεως στους υπευθύνους.
Ο Δήμαρχος κ. Ντούρος αμέσως μετά τις ανωτέρω ενέργειες αποδεχόμενος την ευθύνη του, σας απέστειλε το υπ`αριθ. 2426/7.3.2013 έγγραφο του σύμφωνα με το οποίο σας γνωστοποιεί ότι «..από σήμερα 7.3.2013 θα δώσω εντολή να μαζευτούν τα σκουπίδια και θα αποδεσμεύσω το αναγκαίο χρηματικό ποσό από το ταμείο του Δήμου..» Πλην όμως μέχρι σήμερα και παρά την ρητή διαβεβαίωση που ο ίδιος σας έδωσε, δεν έχει δώσει καμία εντολή και δεν προβαίνει στην συστηματική αποκομιδή των σκουπιδιών, εκτός ελάχιστων περιπτώσεων που έγινε με πρωτοβουλία των κατοίκων .
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια του Δημάρχου, πέραν των ψευδών διακηρύξεων του, έχει ως αποτέλεσμα την τρομακτική επιβάρυνση των συνθηκών της δημόσιας υγείας.
Μετά τα ανωτέρω σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία.
Τα Τ.Σ
Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Τιθορέας
Δημοτικής Κοινότητας Ελάτειας
Τοπικής Κοινότητας Τιθορέας
Τοπικής Κοινότητας Μοδίου
Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας
Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής
Τοπικής Κοινότητας Παναγίτσας
Τοπικής Κοινότητας Ζελίου
Τοπικής Κοινότητας Σφάκας
Τοπικής Κοινότητας Λευκοχωρίου
ΚΟΙΝ:
α) κ. Δήμαρχο Αμφίκλειας- Ελάτειας
β) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Αμφίκλειας –Ελάτειας (για την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο, ομοφωνια στα τοπικα συμβουλια! Καλο το παραδειγμα τους