Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Jerusalem Post: Το Ισραήλ να αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία - "Αντισημίτης νταής ο Ερντογάν".

 




Ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι (άνδρες, γυναίκες και παιδιά), κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δολοφονήθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά στο Ισραήλ δεν το γνωρίζουμε επειδή καμία κυβέρνηση δεν έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία. Ήρθε όμως η ώρα το Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Jerusalem Post στο εκδοτικό της σημείωμα.

Όπως σημειώνει στη συνέχεια το ισραηλινό μέσο, εδώ και πολλά χρόνια τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ισραήλ οποιαδήποτε προσπάθεια αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας έπεφτε στο κενό λόγω των γεωπολιτικών προβλημάτων που θα προκαλούνταν στις σχέσεις με την Τουρκία. 

"Σίγουρα και υπάρχουν γεωπολιτικές συνθήκες που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Ωστόσο, έχουμε ηθικό χρέος ως λαός που έχει υποστεί παρόμοιες φρικαλεότητες και γενοκτονία να σταθούμε στο πλάι των εθνών που έχουν βιώσει παρόμοιες βαναυσότητες", επισημαίνει.

"Επιπλέον, όσον αφορά τη γεωπολιτική, τι ακριβώς φοβάται το Ισραήλ από την Τουρκία; Μπορεί άραγε οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία να χειροτερέψουν περισσότερο;" αναρωτιέται σε άλλο σημείο το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης.

"Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τον Ερντογάν, ο οποίος συμπεριφέρεται σαν αντισημίτης νταής στη Μέση Ανατολή. Είναι αλήθεια ότι ο Ερντογάν είπε πρόσφατα ότι θα ήθελε καλύτερες σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά εξακολουθεί να φιλοξενεί ηγέτες της Χαμάς στην Άγκυρα και το κυβερνών Κόμμα AKP συγκρίνει το Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία".

Και καταλήγει: "Για να διασφαλίσει η διεθνής κοινότητα ότι αυτές οι φρικαλεότητες δεν θα ξανασυμβούν, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για το τι είναι αυτές οι πράξεις. Το Ισραήλ πρέπει να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων. Είναι ένας απλός νόμος".

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: