Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΙΤΕΑ: “ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ” ΜΕΣΩ ΔΕΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


     Η “Κίνηση Πολιτών ΟΧΙ στο Χαράτσι” μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ ανακοινώνει στους δημότες πως, σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο της Ιτέας και από τις 6:00 μμ. έως τις 8:00 μμ. μπορούν να προσέλθουν όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση αδυναμίας πληρωμής του χαρατσιού των ακινήτων.
Μαζί τους πρέπει να έχουν τα παρακάτω έγγραφα:

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
2. Φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ με πληρωμένο μόνο την αξία του ηλεκτρικού
3. Αντίγραφο της απόδειξης από το ΑΤΜ της τράπεζας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

* 6977823890 κ. Μπεμπή Ευαγγελία.
* 6973634750 κ. Βέργος Πέτρος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και μέλη του Περιφερειακού Γραφείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, είχε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φ. Λαμπρινίδης, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Βόλου, με θέμα το συντονισμό δράσης των τοπικών φορέων προκειμένου να αποτραπεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Οι συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που προβλέπονται στο σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαμπρινίδης είχε σήμερα σχετικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Ε.Κ.Β. Θ. Παπαδημόπουλο και Δ. Βασιλείου και το μέλος της Διοίκησης Κ. Κωνσταντίνου, καθώς επίσης με τα στελέχη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Θ. Σιαφά και Δ. Πόρποδα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, όπως αναφέρει το e-volos.gr, οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν να απαιτηθεί από τη Διεύθυνση του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Βόλο να μην εκδοθούν και να μη προωθηθούν προς εκτέλεση από το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ, καθώς και τους συνεργαζόμενους με την εταιρεία εργολάβους, εντολές διακοπής ρεύματος.

Για το σκοπό αυτό, θα επιδιωχθεί αύριο συνάντηση με τον Διευθυντή και τα στελέχη της ΔΕΗ στο Βόλο, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης σε συμπολίτες (ανέργους, ασθενείς, παιδιά, ηλικιωμένους) μέσα στο χειμώνα.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με επίσημη ανακοίνωσή της αρνείται να κόψει το ρεύμα στους φτωχούς, τους άνεργους και τους μικροσυνταξιούχους και καλεί τα μέλη της να πρωτοστατήσουν σε ενέργειες που θα αποτρέπουν τη διακοπή ρεύματος, συγκροτώντας από κοινού με άλλους φορείς και την Αυτοδιοίκηση ένα «ανθρώπινο τείχος αλληλεγγύης».

Οι εκπρόσωποι του Ε.Κ.Β. υπογράμμισαν ότι ως συνδικαλιστικό κίνημα θα λάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε αν αποτραπούν οι απόπειρες διακοπής ρεύματος και να καλυφθούν οι εργαζόμενοι συνάδελφοι τους.

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή Βόλου από την πρώτη στιγμή προέβη σε σειρά ενεργειών ενάντια στο «χαράτσι» (νομική στήριξη σε δίκες πολιτών, παράσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας), με αποκορύφωμα την αποστολή εξώδικου προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ το οποίο συνοδευόταν από κατάλογο ονομάτων 486 κατοίκων του Δήμου Βόλου, που αποφάσισαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς χωρίς τον ειδικό φόρο και προσκόμισαν τις αποδείξεις πληρωμής στο Δήμο.Μάλιστα, ήδη ετοιμάζεται και νέος κατάλογος δημοτών που θα συμπληρώσει το προηγούμενο εξώδικο.