Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ! Με πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρατείνουν το χαράτσι της ΔΕΗ


Με την πραξικοπηματική μέθοδο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου επιχειρούν να παρατείνουν και το 2013 την επιβολή στους Έλληνες του χαρατσιού που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Φοβούνται πώς αν έρθει στη Βουλή το ληστρικό αυτό μέτρο θα απορριφθεί από βουλευτές και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τάσσεται φανατικά υπέρ της συνέχισης της είσπραξης του χαρατσιού γιατί έτσι θέλει η τρόικα. Είναι μία από τις απαιτήσεις των δανειστών και αυτός ως ο εδώ υπάλληλος θέλει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να αποδεσμευθεί η δόση των 2,8 δις ευρώ του Μαρτίου. Η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρξει εμπλοκή με την τρόικα και είναι έτοιμη, να πει ναι σε όλα. Σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, σε νέες ανατροπές στα εργασιακά, τη στιγμή που η ύφεση και η ανεργία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Αντιδρά στο χαράτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο εμπνευστής του επαίσχυντου αυτού μέτρου, που εξαθλίωσε τους πολίτες, είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, να κοπεί το ρεύμα σε άπορους και οικογένειες και στα πρόθυρα της κατάρρευσης η ΔΕΗ να προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια της (προβλέπονται και άλλες εντός 2013), έχει το θράσος να λέει τώρα δεν μπορούν να επιβαρυνθούν άλλο οι πολίτες με το χαράτσι αυτό.
Πρόκειται για αθλιότητα (το λιγότερο) εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μάλιστα αξιώνει να γίνει ανασχηματισμός, να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβέρνηση και να πάρει ακόμη περισσότερα υπουργεία γι΄αυτούς που θέλει να πριμοδοτήσει στο κόμμα του 7%, με τάσεις κατάρρευσης. Ο εκτελεστής της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ, θέλει να επανέλθει στον τόπο του εγκλήματος.
Αντίθετη στο χαράτσι εμφανίζεται και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Το δεκανίκι της κυβέρνησης για να περνά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Προφανώς όμως, Βενιζέλος και Κουβέλης, δεν θα έχουν πρόβλημα να επιβληθεί το χαράτσι της ΔΕΗ και το 2013 με μία ακόμη πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Να παρακαμφτεί δηλαδή η διαδικασία ψήφισης του από τη Βουλή.
Σε αυτή τη λύση στρέφεται το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παρακάμψει τις… αντιδράσεις των εταίρων, να μην βρεθεί προ εκπλήξεως με βουλευτές της ΝΔ να μην το ψηφίζουν και φυσικά να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας που μετά την καταστροφή της Κύπρου έρχεται… ορεξάτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: