Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΡΟΜΑ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΙΤΕΑ!

ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΡΟΜΑ ...




Περίεργα πράγματα, που θέτουν τη δημόσια υγεία σε άμεσο κίνδυνο, εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή με ρομά ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό. 

Ρομά, του οποίου η σύζυγος φέρεται να νοσηλεύεται με covid σε νοσοκομείο θεσσαλικής πόλης, ήρθε -άγνωστο πώς πέρασε τους ελέγχους, αφού απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό- από πόλη της Θεσσαλίας σε ομόφυλους συγγενείς του στην Άμφισσα.

Ο άνθρωπος αυτός διαγνώστηκε χθες θετικός στον κορονοϊό στο νοσοκοομείο Αμφισσας και του συστήθηκε κατ οίκον περιορισμός. Εντούτοις, και χωρίς να είναι γνωστό με ασφάλεια τι έχει μεσολαβήσει, ο συγκεκριμένος δεν έκατσε σε καραντίνα στον καταυλισμό, αλλά εθεάθη από πολλούς να κυκλοφορεί ανάμεσα σε κόσμο στην παραλία της Ιτέας χθες το βράδυ.

Από εκεί και πέρα, τα ερωτήματα είναι πολλά και ευνόητα, τα οποία ζητούν άμεση απάντηση, όπως άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος απαιτείται πρωτίστως από τις αρμόδιες και υπεύθυνες αρχές.

Η εμπλοκή της αστυνομίας, παράλληλα, είναι ένα ζητούμενο. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση προς αυτήν για τα κρούσματα, ώστε να επέμβει σστο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τα άτομα που δεν τηρούν την καραντίνα. 

Όπως έχουμε επανειλημμένα σημειώσει, τους τελευταίους μήνες η ροή της πληροφόρησης προς την αστυνομία για τον έλεγχο των ατόμων που τελούν σε καραντίνα είτε δεν υπάρχει είτε γίνεται με καθυστέρηση αρκετών ημερών. Πραγματικότητα, βέβαια, η οποία “δένει τα χέρια” της αστυνομίας σε αυτό το κρίσιμο θέμα. 


πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αστυνομία εκτός του να του κόψει πρόστιμο δεν μπορεί να τον φιλοξενήσει, εφόσον δεν προβλέπεται κράτηση για ασθενείς με κοβιντ, αλήθεια η διεύθυνση υγιεινής της περιφέρειας τι λέει γιαυτο?

Ανώνυμος είπε...

Όταν κυκλοφορούσε αμέριμνη η εκπαιδευτικός θετική στο κορωνοιο στην Ιτέα δεν είδα να ασχολείται κανένας