Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Παραχώρηση χρήσης χώρου εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιτέας στη θέση «Λαρνάκι» στην εταιρεία «IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.»

Ομόφωνη απόφαση των μελών του Λ.Τ Φωκίδας πλην ενός απόντος 



19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείς κε Λιμενάρχα , η κα Μενδώνη είναι πρόθυμη για όλα

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΕΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι κύριοι και πως νομιμοποιούνται να παραχωρούν τους κόλπους , τις θάλασσες , τα βουνά και τα λαγκάδια της πατρίδας μου στους αποδεδειγμένα καταστροφείς του περιβάλλοντος ;
Αυτοί που ψηφίζουν για την παραχώρηση στο Λαρνάκι είναι άσχετοι έως αδιάφοροι και ούτε καν αιρετοί . Φαντάσου για ένα τέτοιο θέμα να ψηφίζουν τέτοια άτομα..Καλά οργανωμένα τα συμφέροντα βλέπεις…
Διαβάστε τα ονόματα αυτών που ψήφισαν και αναλογισθείτε πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να δίνουν άλλοθι στους καταπατητές ώστε να ισχυρίζονται ότι η τοπική κοινωνία θέλει την παραχώρηση του κομματιού της θάλασσας που ΠΑΡΑΝΟΜΑ έχουν μπαζώσει αυτοί οι κοκκινοπάπουτσοι ;

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Μπούγας έγινε και ειδικός στην "επικοινωνία" ή τα συμφέροντα που υπηρετεί η στάση του, του διαθέτουν και επικοινωνιολόγο. Η Μαρίνα τελικά ήταν αντιπερισπασμός. Περιμένουν το φτύσιμο και έβγαλαν την μαρίνα την ίδια μέρα για να δημιουργήσουν σύγχυση στην "κοινή γνώμη". Μπράβο σας κε Μπούγα. Βρίσκετε βέβαια και τα κάνετε σε μία φοβισμένη και εγκαταλελειμμένη απο κάθε έννοια νομιμότητας και δικαιοσύνης εξαιτίας των προκατόχων σας και εσάς το ίδιου. Αυτή η κοινωνία όμως , μέσα της, ξέρει το κακό που κάνετε και δεν συγχωρεί. Φροντίστε όταν τα φώτα φύγουν απο πάνω σας, όταν ο αυτοεξευτελισμός σας δεν σας επιτρέπει να προσφέρετε άλλο ψηφοθηρία στην διαπλοκή, να μην σέρνεστε και εσείς μόνος και περιθωριακός, φτυσμένος απο την κοινωνία της Φωκίδας όπως πολλοί προκάτοχοί σας. Ένα ακόμα κοινωνικό ζόμπι που η μόνη του κοινωνική συναναστροφή να είναι για το υπόλοιπο της ζωής του, κάπου και που με κάποιο άλλο ζόμπι για να αναπολείτε τα περασμένα μεγαλεία της περιόδου που ξεπουλάγατε τον τόπο που σας εμπιστεύτηκε.Ντροπή σας απο έναν τουλάχιστον πολίτη της Φωκίδας εάν και ξέρω πολύ καλά , ότι δεν είναι μόνο ένας.

Ανώνυμος είπε...

Σε μία δημοκρατική χώρα θα είχε σταματήσει τις εργασίες της εταιρείας και θα καλούσε ανοιχτά κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει πρόταση και προσφορά για το Λαρνάκι. Εδώ γνωρίζοντας πως λειτουργούν τα πράγματα δεν σταματάει, μην ξεχνώντας ότι επί προεδρίας στο ΚΑΣ της Μενδωνη το πήρε πάνω της το θέμα και έλαμψε η αλήθεια για την παράνομη επι-βωξιτωση στο Λαρνάκι,τον παράνομο κόμβο και τις παράνομες εγκαταστάσεις και όλα πήραν το δρόμο τους. Οι λιμενικές επιτροπές ορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και πράττουν το πρέπον του κεφαλαίου καμία έως τώρα δεν είχε διαφορετική αντίληψη και αντιμετώπιση για το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Κε Λιμενάρχα σωστά το θίγεις το πρόβλημα , πλην όμως ψηφίζεις εσύ και δίνεις άλλοθι στην υπουργό να πει ότι «εμείς σαν κυβέρνηση απλά ακολουθούμε την βούληση της τοπικής κοινωνίας» . Επομένως εφ όσον το θέμα θέλει έγκριση , θάπρεπε ΠΡΩΤΑ να πάρετε έγκριση ρίχνοντας την ευθύνη στην κεντρική κυβέρνηση και όχι να δημιουργείτε τετελεσμένα .

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μπορείς να αναβαθμισθείς , να μετατεθείς ή και να συνταξιοδοτηθείς . Η δουλειά έγινε!

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 6 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΈΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΑΥΤΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 1 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

τη περασμενη εβδομαδα επι 24ωρου η φασαρια απο τη φορτωση πλοιου ακουγοταν ως την οδο παπαλεξανδρη και ειδικα τη νυκτα ηταν ανυποφορη
ερωτηση ποιοι μενουν κοντα στο λαρνακι?
αντιδημαρχος?
υποψηφιοι απ ολους τους συνδιασμους?
μελη της λιμενικης επιτροπης?
φιλοι και συγγενεις ολων των παραπανω?
διαμαρτυρια από αυτους? καμια
παρεμβαση απο αυτους? καμια
ψηφο ομως θελετε? ναι?

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η προσαύξηση δημιούργησε παλμό αναπτυξιακής προοπτικής στην πολιτισμοκεντρική μοντελοποίηση της υπανάπτυξης!

Ανώνυμος είπε...

Αναμένουμε έστω και ένα δελτίο τύπου ...από οποιονδήποτε φορέα ρε αδερφέ...έτσι για την τιμή των όπλων

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω πως αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στα μέλη του Λ.Τ που βρέθηκαν στην λήξη της 10ετούς σύμβασης για το «Λαρνάκι» , στο τιμόνι αυτής της επιτροπής.
Την ευθύνη φέρουν ακέραια όλοι οι πολιτικοί που δεν έχουν προσβάλλει ΑΥΤΕΣ τις δραστηριότητες που εναντιώνονται στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ πηγή ανάπτυξης της περιοχής που θάπρεπε νάναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
Αυτοί λοιπόν με τους ντόπιους αιρετούς , κατά καιρούς , έχοντας κατά νου την καταπάτηση κάθε αναπτυξιακού χώρου για τουρισμό στην περιοχή , φρόντισαν με διάφορα τερτίπια να αποσπάσουν την προσοχή αλλά και να δωροδοκήσουν ή και να εξαγοράσουν κάθε κάτοικο της γύρω περιοχής (δεν είναι και πολλοί εξ άλλου...)
Από την «τζελεσταθική εποχή» , ο βωξίτης φρόντιζε την μονοπωλιακή του θέση με το να προσλαμβάνει σχεδόν όλο το εργατικό δυναμικό των γύρω χωριών . Αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι της Άμφισσας αρχικά είχαν προσληφθεί στο βωξίτη και μετέπειτα τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις απ΄τις οποίες προπαγάνδιζαν ή και εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του βωξίτη . Έμμεσα βεβαίως ο βωξίτης προσέφερε , εργολαβικά ή και κατ αποκοπή , εισόδημα σε αρκετά επαγγέλματα , όπως δικηγόρους , μηχανικούς , εκτελωνιστές κλπ.
Το υψηλό κόστος διατήρησης του ΑΣΥΜΦΟΡΟΥ για τα επιχειρηματικά δεδομένα εργατικού δυναμικού αντισταθμιζόταν από την μη πληρωμή προστίμων αποκατάστασης περιβάλλοντος αλλά και άλλων....ωφελημάτων που απολάμβανε ο ολιγοπωλιακός κλάδος της εξόρυξης στην χώρα.
Σε κάποια χρονική στιγμή και από τις αλλεπάλληλες αγοραπωλησίες του ιδιοκτησιακού καθεστώτος , η ωφελιμιστική αλυσίδα έσπασε και έτσι αναγκάστηκε να προβεί σε μεγάλες απολύσεις προσωπικού η και σε οικειοθελείς αποχωρήσεις ακόμη δε και σε μετατάξεις στον δημόσιο τομέα ( επί εποχής ΠΑΣΟΚ).
Η ζημιά στην περιοχή έχει γίνει πια σε μεγάλο βαθμό και δυστυχώς ο σεβασμός των κυβερνήσεων προς την περιοχή μας είναι απολύτως ανάλογος με την ποσοτική ψήφο των πολιτών της Φωκίδας που χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης πρόκειται για τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ νομό στην Ελλάδα σε κάθε οικονομικό και κοινωνικό μέγεθος.
Χωρίς να επεκταθεί κανείς περισσότερο και να κουράσει για πράγματα που όλοι γνωρίζουμε αλλά δεν είχαμε ποτέ ίσως συνειδητοποιήσει , καταλήγουμε στην ισχυρή πλέον άποψη ότι για την κατάντια του Νομού ευθύνονται οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης με τεράστια ευθύνη και της «πρώτης αριστερής» κυβέρνησης που ψήφισε Νόμο να χαρακτηρίζει «σκουπιδότοπο » τα ΙΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ των ΔΕΛΦΩΝ.
Ντροπή και σε όλους εμάς που σαπίσαμε στους καναπέδες βλέποντας τα σαχλοκάναλα της τηλεόρασης.

Ανώνυμος είπε...

Φαινεται ξεκαθαρα ο πιο βασικος λογος για τον οποιο δεν μπαινει σε εφαρμογη και υλοποιηση το νεο σχεδιο πολης Ιτεας, το οποιο εχει ολοκληρωθει εδω και τοσα χρονια.
Γιατι να ενοχλησουμε την εταιρεια φτιαχνοντας πλατειες, πεζοδρομους, χωρους αναψυχης, αθλοπαιδειες, χωρους συναθρησης λατρειας, διπλα της?
Γιατι να φερουμε περισσοτερο κοσμο διπλα της, ανοικοδομωντας τοσο κοντα της?
Γιατι να μαζευεται ολο και περισσοτερος κοσμος που θα διαμαρτυρεται για τη σκονη και τους θορυβους που προκαλει τοσο κοντα στον αστικο ιστο?
Ας μεινει η περιοχη ανεκμεταλλευτη και στην αθλια κατασταση που εμφανιζει τοσα χρονια.
Τι' πειραζει μωρε και για το τροκαντερο? Ας παραχωρησουμε και το κομματι της θαλασσας απο αγκαλη και περα για την απροσκοπτη μετακινηση των φορτηγων πλοιων. Αλλο ενα 43αρι το χρονο θα το παρουμε κι απο 'κει.
Εξαλλου εμεις εχουμε τη μαρινα Ιτεας.
Θα την δωσει το ΤΑΙΠΕΔ στους μεγαλοεφοπλιστες και θα σωθουμε.
ΚΥΡΙΟΙ, μην υποτιματε τον κοσμο που τα σπιτια τους{ολη τους η ζωη}, γειτνιαζει στην εταιρεια και στους χωρους εκμεταλλευσης της.
Αποδειξτε καποια στιγμη οτι αυτον τον κοσμο τον σεβεστε και δεν τον θεωρειτε 2ης κατηγοριας.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν με απατα η μνημη μου , η εταιρεια διαμαρτυροταν εδω και αρκετο καιρο οτι δεν βρισκει υλικο, τα νταμαρια εχουν στερεψει και οτι σκεφτεται σοβαρα να αποχωρησει, διοτι η ολη διαδικασια της ειναι ασυμφορη.
Τωρα τι' εγινε ξαφνικα? Λογικα θα επρεπε να μειωνει τις εκτασεις που χρησιμοποιει(αφου δεν εχει υλικο).
Μηπως τελικα βρηκε υλικο?
Απο τους νεους χωρους ερευνας για εκσκαφη που ζητησε και πηρε και τωρα ζητα και χωρους τοποθετησης υλικου(και μαλιστα για μια δεκαετια)?
Μαλλον ΝΟΜΙΖΕΙ οτι μας δουλευει ψιλο γαζι.

Ανώνυμος είπε...

9.28 εσυ κανε τις δουλιτσες σου με τα δημοσια εργα -το βλεπουμε στο διαυγεια- και ασε τα παιδια μας να δουλευουν στα μεταλεια
οταν φερεις τον τουρισμο θα σου χτυπησουμε τη πορτα να τους κανεις σερβιτορους και να καθαριζουν τουαλετες απο μπαρ και ξενοδοχεια

Ανώνυμος είπε...

Δεξιά αριστερά και κάθε είδους κορόιδα που νομίζεται ότι ο κόσμος είναι σαν το ίδρυμα μέσα στο οποίο έχει πεθάνει πρόωρα το μυαλό σας. Περιμένετε να έρθει σοβαρός άνθρωπος να αναπτύξει την Μαρίνα, δίπλα σε μεταλλευτικές εγκαταστάσεις του πιό ορατού και άθλιου είδους παγκοσμίως. Η Μενδώνη έθαψε με τον πιό αισχρό τρόπο σαν πρόεδρος του ΚΑΣ το Δελφικό Τοπίο στο Λαρνάκι και για αυτή και κάποιες παρόμοιες υπηρεσίες στην διαπλοκή έγινε και Υπουργός. Και σαν Υπουργός θα του δώσει την χαριστική βολή. Και εσείς ψάξτε να βρείτε εχθρό στους κομμουνιστές ή στους καπιταλιστές γείτονές σας, ενώ οι κομματάρχες που προσκυνάτε τρώνε και πίνουν αγκαλιά με την διαπλοκή όλοι μαζί, δεξιοί και αριστεροί.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το Λιμενικό Ταμείο, εάν κρίνει από την Διαύγεια και τις απευθείας αναθέσεις έχει οικονομική ευρωστία....

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το γεγονός ότι σε όλες τις αποφάσεις, όλα τα μέλη της Λιμενικης Επιτροπής συμφωνούν χωρίς αμφιβολίες ομόφωνα είναι ευχάριστο.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα καθότι εκεί δίπλα η Enterprise Greece σχεδίαζε τουριστικό πάρκο..σε συνέχεια των resorts Σερνικακίου και Αγιάννη Κίρρας