Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΙΤΕΑ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Από ανάρτηση στο www.zofokoda.gr  ενημερωθήκαμε ότι η παρουσίαση ΤΟΥ Α’ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΠΣ ΙΤΕΑΣ - ΚΙΡΡΑΣ» που ήταν να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 17-1-2013 και ώρα 13:00 στην Ιτέα στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη 24-1-2013 και ώρα 12:00 στο ίδιο μέρος.
Παρότι σε πρώτο χρόνο επιλέξαμε να μην μπούμε στην διαδικασία σχολίων και προεξόφλησης προθέσεων κ.λ.π. στο σημείο αυτό πιστεύουμε ότι έχουν ενδιαφέρον τα ακόλουθα σχόλια:

-  Ο Χωροταξικός Σχεδιασμός γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος, δηλαδή του συμφέροντος του συνόλου των κατοίκων της περιοχής. Ταυτόχρονα όμως δημιουργεί μεγάλες υπεραξίες σε ιδιωτικές περιουσίες ή αντίστοιχα απαξιώνει μέχρι μηδενισμού άλλες ιδιωτικές περιουσίες ή και ευρύτερες περιοχές. Η δημόσια διαβούλευση κατά τον Χωροταξικό Σχεδιασμό έγινε υποχρεωτική με Νόμο για δύο λόγους. Για να μπορεί να συμμετέχει κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται και για να μειωθεί το δυνατόν η μυστικότητα που στο παρελθόν άφηνε το περιθώριο διαπλοκής και εξυπηρέτησης μεμονωμένων ιδιωτικών συμφερόντων, ακόμα και εις βάρος του κοινού συμφέροντος, μετατρέποντας τον Χωροταξικό Σχεδιασμό από βασικό εργαλείο Ανάπτυξης σε ταφόπλακα της Ανάπτυξης. Άρα η όλη διαδικασία θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά ώστε να μην δίνεται κανένα δικαίωμα σε κανέναν.

-  Από μόνο του το γεγονός ότι η ενημέρωση των κατοίκων για το ΓΠΣ της Ιτέας, για ένα τόσο σοβαρό θέμα για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής των Δελφών που τουλάχιστον για την οικονομία είναι υπόθεση «ζωής ή θανάτου», πραγματοποιείτε εργάσιμη ημέρα και εργάσιμη ώρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετικά. Για να μην δοθεί κανένα δικαίωμα για καμία δεύτερη σκέψη, θα έπρεπε η ενημέρωση να γινόταν μη εργάσιμη μέρα ή τουλάχιστον μη εργάσιμη ώρα.

-  Για να μπορέσει να παρακολουθήσει κάποιος μία ενημέρωση εργάσιμη μέρα στις 12:00 ή στις 13:00 , εάν είναι υπάλληλος θα πρέπει να έχει φροντίσει μέρες πριν να πάρει άδεια από την δουλειά του ή εάν είναι αυτοαπασχολούμενος να έχει φτιάξει από πριν τέτοιο πρόγραμμα ώστε να βρίσκεται στην περιοχή και να το επιτρέπουν και οι υποχρεώσεις του. Η αναβολή την τελευταία στιγμή και η με «χαλαρό τρόπο» δημοσίευσή της σε ένα από τα ιστολόγια της περιοχής  και μόνον, επίσης δεν προστατεύει από δεύτερες σκέψεις. Σίγουρα αν υπάρχει έστω και ένας που παρά την δύσκολη εποχή είχε κάνει ότι απαιτείται για να παραστεί στην ενημέρωση και πάει αύριο Πέμπτη 13:00 και δει έξω από την πόρτα την ανακοίνωση της αναβολής, θα δικαιούται κάθε δεύτερη, τρίτη και τέταρτη σκέψη. Το γεγονός δε θα είναι απόλυτα αποκαρδιωτικό προκειμένου να ξαναπροσπαθήσει να παραστεί.

Επειδή φυσικά υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες στην λειτουργία του κόσμου, και γενικότερα και ειδικότερα, χωρίς άλλα σχόλια θα περιμένουμε υποχρεωτικά την παρουσίαση έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ευχόμενοι να μην υπάρξουν περαιτέρω στοιχεία που θα ενισχύσουν τις προαναφερόμενες δεύτερες σκέψεις περί σκοπιμοτήτων για τα «περίεργα» της υπόθεσης.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Άμφισσα, 7 Ιανουαρίου 2013
                                                                         Αρ. Πρωτ. οικ. 19  
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Α’ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΠΣ ΙΤΕΑΣ - ΚΙΡΡΑΣ»
Σε συνέχεια της αριθ. 3883/29-11-2012 ανακοίνωσής μας, σας γνωρίζουμε ότι στις 24-1-2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ιτέας (Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο), θα γίνει παρουσίαση του Α' Κεφαλαίου της Μελέτης Αναθεώρησης ΓΠΣ Ιτέας - Κίρρας από τους μελετητές και την επιβλέπουσα υπηρεσία.
Στην ΔΕ Ιτέας που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούμε όπως αναρτήσει σχετική ανακοίνωση στον πίνακα ανακοινώσεών της και ενημερώσει εγγράφως τις Τοπικές Κοινότητες Ιτέας, Κίρρας και Τριταίας καθώς και τους τοπικούς φορείς. 
Η υπηρεσία μας είναι στην διάθεσή σας, για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία.
         Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
        Πολιτικός  Μηχανικός        
 
 
 

2 σχόλια:

Ξεροπήγαδο είπε...

Καλύτερα μεσημέρι. Να τους δούμε καλά. Σε 17 μήνες έχουμε εκλογές. Να ξέρουμε τί να ψηφίσουμε βρε αδερφέ .

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΚΑΡΤΕΡΙΣΤΕΣ. ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ; ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΕΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ. ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ Ή ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. 7 ΓΕΝΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΓΙΑ 24 ΓΕΝΑΡΗ. ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΓΙΑ 17 ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΚΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑΣ, ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ. ΤΙ ΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ;