Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ.

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.




Επειδή το Πάσχα φέτος ήταν αργά, η τουριστική σεζόν άνοιξε  νωρίτερα για όλη την κατοικημένη παραλιακή  Ηπειρωτική Ελλάδα από Έβρο μέχρι Ηγουμενίτσα , όλη την Πελοπόννησο  και βεβαίως τα νησιά, πλην  της περιοχής από Ναύπακτο μέχρι Αλεποχώρι. Αιχμή του δόρατος κάθε τουριστικής προοπτικής  της περιοχής αυτής  είναι  οι παγκοσμίως γνωστοί  Δελφοί , με τον αρχαιολογικό  χώρο , το Μουσείο,  τον σημερινό οικισμό των Δελφών στο ένα άκρο και ένα παραλιακό μοναδικό μέτωπο στο άλλο ,  με ένα επίσης μοναδικό ελαιώνα ανάμεσά τους  , σε ένα σύνολο πολυπαινεμένο. 

Ένα σύνολο  που μαζί με την θάλασσα , τα νησιά του κόλπου και τη γύρω περιοχή την λένε Δελφικό Τοπίο και από το 1981 το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας το έχει χαρακτηρίσει διεθνώς μοναδικό και ανεπανάληπτο.

Παραλιακό μέτωπο  πολύτιμο αλλά παραμελημένο έως κακοποιημένο , ικανό όμως  ανά πάσα στιγμή να  αναδειχθεί εάν οι «αρμόδιοι» σταματήσουν να το κακοποιούν και  κάνουν τα αυτονόητα που κάνουν οι  «αρμόδιοι» κάθε άλλης παραλιακής περιοχής της Ελλάδας.   

Ένας τόπος με ένα καταγεγραμμένο πλήθος και ποικιλία στοιχείων διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος, επιπέδου ίδιου ή και καλύτερου αυτών που ανά δύο ή τρία το πολύ έχουν αποτελέσει  τον λόγο  της τουριστικής ανάπτυξης στις άλλες περιοχές τις Ελλάδας. 
Περιοχές  που δεν έχουν  ούτε κατά διάνοια κάτι σε «Δελφούς» στο τουριστικό «μενού» και από θάλασσα έχουν ή θολή ή και  άγρια ή παγωμένη, την εποχή που η θάλασσα των Δελφών μοιάζει με παραμυθένια λίμνη με κρυστάλλινα νερά.  

Εκεί που ήδη εσοδεύουν για την τουριστική σεζόν 2019 ενώ στους Δελφούς για μία ακόμα φορά τίποτα. Εάν δεν υπήρχε ο αρχαιολογικός χώρος για να μένουν έστω μία  νύχτα όσοι δεν προλαβαίνουν να φύγουν αυθημερόν, παρά τα τόσα άλλα στοιχεία που διαθέτει η περιοχή, δεν θα υπήρχε κυριολεκτικά τίποτα. 

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, μέσα Μαΐου, μπαίνοντας στην καρδιά της σεζόν στην «άλλη» Ελλάδα,  ήταν το πρώτο που φάνηκαν    ξένοι να παραμένουν στην περιοχή  στο τόσο «ακραίο»  σημείο ώστε να φανούν ακόμη και στην παραλία των Δελφών να κάνουν βόλτα ή μπάνιο

Μπορεί να έφυγαν την ίδια μέρα αλλά αυτοί έκαναν μια στάση στην παραλία των Δελφών. Αυτοί είδαν ότι οι Δελφοί έχουν θάλασσα, αυτή που επίμονα επί δεκαετίες κρύβουν τα τουριστικά φυλλάδια των τοπικών ΟΤΑ μιλώντας  σε επίπεδο ψύχωσης   μόνο   για ορεινή Φωκίδα και ορεινό όγκο   ενώ καμία περιοχή της Ελλάδας δεν έχει αναπτυχθεί τουριστικά  χωρίς να έχει βάλει μπροστά μπροστά το όποιο παραθαλάσσιο μέτωπο διαθέτει. 

Είδαν λοιπόν αυτή την θάλασσα την κρυστάλλινη, έπεσαν μέσα και έκαναν μπάνιο σαν μικρά παιδιά και λιάζονταν σε μία μπουνάτσα από αυτές που μόνο η παραλία των Δελφών την έχει 300 μέρες το χρόνο ενώ οι πιο διάσημες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας έχουν 30 μέρες το χρόνο.  Έζησαν την κρίσιμη στιγμή που   θα  οδηγήσει  τον καθένα τους   να  «γράψει» αναμνήσεις που θα τον κάνουν να θελήσει του χρόνου να έρθει να μείνει για κάποιες μέρες στην περιοχή ή η περιγραφή της εμπειρίας τους  θα αποτελέσει ακόμα και άθελά του  πληροφορία για κάποιους άλλους που ρωτάνε και ακούνε για να βρουν που θα πάνε το καλοκαίρι διακοπές. Έγιναν δηλαδή  αναπόφευκτα και αυτοί όπως και όλοι μας στην θέση τους, μέρος του γνωστού    παιχνιδιού  πάνω στο οποίο βασίζεται η ανάπτυξη ή μη κάθε περιοχής που έχει την τύχη κάποια στιγμή κάποιοι ξένοι να περνάνε από εκεί. Περαστικοί, που ένας άξιος τόπος, εάν και οι άνθρωποί του είναι «άξιοι», τους καλεί να ξανάρθουν. 
Κάποιοι από αυτούς του περαστικούς, αν καταφέρουμε να ξανάρθουν και να μείνουν  κάποιες μέρες  στους Δελφούς και την παραλία τους, θα ξοδέψουν  λεφτά που καθιστούν «τίποτα»  ότι και να ξοδεύουν ως περαστικοί. Και θα ανεβοκατεβαίνουν όλη μέρα Δελφούς – παραλία όπως έκαναν για πολλά χρόνια στο παρελθόν,  αλλά θα ανακαλύψουν και την Άμφισσα που είναι έτοιμη πια, και  τον ορεινό όγκο, που παρά  εμμονή των «αρμοδίων» τόσα χρόνια, δεν γνωρίζουν πόσα πόδια ή τι χρώμα αυτιά έχουν αυτοί που τους λένε κάποιοι άλλοι «τουρίστες».
Τι είδαν  όμως οι επισκέπτες μας αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο και τι προβλέπεται για το φετινό καλοκαίρι, στα χρόνια  που όλη η παραλιακή Ελλάδα, πλην ημών, αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο με τρελούς ρυθμούς;
Από την Μαρίνα, μαζί με κάποια ιστιοπλοϊκά με ξένους τουρίστες που  διάλεξαν την μαρίνα των Δελφών για το Σαββατοκύριακο είδαν όλο το Σαββατοκύριακο αυτό:


Όσοι περπάτησαν το πεζόδρομο ψάχνοντας να μαγευτούν από κάτι σε «Απόλλωνα»  ή «Ζορμπά»,  να πουν χαλάλι τα λεφτά που έδωσαν για να τους φέρουν και στους Δελφούς  για μπάνιο , το κυρίαρχο στην θέα τους ήταν αυτό!



Όποιος δεν ξέρει τι είναι όλο «αυτό», σίγουρα δεν παρακολουθεί  τι συμβαίνει σε αυτό τον τόπο και  είναι εντελώς ακατάλληλος εάν όχι επικίνδυνος εάν ζητάει την ψήφο μας στις ερχόμενες εκλογές.  Είναι γνωστό σε όλους  και έχει δημοσιευτεί ήδη και σε προοπτική γιατί βρίσκεται αυτό το καράβι στο λιμάνι των Δελφών.

Έτσι είναι η θέα του Δελφικού Τοπίου προς της θάλασσα σήμερα,


και έτσι θα είναι σε λίγο εάν οι πολιτικοί των Δελφών, νυν και υποψήφιοι, δεν κάνουν το χρέος τους.



Ήδη από την Ιτέα είναι ορατές οι πρώτες ανεμογεννήτριες  της ENERCON, του αιολικού πάρκου που φτιάχνει μέσα στο παγκόσμιας σπουδαιότητας Δελφικό Τοπίο,  αλλά είναι οι «μακρινές» της υπόθεσης και ενοχλούν μεν αλλά  κανείς «ηγέτης» δεν βγαίνει μπροστά ακόμα.   Ψήφο όμως ζητάνε όλοι.
Το πιο τραγικό (ή κωμικό εάν κάποιος μπορεί να γελάει με τις γελοίες συμπεριφορές του ανθρώπινου είδους ακόμη και αν πρόκειται  να προκαλέσουν πόνο και φτώχια)  είναι το πόσο «τουριστικό»  προβλέπεται να είναι το καλοκαίρι του 2019  το παραλιακό μέτωπο των Δελφών και τη Άμφισσας;
Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, έστω  «χάσαμε» και αντί να «φτιάξουμε» επισκέπτες με τις καλύτερες των εντυπώσεων να μας διαφημίσουν, «φτιάξαμε»  για μία ακόμη φορά το αντίθετο. Δυσφήμιση. Το υπόλοιπο καλοκαίρι;  
Απλή αριθμητική:
Το αιολικό πάρκο της Δεσφίνας προβλέπει  τριανταπέντε ανεμογεννήτριες από  τις μεγαλύτερες του κόσμου.



Το πρώτο καράβι πριν ένα μήνα που ήρθε έμεινε και κυριάρχησε στην παραλία των Δελφών περίπου δύο βδομάδες  και ξεφόρτωσε τρεις ανεμογεννήτριες  που κοσμούν πλέον το Δελφικό Τοπίο, αρχικά στο άκρο του.

Εάν δηλαδή έχουν να ξεφορτώσουν άλλες τριάντα, θέλουν 100 μέρες. Δηλαδή όλο το καλοκαίρι ή έστω δεκαπενταήμερο παρά δεκαπενταήμερο, η θέα του λιμανιού των Δελφών θα είναι βιομηχανική,  για την κατασκευή ενός βιομηχανικού τοπίου που δεν θα προσφέρει ούτε μια θέση εργασίας όταν ολοκληρωθεί και στην καλύτερη των περιπτώσεων, που ποτέ δεν συμβαίνει, ο Δήμος Δελφών θα εισπράττει λεφτά αντίστοιχα των 50 θέσεων εργασίας και τέλος, τίποτα άλλο. Τέλος κάθε ελπίδα. Ο τουρισμός για ένα ακόμα κρίσιμο καλοκαίρι στους Δελφούς θα βρίσκεται υπο διωγμό και η παρακαταθήκη θα είναι ένα μόνιμο βιομηχανικό τοπίο από εκείνα  που απαγορεύουν την ανάπτυξη τουρισμού  επίσης μόνιμα. 
Ας αφήσουμε   τις «χαζομάρες»  περί πολιτιστικής κληρονομιάς, περιβάλλον  και άυλες αξίες και ιδανικά  που δεν φαίνεται  να τρώγονται. Ας σταθούμε στα βασικά, τα ζωώδη ένστικτά μας,  αυτά που όλοι έχουμε.  Μαζί όμως με την ελάχιστη σοβαρότητα και αξιοπρέπεια  που χαρακτηρίζει αυτόν που ξέρει τουλάχιστον αριθμητική και   καταλαβαίνει τα βασικά.  Την ελάχιστη σοβαρότητα και αξιοπρέπεια  που χαρακτηρίζει  όποιον  θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για κάτι από όσα του συμβαίνουν στην ζωή του.
Οι υποψήφιοι στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και τα κομματικά επιτελεία τους, κρυφά ή φανερά,  που τους ακολουθούν:

Από  ποια ανάπτυξη έχουν πει ότι θα ζήσει αυτός ο τόπος; Τι ακριβώς περιλαμβάνει το «Όραμά τους» για το οποίο μας ζητάνε την ψήφο μας;
Από πού θα ζήσει αυτός ο τόπος εάν δεν περιλαμβάνει σε σοβαρό επίπεδο τουρισμό ; Εάν όχι τουρισμό ποιες άλλες δραστηριότητες θα μπορέσουν να ζήσουν μια κοινωνία 25.000 κατοίκων που εγκαταλείπει όλο και ταχύτερα τον τόπο για να βρει δουλειά κάπου αλλού, αλλά   όχι εδώ;  Λένε κάτι συγκεκριμένο;Αν περιλαμβάνουν στο «όραμά τους» τον τουρισμό, τί κάνουν  σήμερα, χθές, μέρα με την μέρα που χάνεται  οριστικά αυτή η τελευταία  ελπίδα για επιβίωση;  

Άρθρο του Α.Γ 

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα ακόμη και σήμερα η κα Παπαθανάση ( ο νεκροθάφτης της ιτιάς) , μιλάει για ορεινό τόξο!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους πια δεν υπαρχουν μονο οι δελφοι και το δελφικο τοπιο αυτο ειναι που εχει καταστρεψει την περιοχη και δεν αφηνει κανεναν να κανει κατι παραπανω ολα τα οικοπεδα που ειναι μεσα στο δελφικο τοπιο ειναι χαμενα.ελεος υπαρχουν και αλλες πολεις να ασχοληθειτε.βαλτε μυαλο ολοι σας μας εχει ρημαξει το δελφικο τοπιο.

Ανώνυμος είπε...

Και παραλια δελφων ποιος ανοητος τα λεει αυτα?οσο αναφορα για την ENERGONποσα ατομα απασχολει?δεν σας νοιαζει αυτο?μονο το δελφικο τοπιο μακαρι ολοι οι επιβατες των καραβιων να εμεναν στην παραλια της ιτεας και στην μαρινα ιτεας οχι των δελφων οπως λενε μερικοι και το ξαναλεω το δελφικο 4οιο κανει ΚΑΚΟ στις γυρω περιοχες.οιος εξυπνακιας τα γραφει ολα αυτα δεν ξερω .

Ανώνυμος είπε...

Οι Δελφοί είναι η αιχμή του δόρατος για την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ανάπτυξη.

Και οι παραλίες των ΔΕΛΦΩΝ για να αναπτυχθεί ο τουρισμός.

Όταν ο τουρίστας θα μείνει περισσότερες μέρες τότε θα επισκεφθεί και τον ορεινό όγκο και θα ωφεληθεί και ο ορεινός όγκος.

Έτσι λένε ΟΛΕΣ οι έρευνες.


π.χ
εκεί που ο τουρίστας θα μείνει στην Λευκάδα , στα παράλια της Λευκάδας δηλαδή ..κάποια μέρα/ες θα επισκεφθεί για φαγητό και τις Καρυές Λευκάδας που είναι στο κέντρο του νησιού στα ορεινά του και θα δει και τις κυράδες με τις τοπικές ενδυμασίες και θα βγάλει τις selfie του.

πως να το κάνουμε δηλαδή ;

Και ερχόμαστε στα χωράφια σου που έχεις στο Δελφικό τοπίο...που σου φταίει.
Τι θα τα έκανες τα χωράφια σου αν δεν ήταν το Δελφικό τοπίο ; μήπως θα τα πουλούσες να γίνουν βιομηχανίες απ αυτές που έχουμε σε όλη την Ελλάδα και φωλιάζουν οι κουρούνες ; τι θα έκανες δηλαδή ; θα έφτιαχνες ένα αναπτυξιακό καλύβι με τσιμεντόπλινθες να βάλεις μέσα το μουλάρι και τα ελαιόδυχτα ;

Εδώ είναι το λάθος σου....σκέψου το.

Ο Τουρισμός ανεβάζει την αξία της γης. Και το δικό σου χωράφι θα πάρει αξία με τον τουρισμό.

Ποιές είναι οι άλλες πόλεις που πρέπει να ασχοληθεί κανείς και δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα φίλε μου;;;;;

Το μοντέλο ανάπτυξης που έχει υπάρξει στην περιοχή τα τελευταία 60-70 χρόνια έχει καταντήσει το χωριό σου και το χωριό μας σ αυτή την κατάσταση.. όχι το Δελφικό τοπίο που ισχύει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ από το 1981 .

Μαζί σου είμαι όχι αντίθετος...βρες μοντέλο ανάπτυξης για το χωριό σου....
όλα τα χωριά μας έχουν ερημώσει και έχουν κλείσει τα σχολεία τους , τουτέστον πεθαίνουν...καθώς χάνονται τα γεροντάκια μέρα μέρα με τις μαγκούρες τους που ο φετινός χειμώνας δυστυχώς ξεκλήρισε ..

Αν θες βιοτεχνική επιχείρηση να δημιουργήσεις , υπάρχει το ΒΙΟ.ΠΑ Άμφισσας , σε περιμένει..
Αν θες γεωργική είναι τα Λιδωρίκια , πάρε τρακτέρ και όργωνε..δεν σ εμποδίζει κανείς.

Το ορεινό χωριό για να στηριχθεί οικονομικά και φυσικά εννοείς τουριστικά απ ότι κατάλαβα.....ΘΕΛΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης παγκοσμίως.









Ανώνυμος είπε...

9:21 δεν είσαι απο εδώ μάλλον. Πές ονομαστικά ποιές πόλεις εννοείς αλλιώς προβληματίσου μήπως δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Γαλαξίδι και Δεσφίνα μέχρι Άμφισσα και Αράχωβα βρίσκονται μέσα στο Δελφικό Τοπίο. Δελφοί Άμφισσα και Ιτιά στις απαγορεύσεις. Για ποιές πόλεις μιλάς; Απο πού σε φέρανε; Απο τις Βερσαλίες; Η Άμφισσα και η Ιτέα είναι τα μόνα δύο μεγάλα χωριά, άντε κωμοπόλεις, που έχουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ο οποίος μέχρι πρόπερυσι ήταν σταθερός γιατί οι μισοί που έφευγαν απο τα γύρω χωριά πήγαιναν μακριά και αγύριστα και οι μισοί αναπλήρωναν όσους έφευγαν απο Άμφισσα και Ιτέα. Πέρυσι ανακαλύψαμε ότι πεθαίνει και η Άμφισσα, τελείωσαν τα γύρω χωριά και πλέον μειώνονται σοκαριστικά και τα παιδιά στα σχολεία της Άμφισσας και τρεχανε να γράψουν γυφτάκια στην πρώτη δημοτιοκού να μην μειωθούν αυτοδίκαια οι δάσκαλοι αλλά για πόσο θα ζούν με ψέματα; Η Ιτιά έχει την ψευδαίσθηση ότι ζεί γιατί έχει χωριά να την ταΐζουν αλλά για πόσο ακόμα; Έχουμε χωριά χωριά των 1500 κατοίκων (συν πλην 100 ή 200, 300 δεν έχει νόημα)Γαλαξίδι, Δεσφίνα, Δελφοί, άντε και Γραβιά που ξεψυχάνε ή μήπως έχασες το επεισόδιο πρόπερσι που Δεσφίνα Γαλαξίδι και Ερατεινή κατέβηκαν στο δρόμο συμβολικά για να μην μειωθούν οι δάσκαλοι στα σχολεία τους που δεν έχουν πλέον παιδιά; Μέχρι τόσο τους κόβει τόσο έκαναν όλοι μαζί. Γιατί μειώνονται τα παιδιά δεν έχει απασχολήσει κανένα ακόμα και ας αφήσουμε το παραμύθι ότι έτσι γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Δίπλα είναι η άλλη Ελλάδα και τα στοιχεία διαθέσιμα σε όλους. Άλλο το μειώθηκαν 5% τα παιδιά στην κρίση αλλά έχουν σταθεροποιηθεί σήμερα και άλλο μειώνονται 5% το χρόνο κάθε χρόνο. Έχουμε τα χωριά των 100 και 200 κατοίκων που καθώς μειώνονται αναπόφευκτα οι συνταξιούχοι που τα κατοικούν (δεν βρέθηκε ακόμα το αθάνατο νερό) βαδίζουν σταθερά στο δρόμο που έχουν φτάσει τα δεκάδες χωριά του 1 ή των 10 κατοίκων, ερημίτες, μερακλήδες χωρίς υποχρεώσεις, κάποιοι τελευταίοι ήρωες κ.λ.π. κ.λ.π.. Και μην πει κανείς να σε εκείνο το ένα χωριό είναι και μία οικογένεια με παιδιά με κάτι ήρωες γονείς που θέλουν μία Οδύσσεια την μέρα για να τα πάνε και να τα φέρουν στο σχολείο,είναι οι εξαιρέσεις που δεν έσωσαν ποτέ κανένα χωριό. Ακόμα και το Χρισσό, μέσα στα πόδια των Δελφών, πέθανε. Έκλεισε το σχολείο, πέθανε το χωριό είναι ο αιώνιος κανόνας. Αν δεν κατάλαβες δεν μιλάμε στο ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ... . Μιλάμε για την προοπτική των πραγμάτων.
Λοιπόν αγαπητέ, όταν διαβάσεις και δείς ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται, με τα νέα αληθινά δεδομένα, αφού τα ψάξεις και τα επιβεβαιώσεις, πές και σε εμένα, αν δεν μπει στο πακέτο δυνατά και σοβαρά η προσέλκυση και διαμονή επισκεπτών που θα αφήνουν λεφτά και θα καταναλώνουν επι τόπου τις φακές Καλοσκοπής με τιμές που θα αξίζει να τις καλλιεργούν δέκα οικογένειες στην Καλοσκοπή, απο τί θα ζήσει ο τόπος; Με ποιό τρόπο θα ξαναπάνε οικογένειες να ζήσουν στην Τριταία, στην Βουνιχώρα, στο Χρισσό, στο Μαυρολιθάρι στην Καστριώτισσα και στη Γραβιά;
Το Δελφικό Τοπίο είναι το στολίδι όλων. Αν δέν ήταν κοντόφθαλμοι τοπικιστές προωθημένοι έντεχνα τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση θα έπρεπε αυτοί να τρέχουν για το Δελφικό Τοπίο γιατί σε οποιαδήποτε περίπτωση ανάπτυξης, τα μετρημένα θα γίνουν σε υποδομές μέσα στο Δελφικό Τοπίο. Τα άλλα τα πολλά θα γίνουν υποχρεωτικά γύρω γύρω. Διάβασε καλά λοιπόν και τα ξαναλέμε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε 9:28, απο πού σε φέρανε; Αφού ξέρεις να γράφεις δεν μπορεί να μην μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα με το μυαλό περισσότερο απ' ότι οι μπαμπουίνοι. Έλα, σκέψου τις επιπτώσεις του σήμερα στο αύριο. Έστω και σε βάθος ενός χρόνου το κάνουν και τα μυρμήγκια που ζυγίζουν λιγότερο απο γραμμάριο. Σκέψου έστω σε βάθος 10 χρόνων εσύ που σίγουρα έχεις περισσότερο μυαλό. Αν δεν σου δίνουν δίπλωμα, πάρε το λεωφορείο να σε πάει όπου αλλού πουλάνε θάλασσα και παραλίες να δεις πως είναι οι περισσότερες σε σχέση με των Δελφών. Αν δεν έχει λεφτά για εισιτήριο δείξε την κάρτα. Θα σε κεράσουν και το σάντουιτς αν σε δουν. Η ENERCON δίνει δουλειά; Και ο χάνος την γαρίδα βλέπει, όχι το αγκίστρι, και καταλήγει στο τηγάνι. Αν θες μόνο σου στο πήδα στο τηγάνι, όχι και με μένα επειδή σου έδωσαν λάθος και δικαίωμα ψήφου. Η μαρίνα, δεν είναι των Δελφών; Δεν είναι της Άμφισσας; Δεν είναι της Δεσφίνας; Δεν είναι της Αγόριανης; Πές μου ποια μαρίνα έχουν πιο κοντά μπάς και βρώ καλύτερη τιμή για την θαλαμηγό μου. Και για να καταλάβω επειδή δείχνεις να έχεις εμπεδώσει ότι το δελφικό τοπίο κάνει κακό, πώς ακριβώς γίνεται αυτό; Επειδή θα έπρεπε να απαγορεύει τις εξορύξεις βωξίτη τα αιολικά και τα κλουβιά με τα ψάρια στο γιαλό; Ούτε αυτά δεν απαγορεύει ουσιαστικά, η αλήθεια είναι όμως ότι τα ενοχλεί. Είναι κάτι σπαστικοί εκεί στους Δελφούς που τα ψάχνουν και κάτι άλλοι σπαστικοί που γκρινιάζουν αλλά ας είναι καλά τα Υπουργεία. Πες μου εσύ πως κάνει κακό το δελφικό τοπίο και εγώ θα σου πω από που τρως την μπανάνα σου κάθε μέρα.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΜΑΚΟΥ είπε...

Πολύ εύστοχο το άρθρο σας. και μαρτυρά την αγάπη για για τον Τόπο και την ανάπτυξή του. Θα διαφωνήσω μαζί σας σχετικά με το ότι κανένα πολιτικό σχήμα δεν μιλάει ανεμογεννήτριες, θα γιατί η δική μας τουλάχιστον η Περιφερειακή Παράταξη"Ελεύθερη Στερεά" είναι το πρώτο ζήτημα που βάζει αναφερόμενη στο χωροταξικό της περιφέρειας. Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Χαιρόμαστε που συμφωνούμε και σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας.
25/04/2019

Η ανακήρυξη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ του 45% της Φωκίδας σε αποκλειστική μεταλλευτική ζώνη αποκλείει οποιαδήποτε άλλη αγροτική, τουριστική, ή βιοτεχνική δραστηριότητα. Η χωροθέτηση και οι άδειες για την τοποθέτηση εκατοντάδων ανεμογεννητριών και εργοστασίων ενέργειας σε όλη την Στερεά δίνει την χαριστική βολή στον τόπο.
Ενώνουμε την φωνή μας με τα κινήματα των πολιτών που αγωνίζονται, ενάντια στις ανεμογεννήτριες από τα βουνά των Αγράφων μέχρι την Καρυστία. Μαζί με τους πολίτες που είναι αντίθετοι στα σχέδια μετατροπής της μισής Φωκίδας αποκλειστικά σε μεταλλείο. Μαζί με τους πολίτες που θέλουν να προστατεύσουν τον Κορινθιακό κόλπο από την μόλυνση των θαλασσών.
Στη διακήρυξή μας που στάλθηκε στον Τύπο στις 05/05/19 και μοιράζεται μαζί με τα ονόματα των υποψηφίων αναφέρουμε μεταξύ άλλων
Παλεύουμε εναντίον:
➢ της μετατροπής της μισής Φωκίδας αποκλειστικά σε μεταλλείο, με την ψήφιση του χωροταξικού από το ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά απαγορεύει οποιαδήποτε άλλη αγροτική, βιοτεχνική, τουριστική και οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.
➢ στην μετατροπή του νομού σε ενεργειακή μπαταρία, με την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών, παρά τις ενστάσεις των τοπικών κοινωνιών, σε βάρος του φυσικού
περιβάλλοντος και προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.
➢ της ρύπανσης του Κορινθιακού από βιομηχανικά απόβλητα και την πρόβλεψη του χωροταξικού για ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών σχεδόν καθ' όλο το μήκος των ακτών της Φωκίδας.
Συμφωνούμε με την προσφυγή της «ΑΛΚΥΩΝ» στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του Περιφερειακού Χωροταξίας Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος στο Δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 13/05/2019 αναφέρεται:
Η μετατροπή του 45% της Φωκίδας αποκλειστικά σε μεταλλείο, είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, γιατί ουσιαστικά απαγορεύει οποιαδήποτε άλλη αγροτική, βιοτεχνική, τουριστική και οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή. Ανησυχούμε και για τις ιδιοκτησίες των πολιτών.
Όπως ανησυχούμε και για τους Δελφούς, λόγω των εξορύξεων αλλά και λόγω της επέκτασης των Ανεμογεννητριών στην ευρύτερη Περιοχή.

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζεται ότι η Ιτεα και γενικά όλες οι παραλιακές περιοχές δεν έχουν τουρισμό λόγω των ανεμογεννητριών και του καραβιού στο λιμάνι της Ιτεας μάλλον ψάχνετε για εύκολες δικαιολογίες. Μήπως πριν μπουν είχε περισσότερο ξενο κόσμο ? Οι κυριοι πελατες των μαγαζιων ηταν απο την Άμφισσα. Αν έχετε αυτή την δικαιολογία θα φάτε αλλά 50 χρόνια στο να κλαίτε τον πεθαμένο χωρίς να εστιάζετε στα πραγματικά αιτία που τόσα χρόνια δεν αφήνουν να αναπτυχθεί τουριστικά ούτε η Ιτέα ούτε οι υπόλοιπες περιοχές εκτός Δελφών....

Ανώνυμος είπε...


Τα παιδιά γράφουν ότι θέλουν χασίς στα όμορφα έργα τέχνης. Την πατήσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Μαμάκου,δεν σας γνωρίζω αλλά όπως φαίνεται, για την ώρα τουλάχιστον, είστε η τελευταία μας ελπίδα.

Ανώνυμος είπε...

Και αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια μας και να βρωμίσουν τον ωκεανό μας, πρέπει να μείνουν στην Ιτέα και να ξοδέψουν τα χρήματά τους.Αν πρόκειται να πάρετε ένα λεωφορείο και να πάτε στους Δελφούς και να αγνοήσουμε την Ιτέα δεν σας θέλουμε εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε το λιμάνι. Έχουμε τις παραλίες. Και δεν έχουμε κίνηση στα εστιατόρια και τα καταστήματα. Έχουμε τις κενές τσέπες που πρέπει να είναι γεμάτες.Αυτό δεν είναι μια δίκαιη συμφωνία για την Ιτέα. Κάποιος πρέπει να διαπραγματευτεί καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

εσύ των 11.32 δεν μας λες ποιος είναι ο λόγος που δεν έχουμε τουρισμό ; Μήπως φταίει ότι δεν είναι όμορφος ο δήμος Δελφών ΄;
Δεν μιλάμε ούτε για Άμφισσα ούτε για Ιτέα...μιλάμε για μια ενότητα που πρέπει να αναπτυχθεί με κέντρο βάρους τους Δελφούς και εκμετάλλευση των παραλιών.
Αν δεν ξέρεις τους λόγους της μη ανάπτυξης μη μπαίνεις στο κόπο να κριτικάρεις τους αρνητικούς παράγοντες του τουρισμού όπως αναφέρονται στα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ παραθεριστικών κέντρων.
Εμείς δεν μιλάμε για την ανακύκλωση των 15000 κατοίκων στα χωριά του δήμου ...που ανταλλάσσουν τα δανεικά απ τις τράπεζες σε φαλιρισμένα (σε μεγάλο ποσοστό) μαγαζιά...μιλάμε για συνάλλαγμα μιλάμε για χρήμα που παράγεται στο εξωτερικό και καταναλώνεται στο εσωτερικό της χώρας...

Ανώνυμος είπε...

το ζητούμενο δεν είναι η απασχόληση 50 ανθρώπων στην φάση της κατασκευής του αιολικού πάρκου , είναι η απασχόληση κατά την διάρκεια της ζωής τους....ΜΗΔΕΝ απασχόληση έχουν αυτές οι δραστηριότητες , ακούσατε : ΜΗΔΕΝ

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ , ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΣΕ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΣΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-
ΚΑΠΟΤΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ ΕΙΧΕ 3 ΚΑΜΠΙΓΚ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΣΦΥΖΕ ΑΠΟ ΖΩΗ . ΣΗΜΕΡΑ 'ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ' ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΙΣΩΣ (ΙΤΕΑ-ΚΙΡΡΑ) , ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΜΠΑΛΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.....!!!
ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ; ΚΑΜΙΑ . ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΄ΕΝΕΡΓΟΣ΄ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ-ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΤΑΝΕ 'ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ' ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ Ο ΄ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ' ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΙΟΡΙΖΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ...ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ 1500 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ !!! ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΓΚΑ ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

3:57 έχεις δίκιο αλλά σκέψου ότι επί χρόνια, κάποιοι φρόντισαν τα παιδιά που δεν είχαν μπάρμπα στην Δεσφίνα ή στην Κορώνη να τους βάλει στο δημόσιο ή στην εταιρία ( ΑΕΜ ΒΩΞΙΤΕ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ή S&B ή ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΒΩΞΙΤΕΣ Ή ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ Ή ΞΟΥΡΑΦΗΣ Ή ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ όπως θα έλεγε και ένα παλιο αστυνομικό δελτίο) έφευγαν. Ποιοι έμεναν πίσω; Οι καλύτεροι; Οι πιο θαρραλέοι; Οι πιο ανεξάρτητοι; Οι πιο ελεύθεροι; Και δεν φταίνε σίγουρα αυτοί που έμειναν πίσω για το ότι η ελληνική πολιτεία τους είχε πάντα πουλημένους για σκλάβους.Πιστεύει κανείς στην Φωκίδα ότι υπάρχουν ελεγκτικές υπηρεσίες; Πιστεύει κανείς στην Φωκίδα ότι η δικαιοσύνη τιμωρεί τους παρανομούντες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος; Πιστεύει κανείς ότι ισχύουν και εφαρμόζονται νόμοι; ΣΤη υπόλοιπη Ελλάδα το πιστεύει έστω ένα 20%. Εδώ; Τόσο φτύσιμο τόσα χρόνια, τόσες καταγγελίες, τόσα στοιχεία στην δημοσιότητα και να μην έχουν τίποτα να πουν να αποδείξουν ότι είναι αθώοι αλλά απούσα η πολιτεία λες και είμαστε μπακούμπα! Τι να πει ο απλός κάτοικος; Το λιμενικό και η αστυνομία και η πυροσβεστική θα τους ελέγξει που αν δεν τους είχαν κάνει δωρεά τα λάστιχα δεν θα είχαν αμάξι να μετακινηθούν; Οι υπηρεσίες θα ελέγξουν που οι επικεφαλής τους είναι πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας που αφού τους έκρινε κατάλληλους τους έβαλε εκεί να έχει το κεφάλι της ήσυχο και αν καταλάβεις γιατί διορίστηκες εκεί και διαφωνήσεις να κάνεις τις βρομιές τους μετάθεση στον Έβρο; Ο Κωστοπαναγιώτου θα τους ελέγξει που πάει να πουλήσει νταβατζιλίκια λέγοντας ότι ξέρει τα χάλια τους για να πάρει κανένα ψήφο των συνηθισμένων θυμάτων που ψοφάνε στις στοές για ένα ξεροκόμματο; Ακόμα και αυτός που μας φλόμωνε με το ήθος της αριστεράς το έκανε κωλόχαρτο και τους σκούπισε τον πισινό απαλά μη τον γδάρει αντι να απαιτήσει απο την πρώτη στιγμη την εφαρμογή των νόμων. Τώρα πάει απο εκεί που ήρθε και με τα μούτρα κιμά άξια αφήνοντας την χειρότερη παρακαταθήκη που δεν τόλμησαν ούτε τα χειρότερα από τα λαμόγια τα προηγούμενα. Τους έδωσε το μαγαζί και με τον νόμο.

Αυτό που ξέρω εγώ απο την ιστορία, είναι πως οι πολλοί χρειάζονται ηγέτες γιατί τους έχουν ανάγκη για τις δύσκολες στιγμές που θα χρειαστεί να πάρουν την ευθύνη ακόμα και άν κάποιοι λίγοι ζορίζονται. Την εποχή των παχιών αγελάδων όλα πάνε στον αυτόματο. Και οι ηγέτες φαίνονται στις δύσκολες στιγμές. Τέτοιους φίλε μου μέχρι σήμερα δεν έχουμε. Δεν χρειάζεται να σου ταξινομήσω τί περιπτώσεις είναι αυτοί που έχουμε γιατί θα πρέπει να κατεβάσω όλο το διαθέσιμο υβρεολόγιο της Ελληνικής και ίσως χρειαστώ και βοήθεια από την κουρτίνα τρία. Ηγέτες πάντως δεν είναι, ούτε καν τυπικοί διαχειριστές ενός πλούσιου τόπου που τον μεταχειρίζονται σαν άχρηστο κάνοντας εδώ μαζεμένα όλα τα αίσχη που δεν τους αφήνουν να τα κάνουν πουθενά αλλού.
Ελπίζω μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα ξυπνήσουμε αλλά σε κάθε περίπτωση, ότι και να συμβεί θα μας αναλογεί σε όσους έχουμε μείνει πίσω. Θα τα έχουν καταφέρει με τον αγώνα που έδωσαν για να μείνουμε εδώ μόνο εμείς , με την συγκεκριμένη ποιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι οι άνθρωποι εδώ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να κάνουν την Ιτέα να λάμψει ξανά. Γιατί δεν έχουμε όλοι μια συνάντηση για καφέ και αποφασίζουμε τι θα κάνουμε όλοι.Ξεκαθάρισε το προς τους εκλεγμένους ότι είμαστε σοβαροί και περιμένουμε τα πράγματα να γίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει όλοι να επιλέξουμε ένα συμβούλιο ανεξάρτητων πολιτών που θα παρακολουθεί τις ενέργειες ή τις αδράνειες των εκλεγμένων μας.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην παίξουμε παιχνίδια δημοτικότητας πλέον. Ας τακτοποιήσουμε τα πάντα. Τα παιδιά μας θα μας ευχαριστήσουν αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Η τίγρη είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας. Δεν είναι το μεγαλύτερο ή ισχυρότερο ζώο. Αλλά δεν φοβάται τίποτα. Πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τη μάχη. Και κερδίζει τη μάχη. Τι ωραίο ζώο. Πού είναι οι Τίγρεις Μας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Ή ΜΙΑ ΠΙΤΣΑ ΘΕΛΕΙΣ 1 ΩΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ!
ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΔΙΠΛΗ ΤΙΜΗ, ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ!
ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ 50€ ΜΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!
Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ! ΟΙ ΣΑΒΟΥΡΟΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΚΗΝΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΡΙΝ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΟΧΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΙΕΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να σταθεροποιηθούν και να βελτιωθούν αργά με τα κέρδη. Ο τουρισμός θα πάρει χρόνο για να επιτευχθεί. Απλά πρέπει να το θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

1:06 ΠΡΏΤΑ Η ΠΟΛΙΤΕΊΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΆ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΆ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ; ΖΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΣΜΟ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ; ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΕΙ) ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΠΟΝΟΜΕΎΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΆ ΜΕ ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΦΤΑΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΕΞΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1995 ΟΠΟΥ Η ΙΤΕΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΉΔΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΡΝΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΌ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΞΕΝΙΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΑΛΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ- ΑΜΦΙΣΣΑΣ-ΔΕΛΦΩΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΙΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ". ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ. ΤΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. ΕΙΠΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ. ΧΑΖΟΣ Ή ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ; ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΕΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Και στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που σας κάνουν να περιμένετε μία ώρα για μια πίτσα ή σουβλάκι και να χρεώνετε διπλάσιο το φρέσκο ​​ψάρι, να τους διδάξετε ένα μάθημα. Οι τουρίστες θα τouς μάθουν και θα τους αποφύγουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Διαδίκτυο. Και έχουμε υπέροχα ξενοδοχεία και δεν χρειαζόμαστε ξενοδοχεία με Airbnb.Τώρα πάρετε τη σύνταξή σας και κρατήστε το στόμα κλειστό. Δεν χρειαζόμαστε την αρνητικότητά σας.Έχετε λύσει τα προβλήματά ta σας και δεν χρειάζεστε τουρισμό.

Ανώνυμος είπε...

Είστε ένας από τους ανθρώπους που ρίχνουν τα σκουπίδια παντού. Ένας από τους ανθρώπους που προσποιείται ότι είναι φίλος, αλλά στη συνέχεια θα σας κάψει πίσω από την πλάτη σας.Και ένας από εκείνους τους ανθρώπους που έζησε εδώ ολόκληρη τη ζωή τους χωρίς ποτέ να σηκώσουν ένα χέρι για το καλό της Ιτέας.
Δεν έχετε επιλογές να πάτε κάπου αλλού. Θα πρέπει να είστε ο πρώτος που κάνει κάτι για να διορθώσει την Ιτέα.
Μην σκοτώνετε τα όνειρα των παιδιών.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΈΔΟΥ ΑΠΟΡΩ ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ Ή ΑΠΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΡΠΑΤΏΝΤΑΣ.
ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ! ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟ 50% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ (ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ), ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΙΌΝ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Βγαίνω συχνά για φαγητό. Μερικές φορές καθημερινά. Η εξυπηρέτηση των πελατών είναι χάλια.
Οι χρόνοι αναμονής είναι τεράστιοι. Αλλά το φαγητό είναι εκπληκτικό.
Αν κάτι με κάνει να θυμώνω, σταματώ να πηγαίνω στο εστιατόριο.Αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν αξιόπιστοι εργαζόμενοι. Πρέπει να προσλάβουν περισσότερους ανθρώπους. Αλλά έχουν μόνο δύο μήνες για να κάνουν αρκετά χρήματα για να επιβιώσουν.Δεν είναι εύκολο για αυτούς. Θα είχαν περισσότερα χρήματα να επενδύσουν στην επιχείρησή τους αν είχαν ετήσιο εγχώριο και ξένο τουρισμό.Και οι τουρίστες αγαπούν να γράφουν σχόλια, ώστε εκείνοι που συνεχίζουν με κακή υπηρεσία θα τιμωρηθούν.Η Ιτέα έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί. Τα άλλα προβλήματα θα απαιτήσουν χρόνια σκληρής δουλειάς.

Ανώνυμος είπε...


Λοιπόν αυτό που λέω είναι εάν τα μικρά προβλήματα σας κάνουν να αποφασίσετε ότι η itea δεν αξίζει τον κόπο. Τότε δεν είστε έτοιμοι να λύσετε τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουme.

Ανώνυμος είπε...


Αυτοεκπληρούμενη προφητεία είναι μια πρόβλεψη που άμεσα ή έμμεσα προκαλεί η ίδια την πραγμάτωσή της, λόγω θετικής ανάδρασης μεταξύ πεποίθησης και συμπεριφοράς. Παρότι παραδείγματα τέτοιων προφητειών μπορούμε να βρούμε στην αρχαία ελληνική και την αρχαία ινδική λογοτεχνία, η φράση "αυτοεκπληρούμενη προφητεία" αποδίδεται στον κοινωνιολόγο Ρόμπερτ Μέρτον (Robert K. Merton) που πρώτος την επινόησε ως όρο και μελέτησε συστηματικά τη δομή και τις συνέπειές της. Στο ομώνυμο άρθρο του γραμμένο το 1948, ο Μέρτον την ορίζει ως εξής:

Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία είναι, αρχικά, ένας εσφαλμένος ορισμός μιας κατάστασης που προκαλεί μια νέα συμπεριφορά, η οποία οδηγεί στο να γίνει πραγματικότητα η αρχικά εσφαλμένη σύλληψη της κατάστασης. Αυτή η απατηλή ισχύς της αυτοεκπληρούμενης προφητείας διαιωνίζει την κυριαρχία του λάθους. Γιατί έτσι ο προφήτης παραθέτει την πραγματική πορεία των γεγονότων ως απόδειξη για το ότι είχε εξαρχής δίκιο.[1]

Με άλλα λόγια, μια θετική ή αρνητική προφητεία, ισχυρή πεποίθηση ή αυταπάτη —που θεωρείται αληθινή ενώ είναι ουσιαστικά εσφαλμένη— μπορεί να επηρεάσει τα τεκταινόμενα σε τέτοιο βαθμό ώστε οι αντιδράσεις των ανθρώπων να εκπληρώσουν την μέχρι τούδε λανθασμένη προφητεία.

Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία είναι συμπληρωματική της αυτοδιαψευδόμενης προφητείας.