Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Delphi Golf Resort: Mία επένδυση εκατομμυρίων βάζει ένα ελληνικό ορεινό χωριό στον παγκόσμιο χάρτη (συνέντευξη-δημοσίευμα)



Μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στον Δήμο των Δελφών και συγκεκριμένα στην περιοχή Λίμνη της Δεσφίνας αποτελεί το project της SCORPIOS CONSTRUCTION SA για το Delphi Golf-Resort.

Ο Ελβετο-Ολλανδός επιχειρηματίας, Ρόμπερτ Σνάιντερ (Robert Schneider), νυμφευμένος με Ελληνίδα από το Γαλαξίδι, αγάπησε την περιοχή και βρίσκεται πίσω από αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο.

Το project αποτελεί επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, με το Εnterprise Greece που αποτελεί τον βραχίονα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, να συμμετέχει στην κατάρτιση κατάρτιση του business plan.

Η επένδυση που έχει χαρακτηριστεί ως “στρατηγικής σημασίας” από το αρμόδιο Υπουργείο και θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες fast track.

Στόχος είναι το τουριστικό θέρετρο Delphi Golf-Resort να αποτελέσει πόλο έλξης για τους απανταχού λάτρεις του γκολφ και να μετατρέψει την Δεσφίνα σε έναν τουριστικό κόμβο με πολυτελές ξενοδοχείο και χωριό ευεξίας.

Τι προβλέπεται:

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με δυναμικότητα περίπου 200 δωματίων, συνεδριακές αίθουσες και ένα κέντρο ευεξίας (wellness village spa).

Στην έκταση των 3.000 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν τεχνητές λίμνες και το τοπίο θα δενδροφυτευθεί.

Παράλληλα θα αναπτυχθεί περαιτέρω το real estate στην ευρύτερη περιοχή της Δεσφίνας, με την κατασκευή βιλών για μίσθωση ή πώληση.

Να τονίσουμε ότι η διεθνής κατασκευαστική εταιρεία SCORPIOS CONSTRUCTION SA ενεργοποιείται στην Ελλάδα από το 2005, στον τομέα του real estate. Ο υιός του ιδρυτή της εταιρείας, κ. Alain Schneider, είναι ο Διευθυντής του Έργου.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ BANKS

Η επιλογή της Δεσφίνας, μίας σχετικά αναξιοποίητης περιοχής, δεν ήταν δύσκολη. “Η τοποθεσία είναι κεντρικότατη, μόλις 10 λεπτά από τους ιστορικούς Δελφούς, πολύ κοντά στην μαρίνα Ιτέας, το Γαλαξίδι και προσφέρει μεγάλες δυνατότητες” ανέφερε στο “B”.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στους Δελφούς διεξάγεται με επιτυχία το Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο προσελκύει πλήθος Ελλήνων και ξένων φιλοξενουμένων ετησίως, ενώ οι Δελφοί δέχονται περί το 1.000.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

“Ο κ. Ρόμπερτ Σνάιντερ, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας έχει δεσμούς με την περιοχή και τα κεφάλαια της επένδυσης είναι ιδιωτικά, από το εξωτερικό” τόνισε ο κ. Σιώρης.

“To γήπεδο στη Δεσφίνα δεν θα είναι παραθαλάσσιο. Το σημείο βρίσκεται σε οροπέδιο, κοντά στη λίμνη, όπου υπάρχει νερό, σε κοντινό σημείο είναι ο Μόρνος, υπάρχουν υποδομές. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται κάποιος για να αναπτύξει ένα γήπεδο γκολφ, άριστων προδιαγραφών”.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο και η Harradine από το Ντουμπάι

Για την χωροθέτηση και τα τα σχέδια της τοπογράφησης απευθύνθηκαν στην καταξιωμένη διεθνή εταιρεία Harradine, με έδρα το Ντουμπάι και την Ελβετία.

Το σχέδιο προβλέπει γήπεδο 36 οπών (τρύπες) ώστε να μπορεί να παίζουν ταυτόχρονα πολλοί επισκέπτες.

“Για την ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων έχουμε ήδη έρθει με γνωστές εταιρείες διαχείρισης του τομέα hospitality που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν άμεσα σε Μνημόνιο Συνεργασίας MOU” τόνισε ο κ. Σιώρης.


Οι φίλοι του γκολφ, ως παίκτες ή θεατές, κατά το πλείστον ανήκουν στην ανώτερη ή και ανώτατη εισοδηματική κατηγορία, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό για την αύξηση των εσόδων και, ευρύτερα, την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο ειδικός σύμβουλος του Delphi Golf-Resort, παράλληλα, τόνισε ότι το ολοκληρωμένο έργο θα αποτελεί ένα τουριστικό resort, με γήπεδο γκολφ, χωριό ευεξίας, βίλες (ενοικίαση/πώληση), 5άστερο ξενοδοχείο. “Στοχεύουμε σε διεθνείς παίκτες γκολφ που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα συμμετέχουν σε τουρνουά, αλλά και σε νέους εκκολαπτόμενους γκόλφερς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα ευρύτερη εκπαίδευσης”.

 

ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

 

 

Η fast track επένδυση και το… αγκάθι

Το έργο έχει χαρακτηριστεί στρατηγικής σημασίας. Μέσα σε 3,5 μήνες θα εγκριθούν οι άδειες με διαδικασίες επίσπευσης (fast track) και επόμενο βήμα αποτελεί η υπογραφή του σχεδίου.

“Μετά και την προεδρική υπογραφή, το χρονοδιάγραμμά μας είναι 2-2,5 ετών ώστε να ολοκληρωθεί το γήπεδο γκολφ, το χωριό ευεξίας, το ξενοδοχείο και να ξεκινήσει το operation” ανέφερε ο κ. Σιώρης.

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 6.000 ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΚΟΛΦ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙ ΤΑ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

To πιο χρονοβόρο κομμάτι του project είναι η διαδικασία αγοράς εκτάσεων. Μέχρι στιγμής η επενδυτική ομάδα έχει συγκεντρώσει γύρω στα 1.000 στρέμματα και βάσει του πλάνου θα χρειαστούν επιπλέον 2.000. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, αλλά όχι με τους αναμενόμενους ταχείς ρυθμούς ώστε να πάρει μπρος το κατασκευαστικό κομμάτι του project.

Τα πιθανά οφέλη

To έργο θα είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο κυρίως όσον αφορά στην τόνωση του εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής μέσα από την ενοικίαση καταλυμάτων, εστιατορίων, καφέ και κέντρα αναψυχής, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ευκαιρίες εργασίας και επενδύσεις συναφείς με την τουριστική βιομηχανία του γκολφ, αναδεικνύοντας παράλληλα τα τοπικά προϊόντα.


πηγή

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε εξασφαλίσει ουτε 1 μ2, όχι 1000 στρέμματα που λέτε. Μην γράφετε αρλούμπες χωρίς λόγο. Πείτε στους Χριστιανούς μια τιμή ανά στρέμμα που προτιθεστε να πληρώσετε, δώστε μια στοιχειώδη προκαταβολή και τότε απαιτήστε τις Δημοτικές εκτάσεις, την αλλαγή του ΓΠΣ, το νερό και οτιδήποτε άλλο απαιτείται. Έως τότε μην δημιουργείτε φρουδες ελπίδες σε εύκολο πιστούς.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως ο κόσμος πρέπει να ενθαρρύνεται ώστε να επέλθει συμφωνία για να ολοκληρωθεί το στάδιο της αγοράς γης όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να ξεκινήσουν οι κατασκευές.
Αντί να εκφραζόμαστε με τέτοιο δύσπιστο τρόπο και αρνητική διάθεση ας βοηθήσουμε όλοι να πραγματοποιηθεί η επένδυση αυτή.
Το έχει ο τόπος ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...


ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ...ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ???? ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΔΩ???
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ.
Γ Ι Α Τ Ι ??????????
ΤΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΑΠ ΑΛΛΟΥ ΜΗΠΩΣ???????

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι, όλοι αυτοί που φωνάζουν για τα μεταλλεία και τις ιχθυοκαλλιέργειες ότι είναι από τους ελάχιστους εργοδότες στην περιοχή, οπότε πατάνε το προσωπικό κάτω, κρατάνε τους ντόπιους πολιτευτές από τα @@ και ταυτόχρονα καταστρέφουν το περιβάλλον, νομίζουν ότι ένα resort μεγάλων διαστάσεων είναι καλύτερο; Και μάλιστα golf;

Για δείτε τι έχει γίνει σε κάποιες περιοχές της Ρόδου και της Κρήτης που έχει καταστραφεί το τοπίο και έχουν εξαντληθεί οι φυσικοί πόροι. Και όχι, δεν είμαι κατά των επενδύσεων ούτε υπέρ μεταλλείων/ιχθυοκαλλιεργιών. Υπέρ του τουρισμού είμαι. Αλλά να μονοπωλήσει μία μεγάλη μονάδα την περιοχή μεσοπρόθεσμα νομίζετε ότι θα φέρει ανάπτυξη; Για ρωτήστε τι έγινε σε άλλες περιοχές με επιχειρήσεις μεγαθήρια. Ακόμα και το Costa Navarino που αναφέρερουν συχνά-πυκνά (και το οποίο είναι μια πολύ πιο ολιστική επένδυση και σχετικά φιλική στο περιβάλλον και είναι πολύ χλωμό να γίνει κάτι τέτοιο ολοκληρωμένο εδώ) εκτός απο κάποια ανώτερα στελέχη που φυσικά μόνο ντόπια δεν είναι, απασχολεί κόσμο της περιοχής σαν ανειδίκευτους με 600-700 ευρώ για 12ωρα και 14ωρα. Αυτό οραματίζεστε; Να μην κρεμόμαστε απο το κάθε μεταλλείο και να κρεμόμαστε από το τάδε ξενοδοχείο οραματίζεστε για την περιοχή;
Αν είχαμε μυαλό θα είχαμε ήπια ανάπτυξη, ποιοτική κι όπως πρέπει. Με επιλογές για όλα τα βαλάντια, συμπεριλαμβανομένων και των ανώτερων βαλλαντίων. Αλλά τρωγόμαστε το ένα χωριό με το άλλο και δεν συμφωνούμε ούτε σε βασικά πράγματα για το ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουμε. Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

ούτε κατά τη γκελεσταθική εποχή δεν υπόσχονταν τέτοια έργα. τότε που έβγαιναν τα κομματόσκυλα και έταζαν έργα και θεσούλες παντού. θέλετε εκεί στη καρτερία να προωθήσετε κάποιον για δήμαρχο και βρήκατε δεσφινιώτικο σανό να μας ταΐσετε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΜΑΝΕ ΣΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΤΟ ΖΗΤΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΚΑΜΠΟ ΓΥΡΝΑΓΕ ΤΗ ΓΚΛΙΤΣΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΓΚΟΛΦ. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΣΤΕΛΝΕ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΠΕΤΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε άνθρωποι αφήστε την καχυποψία και την κουτοπονηριά!!!!! Ελάτε σε συνεννόηση με την τους φορείς της επένδυσης θα είναι δυνατή επένδυση για την περιοχή μας.Μακάρι να γίνει!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μα όλοι όλοι θέλουμε τρελά γήπεδο γκολφ στη Δεσφινα. Απλώς οι περισσότεροι δεν έχουμε πειστεί ότι υπάρχει σοβαρός επενδυτής. Αν ο επενδυτής δεν βάλει το χέρι στην τσέπη έστω ως προκαταβολή κάποιας προσυμφωνηθησας τιμής, τι ακριβώς θα φτιάξει που ακριβώς και με ποιο τροπο; Έχετε τρελαθεί ολοι;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή στην Δεσφίνα έχει ψηθεί στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη μεγάλων πρότζεκτ για διάφορους τομείς, θα πρέπει να ξέρετε πως παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της προσπάθειας που γίνεται από την εταιρεία, διαπιστώνουμε όμως, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς αν παρακολουθείσεται την πορεία, μια προσπάθεια γενικόλογων αναρτήσεων δίχως να διαφαίνεται εξέλιξη και επίσης πολύ άγχος από συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο.
Ενημερώστε μας για τις ενέργειες σας και τα αποτελέσματα τους και αν μας πείσετε εδώ είμαστε εμείς.
Αλλάξτε λίγο το μενού, συνέχεια σαλάτα, σαλάτα θα μπλοκάρουμε και έχουμε μάθει στο πρόβατο......

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ο προφανέστατα άνθρωπος των μεταλλείων που "απεχθάνεσαι" τον πλούσιο τουρίστα , εσύ που δεν θέλεις μεγάλες τουριστικές μονάδες γιατί θα...μονοπωλήσουν το προϊόν , δίνεις τον "νυν υπέρ πάντων" αγώνα σου βοηθώντας το μονοπώλιο του βωξίτη.

Η μεγάλη αυτη τουριστική μονάδα θα διαφημισει τον εαυτο της και έτσι θα διαφημίσει και τον τόπο μας , πράγμα που δεν "είχαμε μυαλό" να κάνουμε εμείς με΄χρι σήμερα . Θα φέρει και την μικρή και θα αξιοποιήσει όλη την λιμνάζουσα τουριστική δυναμικότητα υφισταμένων ξενοδοχείων της περιοχής καθώς και θα υποκινήσει την ίδρυση νέων. Το πολυτελές golf δεν ανταγωνίζεται τον ξενοδόχο της περιοχής απλά τον βοηθάει στην προσέλκυση πελατών χαμηλότερου βαλάντιου.
Μας είπες το τρομερό ότι το costa Navarino δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της περιοχής . Αυτό κι άν είναι ψέμα τεράστιο και κατάπτυστο .
Μας λές δηλαδή πως ο εργαζόμενος στον τουρισμό με 600-700 ευρώ μισθό είναι σε χειρότερη μοίρα από τον εργάτη των μεταλλείων , με τις ίδιες αμοιβές και πολύ χειρότερες συνθήκες;
Μας εξηγείς τι θάπρεπε να κάνουμε τόσα χρόνια στον τομέα του τουρισμού που υποτίθεται ότι στηρίζεις . Κάποιος έφτιαξε ένα μικρό ξενοδοχείο στο ανεμοκάμπι , οι ¨παρασκηνιακές δυνάμεις" του τοποθέτησαν τις ιχθυοκαλλιέργειες μπροστά του και τον έκλεισαν. Το ξενοδοχείο αγόρασε η ιχθυοκαλλιέργεια. Κάποιος έκανε σχέδια αξιοποίησης της χερσονήσου της Δεσφίνας και οι ίδιες παρασκηνιακές δυνάμεις έφεραν και τοποθέτησαν ανεμογεννήτριες και αχρήστευσαν τουριστικά την περιοχή. Κάποιοι μιλάνε για προτεραιότητα κατασκευής μεγάλων δρόμων (διαγώνιο) να ενώσουν την Φωκίδα με τον έξω κόσμο και οι ίδιες παρασκηνιακες δυνάμεις κατασκευάζουν κόμβο στην Κολοπετινίτσα. Κάποιοι περίμεναν να γίνει επέκταση σχεδίων πόλεων να αξιοποιήσουν την περιοχή και η έγκριση των σχεδίων πόλεων ακόμη εκκρεμεί , πλην της Ιτέας που πήρε 25 χρόνια! και συνέπεσε να εγκριθεί μέσα στην κρίση που ο κόσμος δεν έχει χρήματα . Τι είδους μυαλό μας έλειπε που η πολιτεία μας έχει χαρακτηρίσει αποκλειστικής μεταλλευτικής εκμετάλλευσης και ενώ δυσκολεύει την κατασκευή ξενοδοχείου δεν αποτρέπει την καταστροφή του περιβάλλοντος από τις εξορύξεις;
Εν κατακλείδι γιατί λυσσάτε να μη γίνει η μονάδα στη Δεσφίνα . Γιατί δεν θα αμοίβονται καλά οι εργαζόμενοι ; Σας πήρε ο πόνος;
Τι κακή περιβαλλοντική παρέμβαση θα κάνει ο εξωραϊσμός του κάτω μέρος της Δεσφίνας με δενδροφυτεύσεις και κτίρια ήπιας ανάπτυξης και κατοικίες εναρμονισμένες με το περιβάλλον; Μόνο ομορφιά θα προσθέσει σε ένα αναξιοποίητο τόπο.
Ο απλός κόσμος της Δεσφίνας πρέπει να σας απαντήσει με ένα τεράστιο ΝΑΙ θέλουμε να ζήσουμε στον τόπο μας. Η μόνη λύση να μη γίνουμε χωματερή ειναι η αξιοποίηση του ονόματος των Δελφών . ΝΑΙ στον τουρισμό . ΟΧΙ στα κροκοδείλια δάκρυα του βωξίτη.


Ανώνυμος είπε...

Όποιος νομίζει ότι αυτό το project θα βγει από τα χαρτιά, ας βάλει ένα στοιχηματάκι 500 ευρώ για τα επόμενα 5 έτη..

Ανώνυμος είπε...


Μην τρωγεστε σαν τα κοκκορια!
Αν όντως είναι αυτό το επιχειρηματικό πλάνο ,καλό θα είναι για όλη την ευρύτερη περιοχή.
Θα μείνει και κάνα παιδί στον τόπο μας και δεν θα πάρει τα μάτια του να φύγει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν λυσσάξαμε. Απόψεις λέμε. Ηρεμήστε λίγο. Ήπια ανάπτυξη φίλε είναι και πολυτελέστατες μονάδες μικρής δυναμικής η καθεμία, παράλληλα με πωλήσεις/ ενοικιάσεις βίλλας/real estate, παράλληλα με μεσαίες και μικρές μονάδες. Το κλειδί είναι οι ντόπιοι να συμφωνούν σε 5 πράγματα και να τα διεκδικούν και να είναι μονιασμένοι. Και να είναι φιλικοί και σε 5 ξένες επενδύσεις, αλλά με συγκεκριμένο όραμα για το τι θέλουνε. Αν παλεύει μόνος του αυτός που έχει το Ανεμοκάμπι ή ο άλλος που θέλει επένδυση στην Δεσφίνα, στην Ιτέα, στους Δελφούς, τίποτα δεν θα κάνει. Αν παλέψουμε όλοι μαζί όμως; Οι περισσότεροι σύλλογοι και τοπικοί φορείς είναι κενές σφραγίδες ή ασχολούνται οι ίδιοι λίγοι άνθρωποι εδώ και χρόνια. Δεν έχουν μαζικότητα. Εκεί την πατάμε. Επίσης δεν έχουν τεχνογνωσία και αρνούνται να φέρουν ειδικούς και να παλέψουν ένα σχέδιο. Εδώ δεν έχει βάλει κανένας ξενοδοχειακός ή εμπορικός σύλλογος το χέρι στην τσέπη για μία σωστή, διαδραστική, σύγχρονη ιστοσελίδα και περιμένει από το δήμο ή την περιφέρεια. Έχει χτυπήσει κάποιος φορέας επίσημα την πόρτα κάποιων πρακτορείων να διαπραγματευτεί προγράμματα, τιμές και allotment για τα μέλη του; Αντίθετα, κοιτάει ο ένας πως θα βγάλει το μάτι του άλλου και κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Αν περιμένουμε σωτήρες να μας σώσουν, μια ζωή αυτό θα γίνεται, θα υπάρχει απραξία και παρακμή και θα είμαστε υποχείριο του καθενός.

Η ίδια συζήτηση έχει γίνει σε ένα σωρό μέρη χρόνια τώρα, δεν είμαστε οι μόνοι. Μείναμε πίσω αλλά αυτό μας δίνει και την ευκαιρία να μελετήσουμε διαφορετικά μοντέλα και να δούμε τι δούλεψε και τι δεν δούλεψε.

Για δες τι συμβαίνει π.χ. σε Πάρο, Νάξο που έχουν ακολουθήσει ένα διαφορετικό μοντέλο. Για ρώτα, τολμά η Lafarge που έχει τα λατομεία μαρμάρου της Πάρου να κάνει αυτά που κάνουν εδώ οι βωξίτες; Αλλά εκεί καθίσαν χρόνια πριν και αποφασίσανε τι θέλουν να κάνουν όλοι μαζί. Δες με όχημα τις παραλίες και την ιδιαίτερη κουλτούρα της πως έχει καταφέρει η Νάξος να ανέβει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια και πως έχει κρατηθεί ο κόσμος όχι μόνο στα παράλια, αλλά και στα ορεινά χωριά. Πως έχουν συνδυάσει την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή με τον τουρισμό και πως οι επισκέπτες αντί να κλειστούν μέσα σε ένα resort κινούνται και ξοδεύουν σε όλο το νησί, πως υπάρχει ποιότητα ζωής για τους ντόπιους και πως δεν κρέμονται από τα @@ κανενός. Και resort μεγάλο τέτοιου τύπου να έρθει μελλοντικά εκεί, η πίτα είναι ήδη μοιρασμένη σε πολλά κομμάτια. Θα λάβει ένα μερίδιο, όχι όλη την πίτα.

Και σου ξαναλέω ότι το Costa Navarino είναι μία εντελώς διαφορετική επένδυση, με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και μοναδική στην Ελλάδα.
Καμία σχέση με το τι προτείνετε για εδώ και θα έπρεπε να βγει από τη συζήτηση. Απλά το ανέφερα γιατί το βλέπω συχνά στα σχόλια και ήθελα να πω ότι και εκεί δεν είναι καθόλου ιδανικά όπως τα παρουσιάζετε.

Για τα golf resort πέρα από τους πολύ υψηλού εισοδηματικού επιπέδου πελάτες να βλέπουμε τις ισορροπίες κόστους/ζημίας σε όλα τα επίπεδα, ειδικά ανάλογα με τις μεγάλες εκτάσεις και τους φυσικούς πόρους που χρησιμοποιούν και αν υπάρχουν εναλλακτικές. Αν τελικά προχωρήσει, θα με θυμηθείτε μετά από χρόνια φίλε και ξέρω τι λέω.

Ανώνυμος είπε...

Ο σοφός λαός λέει : " Απ τ' ολότελα καλή είν' κι η Παναγιώταινα"

Ανώνυμος είπε...

τέτοιου είδους άρθρα το μόνο που έχουν σκοπό είναι να πιέσουν τους ιδιοκτήτες γης να πουλήσουν γρήγορα και φτηνά στον βωμό μιας πολυπόθητης επένδυσης .

Ας δώσουν μια τιμή ανα στρέμμα μπας και ενδιαφερθεί κανένας, γιατί αλλιώς κύριε Σναιντερ δεν γίνεται δουλειά .

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητέ κύριε .
Από το ύφος σας καταλαβαίνω ότι η πρόθεση σας είναι όντως αγαθή και ζητώ συγγνώμη αν υπήρξε κάποια παρεκτροπή , μέσα στη νυχτιά γιαυτά που παρέθεσα.
Προφανώς καταλάβατε ότι είμαστε στην ίδια νοοτροπία και ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο για την ανάδειξη της περιοχής μας.
Καταλαβαίνουμε ότι ο τόπος μας έχει αξία και απλά δεν τον έχουμε αξιοποιήσει.
Όμως κατάλαβα επίσης, ότι δεν ζούσατε , στο παρελθόν , ποτέ στην περιοχή και γιαυτό το λόγο η θεώρηση των απόψεων σας στηρίζεται σε άλλη κουλτούρα .
Δεν έχετε κατανοήσει ότι ο τόπος μας έχει τελματωθεί από τις δραστηριότητες που αντιμάχονται το προϊόν που μπορεί να πουλήσει , δηλαδή τον τουρισμό. Δεν έχετε νοιώσει τον εκβιασμό ανθρώπων και ψυχών να αποδεχτούν την μιζέρια στην οποία έχουμε περιέλθει και που πολύ σωστά θέλετε να αναστρέψουμε με ένα μοντέλο που περιορίζει την εξόρυξη και αναδεικνύει τον τουρισμό . Αναφέροντας σωστότατα τα νησιά Πάρο και ίσως σας διέφυγε και η Μήλος.
Το θέμα επικεντρώνεται στο ότι και ’σείς τώρα που ζείτε στον ίδιο τόπο , βλέπετε την “αδιαφορία” των επαγγελματιών τουρισμού και την εχθρότητα των αντιδραστικών , η οποία όμως δεν είναι τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα ζυμώσεων δεκαετιών και μάλιστα δικαιολογημένα καθότι οι πολιτικοί του τόπου , αποσπούσαν την ψήφο και την δύναμη τους μέσα από τις υπερισχύουσες εκμεταλλεύσεις που ήταν ο βωξίτης .
Για να μη μακρυγορούμε , η μόνη μου ένσταση σε όλα όσα γράφετε και σωστά φαίνεται πως ξέρετε καλά , ακόμη και για τις δραστηριότητες των golf resorts , είναι μία:
Θα πρέπει να περιμένουμε να “καθομολογήσουμε” την αξία του τόπου μας και μέσω των πολιτικών μας (;;) να επιδιώξουμε αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης της περιοχής , διώχνοντας τον ηγέτη του ξενοδοχειακού κλάδου που παρουσιάσθηκε ανέλπιστα ;
Κλείνω λέγοντας πως άνθρωποι σαν και σας είναι πολύτιμοι για τον τόπο μας και μια επαφή σας με τους ανθρώπους της επένδυσης στην Δεσφίνα θα έβγαζε χρήσιμα συμπεράσματα και θετικό αποτέλεσμα για τον τόπο που αγαπάμε.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που είναι άσχημο είναι ότι μόλις ανοίγει η συζήτηση για κάτι, μονίμως χωριζόμαστε σε μεταλλειολλάγνους και μεταλλειομάχους και κάνουμε δίκη προθέσεων.
Δεν εξυοηρετούν όλοι συμφεροντα, αφήστε να ακουστούν 5 γνώμες, δεν είναι κακό.
Ούτε θα επηρεάσει το σχόλιο σε ένα site μία επένδυση!

Ανώνυμος είπε...

Η διεθνής πρακτική στην αγορά μεγάλων εκτάσεων γης γίνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο:
Η τελική προσφορά δίνεται όταν και εφ όσον συγκεντρωθούν όλες οι απαραίτητες δηλώσεις συναίνεσης και απόδειξης των ιδιοκτησιακών τίτλων προς πώληση.
Στον Κωνσταντακόπουλο ( Costa Navarino) πήρε 20 χρόνια για να συγκεντρώσει τα οικόπεδα και τελικά πέθανε χωρίς να δει το έργο του ολοκληρωμένο. Κανένας άλλος δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο πλέον , όλοι οι επενδυτές μεγάλων ξενοδοχείων και ειδικά του εξωτερικού το έμαθαν πολύ καλά και δεν πρόκειται να κάνουν τα ίδια λάθη.
Επίσης , υπάρχει ο κίνδυνος του εκβιασμού καθορισμού τιμής από ανθρώπους ιδιοκτήτες που θα θελήσουν να διαπραγματευτούν ανεξάρτητα από τους υπολοίπους .
Υπάρχει και η περίπτωση που κάποιος/οι θα διαπραγματευθούν για λογαριασμό τρίτων περισσότερες εκτάσεις με τον ίδιο εκβιαστικό τρόπο ανεξάρτητα του αν διαθέτουν ή όχι τίτλους ιδιοκτησίας γης προς πώληση.
Μάλιστα , σε παρόμοιες υποθέσεις κάποιοι επιτήδειοι έχουν κατορθώσει , κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ιδιοκτητών γης που είναι ίσως και ανήμποροι να καταλάβουν τι “παίζεται” (λόγω γήρατος , αφέλειας, αδιαφορίας , ή που μένουν εκτός περιοχής ενδιαφέροντος ή και στο εξωτερικό ακόμη) να εκβιάσουν σε τέτοιο βαθμό τον επενδυτή ώστε να τον αποτρέψουν να προβεί στην υλοποίηση των στόχων του και να βλάψουν σε τελική ανάλυση την τοπική κοινωνία.
Τέτοιοι λοιπόν “κερδοσκόποι της αγοράς” είναι ικανοί ακόμη και να πουλήσουν την δύναμη του ιδιοκτήτη της γης σε ενδιαφερόμενο ιδίων συμφερόντων ή αντιθέτων ( ο νοών νοείτω).


Ανώνυμος είπε...

Κάποιος ανέφερε Γκελεσταθικη εποχή και κάτι τέτοια . Μακάρι νάταν ο Γκελεστάθης η επένδυση αυτή θάχε πάρει το σωστό δρόμο και θάχε μπει υτο νερό στ' αυλάκι

Ανώνυμος είπε...

Από επενδύσεις άλλο τίποτα δεν θα θυμόμαστε από το βουλευτή. Η μόνη που του αναγνωρίζουν όλοι οι βολεμένοι είναι οι θέσεις στο Δημόσιο

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ..ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ..ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ !! ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΦΩΚΙΔΑ ΑΡΒΥΛΑ-ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!- ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΑΠΟ ΤΑ 14 !!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, έγραψα τα σχόλια που παρεξηγήθηκαν νωρίτερα. Χαίρομαι που έγινε σαφές ότι είχα καλή πρόθεση, δεν χρειάζεται συγγνώμη.
Βλέπω μεγάλη πόλωση στα διάφορα σχόλια στα τοπικά sites.
Πολύς θυμός αλλά λίγη ουσία συνήθως. Δεν είναι κακό να διαφωνούμε, απλά να γίνεται διάλογος. Γενικά μιλάω, έτσι; : )

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή θέλει ο "καρκαρος"στη λίμνω.!
Καταπίνει το νερό ,μπορεί να καταπιεί κι ολόκληρη επένδυση.
Τόσες χιλιάδες χρόνια είναι εκεί.
Μεταφορικά μιλάω.!

Ανώνυμος είπε...

Άλλοι τον λένε κάρκαρο που το νερό το πίνει
κι η Λίμνο μας όλόχαρη το χέρι της προτείνει
Νύφη πολύφερνη να γίνει με τα στολίδια τα πλεριά και
να γροικά και κείνη
τον αδελφό της κάρκαρο να τρώει το βεζύρη

ΚΟΧΡΑΝ είπε...

Ωραία και καλά μέχρι τώρα. Έγιναν οι απαραίτητες δημοσιεύσεις για το έργο. Γράφηκαν κάθε λογής σχόλια. Για να δείξετε σαν site τη σοβαρότητα σας, την επόμενη φορά που θα διαβάσουμε για το έργο θα πρέπει να έχει πάρει μπροστά.
δηλ. να διαβάζουμε
Να διαβάσουμε «Ολοκληρώθηκε η αγορά γης…» η
«Στην εταιρεία ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ ανατέθηκαν οι μελέτες του έργου» η
«Για οικοδομικές άδειες το έργο…»
Οτιδήποτε άλλο θα είναι φως φανάρι πως εξυπηρετείτε άλλα συμφέροντα. Οι κύριοι αυτοί καλό θα ήταν να το καταλάβουν πως η σοβαρότητα είναι κάτι σπάνιο στη σημερινή εποχή και ευχόμαστε να την έχουν.
Υ.Γ. Αλήθεια τα άλλα site γιατί δεν γράφουν τίποτα; Περίεργο έτσι;

Ανώνυμος είπε...

πως δεν γράφουν
https://energypress.gr/news/o-voyleytis-fokidas-ioannis-mpoygas-sti-megali-aioliki-ependysi-tis-desfinas

Ανώνυμος είπε...

Δεν κάνουμε και τον παλιό δρόμο Ιτιάς Δεσφίνας κάτι σαν "pikes peak"και να τρέχουν στην ανάβαση οι καλύτεροι drivers ,του κόσμου!!!!!
Τι λέτε???
Και ταυτόχρονα να κάνουμε "εξαγωγή" την γαστρονομική παράδοση του νόμου μας.!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΟΥ ΧΑ ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Σιώρης έχει περάσει πότε από τη Δεσφίνα;
Σε κοντινό σημείο είναι ο Μόρνος;
Υπάρχουν υποδομές;
Η Δεσφίνα είναι 10 λεπτά από τους Δελφούς;
Και κάτι ακόμα. Η "διεθνής κατασκευαστική εταιρεία" SCORPIOS CONSTRUCTION SA δεν έχει ένα site να δούμε τα υπόλοιπα έργα της ανά τον κόσμο!!!!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ φίλε των 6.22 πρόκειται να τους χρηματοδοτήσεις ή να αγοράσεις μετοχές τους και ζητάς να σου δώσουν στοιχεία της εταιρίας τους;
Αν έχεις να πουλήσεις γη και δεν τους εμπιστεύεσαι βάλε τον δικηγόρο σου να ερευνήσει.
Αν δεν έχεις γη και απλά ζηλεύεις το χωριό μας τότε θάταν καλό να μη κάνεις τέτοιου είδους δημοσιεύσεις .

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ φίλε των 7:02, όσες εταιρείες έχουν Site και Εταιρική παρουσίαση το κάνουν για να βρουν χρηματοδότηση;
Η αλήθεια είναι ότι το χωρίο σας το ζηλεύω πολύ!!!

..ένας πολίτης... είπε...

Αφήστε το "χωρι'ο" στην ησυχία του και ασχοληθείτε με την δική σας "πατρίδα"!!

Ανώνυμος είπε...

... στην Πυθία στους Δελφούς,μπας και δώσει χρησμό και δείτε τι θα γίνει στο ορεινό αυτό χωρίο...
..μιας και τόσο νοιάζεστε...

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορεις να γεμίσεις το κεφάλι των ανόητων? Ευτυχώς αυτοί ειναι λίγοι.οταν αρχές δεκαετίας 70 οι ιχθυοκαλλιέργιες Γαλαξιδιου ήρθαν να ξεκινήσουν την επένδυση οι Γαλαξιδιοτες είχαν ξεσηκωθεί να τη διώξουν τωρα δουλεύουν 400 Άνθρωποι και κατά πάσα πιθανότητα να φτιάξουν και κανά άγαλμα σ'αυτη τη Κυρία η οποία εχει προσφέρει τόσα πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορεις να γεμίσεις το κεφάλι των ανόητων? Ευτυχώς αυτοί ειναι λίγοι.οταν αρχές δεκαετίας 70 οι ιχθυοκαλλιέργιες Γαλαξιδιου ήρθαν να ξεκινήσουν την επένδυση οι Γαλαξιδιοτες είχαν ξεσηκωθεί να τη διώξουν τωρα δουλεύουν 400 Άνθρωποι και κατά πάσα πιθανότητα να φτιάξουν και κανά άγαλμα σ'αυτη τη Κυρία η οποία εχει προσφέρει τόσα πολλά.