Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας : « Δελτίο τύπου για την πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μαΐου »



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μαΐου

Την περασμένη Πέμπτη 22/4/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και άλλους μαζικούς φορείς υστέρα από πρόσκληση του του Εργατικού Κέντρου. Σκοπός της,  η ανταλλαγή πείρας από τη μάχη που δίνουν αυτήν περίοδο τα σωματεία ενάντια στη αντεργατική πολιτική αλλά και την καλύτερη προετοιμασία της πρωτομαγιάτικής απεργιακής συγκέντρωσης στις 6 Μάη με αιχμή την πάλη εναντία στο αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει σε νομοσχέδιο η κυβέρνηση και αφορά την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών, την κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Κυριακής αργίας για περισσότερους κλάδους καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Οι φορείς που ανταποκρίθηκαν με εκπροσώπους ήταν:

·         Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Φωκίδας

·         Το σωματείο Χειριστών νομού Φωκίδας

·         Η ΕΛΜΕ Φωκίδας

·         Ο Σύλλογος εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητας Φωκίδας

·         Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Φωκίδας

·         Η Ομάδα γωνιακών της Άμφισσας (μέλος της ΟΓΕ)

Στη σύσκεψη είχαν καλεστεί και άλλοι φορείς οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν παρέστησαν. Ωστόσο θεωρούμε κρίσιμη την περίοδο που διανύουμε για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την πανδημία να συνεχίζει την επέλασή της με πάνω από 10000 νεκρούς και την κυβέρνηση να συνεχίζει να αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας. Την ίδια ώρα η κυβέρνησή φέρνει τις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά κατά παραγγελία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα  έστω και τούτη τη στιγμή, με αίσθημα ευθηνής, να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην απεργία στις 6 Μάη. Ήδη το απεργιακό κύμα φουντώνει σε όλη την Ελλάδα με εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες αλλά και την ΑΔΕΔΥ να έχουν κηρύξει απεργία. Στο περιοχή μας, εκτός από τα παραπάνω σωματεία που συμμετείχαν στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου έχουν ήδη πάρει απόφαση συμμέτοχής στην απεργία

·         Το Σωματείο Εργαζομένων στα μεταλλεία βωξίτη της Imerys

·         Το Σωματείο Μηχανοτεχνιτών και βοηθών νομού Φωκίδας

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία στις 6 Μάη και τη συμμετοχή στην συγκέντρωση στις 10:30πμ στην πλατεία Κεχαγιά.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό καρτερία, είναι η τρίτη φορά που το δημοσιεύεις. Είναι πληρωμένη διαφήμιση ή βοηθάς όσο μπορείς για να συμμετέχουν στην απεργία 9 αντί για 8;

Ανώνυμος είπε...

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΥΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ . ΑΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΛΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ???? Ε ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ !!!!