Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Κούρεμα Ελληνικών καταθέσεων το 2014;

Κούρεμα ελληνικών καταθέσεων το 2014;

… ζυμώνεται από την Γερμανία στο παρασκήνιο
Μυστική συμφωνία για το κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων υπό μορφή φόρου στις αρχές του 2014- ή ακόμα και στα τέλη του 2013!- συζητείται στους κόλπους των δανειστών μας και συγκεκριμένα σε κύκλους του Γερνανικού Υπουργείου Οικονομικών,  σε συνέχεια της αντίστοιχης λύσης- σοκ που επιβλήθηκε στην Κύπρο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, η Γερμανία έχει ήδη αρχίσει να ζυμώνει στο παρασκήνιο αντίστοιχο κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων ως μία λύση να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες των ελληνικών τραπεζών που έχουν αρχίσει να (ξανά-)δημιουργούνται παρά την ανακεφαλαιοποίηση, λόγω της αδυναμίας των ελληνικών νοικοκυριών να αποπληρώσουν δάνεια και κάρτες. Η συμφωνία αυτή θα βγει από το συρτάρι στις αρχές του 2014- κάτα ορισμένες όμως πληροφορίες ίσως και νωρίτερα- σε χρόνο που θα ανακύψει εκ νέου το  θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Παρά τα όσα προεξοφλούνται για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές προκειμένου να επανέλθει για πολλοστή φορά σε τροχιά βιωσιμότητας, η Γερμανία δεν δείχνει διατεθειμένη να συναινέσει σε νέες διευκολύνσεις για την Ελλάδα, όπως αυτές που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup του περασμένου Δεκεμβρίου (δηλαδή μείωση επιτοκίων, παράταση αποπληρωμής δανείων κτλ).
Η Μέρκελ και οι Βόρειοι της Ευρωζώνης δεν θα δεχθούν να βάλουν εκ νέου το χέρι στην τσέπη με νέες αντίστοιχες διευκολύνσεις για την Ελλάδα. Γι' αυτόν τον λόγο η Γερμανία φέρεται να έχει σκέφτεται να επιβάλλει στο παρασκήνιο ένα ευρύ κούρεμα ελληνικών καταθέσεων το 2014 προκειμένου έτσι να επέλθει και ο περιορισμός του δημόσιου χρέους της χώρας μας και παράλληλα να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες των ελληνικών τραπεζών χωρίς νέα επιβάρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Θα πρόκειται για ακόμα ένα ληστρικό πείραμα στις πλάτες αυτήν την φορά των Ελλήνων καταθετών. Η συμφωνία ΣΟΚ που κρατείται μυστική, φέρεται να έχει τεθεί σε γνώση του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος φυσικά όταν αυτή η συμφωνία ενεργοποιηθεί δεν θα βρίσκεται στην θέση του. Θα έχει όμως υποθηκεύσει ήδη το μέλλον των Ελλήνων.
Άραγε οι δύο άλλοι κυβερνητικοί εταίροι, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης τι λένε για όλα αυτά;
Θα μας το παρουσιάσουν κι αυτήν την "λύση" ως έναν ακόμα εκβιασμό που γίνεται για το... καλό μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: