Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Delphi Golf Resort. Too Good to be Trouth???

Πολύ καλό για νάν’ αληθινό;

 Σε ποιο βαθμό η επιφυλακτικότητα πολλών , η καχυποψία μερικών και η κακεντρέχεια ελαχίστων ιδιοκτητών της “Λίμνου” ,μπορεί να ματαιώσει την Τεράστια αυτή Επενδυτική Προσπάθεια Τουριστικής Επένδυσης στην Φωκίδα;


 



Γιά να καταλάβουμε τις πραγματικές προθέσεις των Επενδυτών δεν έχουμε παρά  να συνεναίσουμε όλοι μας στην αρχική υλοποίησή του πρώτου σταδίου 

'Ολοι οι Δεσφινιώτες Ιδιοκτήτες των εκτάσεων της Λίμνου ΠΡΕΠΕΙ να δηλώσουν αρχική ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣκαθόσον είναι Ανέξοδη, μη Δεσμευτική και επίσης  είναι Ηθικά Επιβραβεύσιμηλόγω του ότι θα δείξουν ότι επιθυμούν να συμβάλουν  στην Αναπτυξη  της Περιοχής τους .

Απλά ,Τίμια και Ξεκάθαρα.όπως συνηθίζεται στην διεθνή πρακτική αναλόγων   εγχειρημάτων. Χωρίς μεσίτες ,πολιτικούς ,κομματάρχες και πασης φύσης μεσολαβητές.

Στο επόμενο στάδιο που θα γίνει η προσφορά αγοράς από τους επενδυτές, ΑΝ οι  Ιδιοκτήτες δεν μείνουν ικανοποιημένοιΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕτόσο απλό.

Στο στάδιο λοιπόν της επίσημης προσφοράς και από το ύψος της προσφερομένης  τιμής  αγοράς  των Επενδυτών θα φανεί η Σοβαρότητά τους , αλλά και η  Σοβαρότητα των Κατοίκων της Δεσφίνας καθώς επίσης και των Κατοίκων και  ιδιοκτητών Γής (Real Estate) της Φωκίδας.

 Μέχρι στιγμής ξεπουλάμε το Διαμάντι του Δελφικού Τοπίου ΜΑΣ,... ως   "Κάρβουνο...και τα παιδιά μας ξενιτεύονται .

Παιδιά ήμασταν την Δεκαετία του 70 και αγναντεύαμε την νύχτα τα σκοτεινά  βόρεια παράλια της Πελοποννήσου (όπως σκοτεινά ήταν και τα δικά μας.και  ονειρευόμασταν το μέλλον. Μεγαλώσαμε και όλη η ΄Βόρεια ακτογραμμή της  Πελοπονήσσου γεμίζει φώς τις νύχτες από ιδιωτικές επενδύσεις και επιχειρήσεις

Εμείς ακόμη  παραμένουμε όπως παληά και περιμένουμε ...

... άν όχι τους επενδυτές του Delphi Golf Resort, τότε ποιούς;;








37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο απλό είναι να διαπιστώσουν οι ιδιοκτήτες γης αν η επένδυση είναι σοβαρή ή όχι , εξ ίσου απλό είναι να καταλάβει κανείς μετά από τόσο καιρό που μαθεύτηκε η εν λόγω επένδυση ποιος ΔΕΝ θέλει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την πολεμά , προς το παρόν με διασπορά ψευδών και ποταπών ειδήσεων του τύπου :

-είναι φαληρισμένοι
-Επιδιώκουν άλλα πράγματα
-θα φάνε λεφτά και δεν θα κάνουν τίποτε
-Η περιοχή δεν κάνει για τουρισμό
-Είναι μούφα η επένδυση
-Είχατε και στο χωριό σας γκόλφ;
-θέλουν να μας τα πάρουν τσάμπα

Ορίστε και ένα επιχείρημα άλλου τίποy που αλίευσα στο διαδίκτυο (facebook)
η κρίση είναι δική σας.

"""Εθνικό μαζικό άθλημα το golf!!!! Το έπαιζαν και οι παππούδες μας με τις γκλίτσες ;;;; Σίγουρα μεγάλη επένδυση για την εταιρία που θα τα τσεπώσει ... για τους Δεσφινιώτες και τη γύρω περιοχή, που μόνο απ' έξω θα το βλέπουν, θα μένουν τα απόνερα για να μην πω κάτι άλλο. Και σίγουρα θα απογειωθούν οι Δελφοί ειδικά όταν θα γυρνάνε και οι ανεμογεννήτριες λίγο παραπέρα , στην Κίρφη. Για μερικά ψωροευρώ ... τόσο κοστολογείτε τον τόπο σας ;;;;;;;"""

Αυτά...

οι άνθρωποι του βωξίτη και όσοι είχαν εμπλακεί παλιότερα στην αμαρτωλή διοίκηση του νομού Φωκίδας και είχαν εξυπηρετήσει , με το αζημίωτο , την δραστηριότητα του βωξίτη , μάχονται λυσσαλέα κατά της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής που εκφράζεται στην παρούσα στιγμή από την επένδυση στη Δεσφίνα και την μαρίνα στην Ιτέα.

Όλα τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η ιστορία που καθώς φαίνεται θα γραφεί με σκοτεινά γράμματα γι α την περίοδο αυτή που ζούμε.


Ανώνυμος είπε...

Θράσος και μόνο θράσος θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την προσπάθεια να σπιλώσουν κάποιοι το παρελθόν του τόπου της Δεσφίνας. Αν τελικά κάποιοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως κάτι δεν τους βγαίνει καλύτερα να κοιτάξουν στα του οίκου τους, σε εξωτερικούς συνεργάτες, συμβούλους κτλ. τώρα που ακόμα, κατά τα λεγόμενα τους, είναι ακόμη νωρίς. Σ'αυτά τα χώματα, πολύ περισσότερο στο παρελθόν και λιγότερο στο παρών, οι πρόγονοι μας έχυσαν αίμα για να είμαστε εμείς εδώ σήμερα.
Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά πως η κοινωνία της Δεσφίνας ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, ας σοβαρευτούν κάποιοι λοιπόν και ας σταματήσουν να προετοιμάζουν ηρωική έξοδο και να βρίσκουν εξιλαστήριο θύμα.
Στην ΦΩΚΙΔΑ δεν ψάχνουμε για σωτήρες αλλά για ανθρώπους που αγαπούν αυτών τον τόπο.
Αλλάξτε ρώτα γιατί η κάθε περιοχή είναι ξεχωριστή και διαφορετική οπότε δεν βοηθούν πάντα οι διεθνείς πρακτικές.
Ένας υπερασπιστής σας.

Ανώνυμος είπε...

Του Δεσφινιώτες τους έχουν εξαπατήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Το θέμα είναι απλό. Είναι σε θέση οι περισσότεροι να καταλάβουν πότε τους κοροϊδεύουν και πότε όχι ώστε σαν σύνολο να κινηθούν προς εκεί που είναι το συμφέρον τους; Ή έχουν καταφέρει αυτοί που το μεθόδευαν επι χρόνια να έχει διαλυθεί ήδη η κοινωνία της Δεσφίνας και να πνέει τα λοίσθια; Πόσα παιδιά γράφτηκαν φέτος στην 1η Δημοτικού στην Δεσφίνα; 5. Πρίν είκοσι χρόνια; 20. Θεωρούν ότι το χωριό πάει καλά; Μπάς και πεθαίνουν και δεν το έχουν καταλάβει; Μπας και να τους το πει κάποιος μήπως υπάρχει ακόμα ελπίδα να σηκωθούν στα πόδια τους και να κοιτάξουν το συμφέρον τους έξυπνα και όχι κουτοπόνηρα; Γνώση για το πως λειτουργεί η αγορά διεθνώς δεν μπορεί να ζητάει κάποιος απο ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με επιχειρήσεις και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο όπως είναι οι περισσότεροι κάτοικοι της Φωκίδας σήμερα. Μην ξεχνάμε ότι εδώ και δεκαετίες όσοι δεν αναγκάζονται να φύγουν μακριά για να βρουν δουλειά, σιωπούν μπροστά στην συστηματική υπονόμευση του νομού και ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν του υπονομευτές με την ελπίδα ο κάθε απελπισμένος ότι ξεπουλώντας την ευθύνη τους για τον τόπο θα διορίσουν το δικό του παιδί στα ψάρια ή στους βωξίτες και ας πνιγούνε τα παιδιά του αδερφού του ή του γείτονα. Αυτοκαταστροφική κουτοπονηριά που έχει ξεφτιλίσει και μεγάλους και τρανούς και σπουδαγμένους. Πρίν απο δέκα χρόνια δεν ήταν που φώναζαν σε κάποιοι συμβούλιο εναντίον σε αυτούς που αντιδρούσαν στην κατάντια μας ότι δεν σκέφτονται τις 2000 αιτήσεις για δουλειά που έχουν πρωτοκολλήσει προεκλογικά στους βωξίτες; Και 2000 οικογένειες ... αχαρακτήριστες .... , ψήφισαν και έβγαλαν και ξανάβγαλαν αυτούς που τους ρήμαξαν τα χωριά και τις πόλεις ελπίζοντας να διοριστεί το δικό τους παιδί και άλλα δέκα και τα άλλα 1990 να πάνε να πνιγούν. Τόσο πολύ εξυπνάδα πώς να αντέξει αυτός ο τόπος; Προεκλογικά του 2014 δεν έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση τα ψάρια ότι η εταιρία δεν τάζει διορισμούς για να αβαντάρει του γνωστούς άγνωστους υποψήφιους; Και τί έγινε; Επειδή το είπε η διοίκηση δεν έταζαν οι στελεχάρες τους; Σε άλλο τόπο ζούμε; Και βέβαια έγιναν κάποιες προσλήψεις στην συνέχεια και πολύ στοχευμένες αυτοδιοικητικά αλλά σίγουρα όχι στα πολύ περισσότερα κορόιδα που ξεπούλησαν την ψήφο τους. Αν οι τελευταίοι που έχουν ξεμείνει να κατοικούν εδώ θεωρούν επιτυχία δικιά τους και πρόοδο της οικογένειας τα παιδιά τους που δεν φεύγουν να σέρνονται εργασιακά απο εδώ και απο εκεί φιλώντας κατουρημένες ποδιές και γλύφοντας βρώμικα πόδια για να τους διορίσουν στα ψάρια ή τους βωξίτες ή το δημόσιο για θέσεις κουπί στην γαλέρα και μέχρι τότε το κύριο θέμα συζήτησης των νέων που δεν διορίστηκαν θα είναι οι απαράδεκτοι οι έμποροι που δεν δίνουν περισσότερα λεπτά στο κιλό τις ελιές, τότε δεν έχει νόημα ότι και να πει κανείς. Για την κοροιδία που έχουν φάει οι Δεσφινιώτες τα περισσότερα τα έχετε γράψει εσείς. Κάντε ενα ρεζουμε να τα θυμηθούμε μπας και ξυπνήσει κανένας.



Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αρθρογράφε δεν είσαι ακριβής περιγράφοντας την απουσία "φώτων ανάπτυξης" στην ακτογραμμή μας, όταν την κοιτάς από την Πελλοπόνησο. Φάινονται πολλά Φώτα από τις Ανεμογεννήτριες,που οι ίδιοι οι Δεσφινιώτες "συνέναισαν" να κατασκευάσουν κατόπιν... ενεργειών των "ταγών" τους...υποθηκεύοντας μακροχρόνια, τις αξίες του Real Estate όλης της Περιοχής. Αγαπητοί Δεσφινιώτες μην "τρώτε κουκούτσια, φτύνοντας το κρέας".

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιο μένος και ζήλια για την Δεσφίνα δεν έχω δει ξανά!
Τίποτα τυχαίο για ότι συμβαίνει στο νομό!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΓΝΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΝΩ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΕΙΕΣΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΡΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΑΚΑ

ΔΗΛΑΔΗ

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΥΣΗ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΙΘΑΝΗΣ Μ.Κ.Ο. κλπ.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ/ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΤ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΩΡΑΦΙΑ



ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ Μ.Κ.Ο. ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΑΤΟΥΝ.



ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΩ ΜΟΝΟ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ.

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ



ΘΟΔΩΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ . ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΔΕΣΦΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ".
ΛΙΓΟΙ ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΝΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μη μπλέκετε την πολιτική. Η επένδυση δεν έχει να κάνει με ψήφους και ρουσφέτια.
Βέβαια θεωρώ πως ο Θόδωρος παραπάνω το τερματίζει , με την υποψία του ότι οι πρόσφυγες θα στεγασθούν σε κατοικίες του 1 εκατομ ευρώ !!!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που μπλέκεις το αίμα των προγόνων σου τι θεωρείς ότι θα κάνουν οι επενδυτές ;
Θα καταπιούν τα χωράφια σου και θα ρουφήξουν το αίμα σου σαν βαμπίρ;
Πάμε καλά;

Ανώνυμος είπε...

https://www.tovima.gr/2009/06/06/society/oxi-sto-gipedo-gkolf-stis-nies/

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teemagn/paratakseis/%BC%F7%E9%20%E3%DE%F0%E5%E4%EF%20%E3%EA%EF%EB%F6%20%F3%F4%E9%F2%20%CD%E7%DD%F2

https://magnesianews.gr/slider/chr-boukoros-to-provlima-gia-tin-ependysi-stis-nies-xekinai-apo-tin-ktimatiki-ypiresia.html

https://www.e-prologos.gr/%CE%BD%CE%B7%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB/

http://arisdeslis.blogspot.com/2019/06/ei-o-lavender-bay-golf-resort.html

https://kalakaneis.wordpress.com/2009/02/15/%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B7%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF/



Παρατίθενται τα παραπάνω links για να διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι την ίδια ιστορία με το γκολφ Δεσφίνας στο γκολφ στις Νηές Βόλου που τελικά ναυάγησε .
Η περιοχή που είχε οριοθετηθεί για το γκολφ είναι ανάμεσα σε βιομηχανικά λιμάνια SOVEL και ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ.
Όπως καταλαβαίνετε , το γκολφ δεν το είδαν με καλό μάτι οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που απασχολούν περίπου 1000 άτομα στην περιοχή …και γιαυτό επιστράτευσαν όλες τις πληρωμένες φυλλάδες τους να το πολεμήσουν.
Μάλιστα τον πιό λυσσαλέο αγώνα έκαναν οι αριστερές ιστοσελίδες…


Για να μη νομίσει δε ο φίλος μας που ισχυρίζεται πως μόνο εδώ στη Δεσφίνα έχουμε άγια χώματα….εκεί τα χώματα ανήκαν στην εκκλησία!!!!



Για την ιστορία πρέπει να αναφερθεί ότι σήμερα ο Νομός Μαγνησίας θέλει πάλι τον επενδυτή , αυτή τη φορά δίνοντας περισσότερα κίνητρα .

Ο σοφός λαός έχει παροιμία που λέει : “ Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…”

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν σίγουρος, γράφοντας κάποιες σκέψεις, πως θα σταθείτε εκεί που σας συμφέρει. Αναρωτιέμαι όμως γιατί κάποιος υποστηρικτής, όπως είμαι και εγώ βέβαια και το γράφω και ποιο πάνω, δεν στέκεται στην έκφραση Η ΔΕΣΦΙΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ αλλά κρατάει μόνο ότι τον συμφέρει;
Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως θέλει να διαμορφώσει κλήμα.
Όπως δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως υπάρχει πολιτική εμπλοκή.
Εσείς που ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για τον τόπο γιατί δεν κάνετε μια έρευνα;
Γιατί πιστεύετε τόσο εύκολα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα;
Μήπως γράφετε και σχολιάζετε οι ίδιοι;

Ανώνυμος είπε...

Γίνει , δεν γίνει η επένδυση σεβαστείτε τους Δεσφινιωτες!
Έαν όντως σας τους βλέπετε Μ άλλο μάτι,ας πάει η δημοτική ενότητα στον νομό Βοιωτίας!
Όμως στην Άμφισσα στην κεντρική πλατεία δεσπόζει το άγαλμα του Επισκόπου Ησαΐα!
Ρωτήστε μόνο από που ήταν...

Ανώνυμος είπε...

Ας πούμε το αυτονόητο το οποίο είναι προφανές ότι κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν. Το λέω για τους πρώτους βέβαια και μάλιστα για όποιου θέλουν να καταλάβουν γιατί όποιος δεν θέλει δεν σώζεται. Οι διεθνής πρακτικές αφορούν τις βασικές αρχές της λογικής που ισχύουν παντού και πρέπει να τις λαμβάνεις υπόψη αλλιώς δεν ξημερώνει επόμενη μέρα. Π.χ. βαρύτητα. Π.χ. δεν πηδάς στα καλά καθούμενα απο το μπαλκόνι (χωρίς δίχτυ, ιμάντες κλπ) και περιμένεις αντι να πάς προς τα κάτω ότι θα πάς προς τα πάνω ή θα αρχίσεις να πετάς. Αυτό είναι μια παγκόσμια πραγματικότητα. Όποιος έχει πηδήξει έτσι απο το μπαλκόνι έχει γίνει λεκές στο πεζοδρόμιο και τέλος. Δεν θα έρθει ποτέ να αγοράσει ούτε γη ούτε τσίχλες. Η κουβέντα γίνεται για το καλό όλων μας οπότε ας κρατήσει ο χαζός ή ο αυτόχειρας την επιφύλαξή του για την βαρύτητα για τον εαυτό του και όποτε θέλει ας πηδήσει κιόλας απο το μπαλκόνι. Δικαίωμά του. Πάμε τώρα σε έναν επενδυτή που θέλει να κάνει μία επένδυση στην Γροιλανδία και θέλει 3.000 στρέμματα μαζεμένα σε ένα ενιαίο κομμάτι σαν να θέλει να επενδύσει στον τουρισμό σε μία μεγάλη μονάδα. Το σχέδιο θέλει 10.000 στρέμματα. Ο κανόνας όπως "δεν πηδάμε απο το μπαλκόνι" είναι απλός.

Πρώτον. Ο αγοραστής μαζεύει υπογραφές χωρίς δέσμευση κανενός ότι υπάρχει πρόθεση να πουλήσει ο καθένας ιδιοκτήτης γης το μερίδιό του μέχρι να μαζευτούν 10.000 στρέμματα. Δίνει μία τιμή για την γη (ανάλογα με ή χωρίς δέντρα κλπ) που θέλει να αγοράσει. Αν μαζευτούν όλοι όσοι έχουν 10.000 στρέμματα και καταλήγουν όλοι ότι συμφωνούν στις τιμές περνάμε στο δεύτερο στάδιο.
Δεύτερον.Περνάνε οι πωλητές ένας ένας και υπογράφει ένα προσύμφωνο που λέει ότι ο πωλητής δεσμεύεται να πουλήσει και εάν δεν πουλήσει θα αποζημιώσει τον αγοραστή για ότι ζημιάς πάθει, ο αγοραστής δεσμεύεται ότι εφόσον πουλήσουν όλοι είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το αντίτιμο και να γίνουν τα τελικά συμβόλαια.
Εάν προσέλθουν όλοι και δεσμευτούν ότι πουλάνε στις συγκεκριμένες τιμές , τότε παμε στο σταδιο τρία.
Τρίτον. Περνάει ο καθένας υπογράφει τα τελικά συμβόλαια παίρνει τα λεφτά.

Μόνο έτσι ο αγοραστής είναι εξασφαλισμένος ότι δεν θα καταλήξει να αγοράσει 9.500 στρέμματα και κάποιος πονηρός να τον εκβιάζει τελευταία στιγμή για τα δικά του 500 στρέμματα για να πιάσει δεκαπλάσια τιμή ή να του μείνουν του κορόιδου αγοραστή 9.500 στρέμματα στην μακρινή και άγνωστη σε όλους γη της Γροιλανδίας. Ή να πρέπει να φτιάξει ένα γήπεδο γκόλφ και αυτός που έχει τα 500 στρέμματα στο κέντρο των άλλων 9.500 να πάει να φτιάξει ένα στάβλο με λαμαρίνες για γουρούνια και μιά ανοιχτή χαβούζα για τα γουρουνόσκατα. Την κουτοπονηριά δεν την ανακαλύψανε κάποιοι στην Γροιλανδία για να περιμένουν και βάλει βαθιά στην τσέπη ένα κορόιδο να αγοράσει τα μισά για να τον γδάρουν για τα άλλα μισά. Η πονηριά και η ατιμία είναι παγκόσμιο ελεεινό σπόρ και αν υπάρχει επενδυτής να μην ξέρει ούτε τα βασικά σε αυτές τις περιπτώσεις, μάλλον χθές κέρδισε τα λεφτά στο τζάκ πότ και δεν θα έχει δεύτερη προσπάθεια. Αν δε δεν είναι ντόπιος Γροιλανδός να του φάνε οι συντοπίτες πονηροί, μέχρι να διανύσει τόσο δρόμο να φτάσει στην μακρινή και άγωστη σε όλους Γροιλανδία θα τους τα έχουν φάει άλλοι.

Ας σκεφτούν λοιπόν οι κάτοικοι της Γροιλανδίας ποιά θα είναι η αξία της υπόλοιπης γης και των σπιτιών τους εάν φτιαχτεί στην γειτονιά τους μιά τέτοια μονάδα και ποιά αν αρχίσουν να ζητάνε και να παίρνουν άδειες τα κοράκια που έχουν έτοιμους τους νόμους να κάνουν εξόρυξη μεταλλεύματος κάτω απο το χωριό τους και βάλουν και μερικές ανεμογεννήτριες γύρω απο όσο χωριό μείνει όρθιο. Ποιά είναι η έξυπνη σκέψη που μπορεί να σώσει το χωριό που είναι ένα βήμα πρίν να γίνει όπως οι Καρούτες σε ένα άγνωστο μακρινό νομό στην Ελλάδα ή στην καλύτερη περίπτωση όπως κάποια άλλα χωριά που τα λένε Τριταία, Βουνιχώρα κλπ κοντά στις Καρούτες που δεν έχουν ποιά ούτε ένα παιδί;

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πιο λιανά να τα κάνει κανείς ;
O 3.47 τα λέει στεγνά και κατανοητά.
Δεν υπάρχει λόγος να κουβεντιάζουμε άλλο.
Ιδού η ΔΕΣΦΙΝΑ ιδού και το ΓΚΟΛΦ .


Ανώνυμος είπε...

Αφού καταντήσαμε να αναλύουμε τα αυτονόητα, ας συμπληρώσω στον 3:47 το εξής. Δεν πατάει σε μπερντέ όποιος προσπαθεί να υποστηρίξει ότι υπάρχει σκοτεινό σκεπτικό στο να έρθει κάποιος από μια μακρινή χώρα να ξοδέψει λεφτά στην Γροιλανδία έχοντας σκοπό να προσποιηθεί ότι θέλει να κάνει επένδυση με σκοπό να τα παρατήσει στην μέση και να πάνε και τα λεφτά που ξόδεψε χαμένα.

Θα ήθελα να απευθυνθώ ευθέως στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της μακρινής και άγνωστης Γροιλανδίας, που αν δεν συμβεί σύντομα κάτι να την μάθει ο κόσμος σε λίγο θα είναι έρημη μακρινή και άγνωστη.
Κάντε ότι θέλετε. Πουλήστε μην πουλάτε, ζήστε, ψοφήστε. Καταδικάστε όσα παιδιά σας εξακολουθούν να γεννιόνται στην Γροιλανδία στο να πάνε μετανάστες σε άλλους τόπους όταν μεγαλώσουν ή δώστε τους την ευκαιρία όχι μόνο να βρίσκουν δουλειά εκεί που τους αφήνεται και ένα σπίτι έτοιμο αλλά να έχουν και επιλογή να κάνουν την δουλειά που τους ταιριάζει.Κάντε ότι θέλετε μόνο ένα μην κάνετε. Μην μου προσβάλλετε την λογική και λυπηθείτε τους χαζούς.
Απευθύνομαι σε αυτούς που κινούν την παραφιλολογία περί ύποπτης κίνησης.
Αυτό το επιχείρημα

"Μας τα φέρνουν δύσκολα γιατί θέλουν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια" ή κάπως παρόμοια που άκουσα ή και διάβασα κάπου.

Πού πατάει αυτό στην λογική ρε ...........;
(καρτερία μην μου κόψεις το σχόλιο βλέπεις ότι κρατιέμαι)

Τι μούχλα νομίζεται ότι έχει πιάσει το μυαλό μας και λέτε τέτοιες ...... ως επιχείρημα για το ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει;

Όποτε θέλει φεύγει ο άλλος. Δεν τον έφερε ο βουλευτής που βάλατε μέσο και τον έχετε στριμώξει να σας πληρώσει πολλά λεφτά. Μόνος του ήρθε να κάνει μιά προσπάθεια. Όποτε γουστάρει φεύγει. Αν βγάλει άκρη κάνει την δουλειά του και εσείς την δικιά σας. Αν περάσει το χρονοδιάγραμμα που έχει βάλει για την υλοποίηση αυτού του σταδίου έφυγε και ψάξτε μετά το βουλευτή να σας φέρει άλλον. Πού το βρήκατε ότι θέλει δικαιολογία για να φύγει; Τί πίνεται και σας έχει αποχαζέψει;

Και καλά κάποιοι που τα λένε αυτά, μπορεί να τους πληρώνουν αυτοί που τρέμουν μην ξυπνήσουν τα πρόβατα και χάσουν το άρμεγμα. Υπάρχει έστω και ένας που αναπαράγει αυτό το επιχείρημα τσάμπα; Που πιστεύει ότι αυτή η έκφραση έχει οποιαδήποτε σταγόνα λογικής;

Αν σας πληρώνουν θα επιμείνετε πιθανά γιατί κάποιοι πολίτες της Γροιλανδίας σας έχουν δώσει δικαίωμα να πιστεύεται ότι είναι τόσο ανόητοι. Αλλά να ακούω κορόιδα να το υποστηρίζουν και επώνυμα αυτό σε προσωπική συζήτηση και να ξεφτιλίζονται, δεν τους λυπάστε; Δικοί σας άνθρωποι είναι. Αν είναι τόσο βλάκες δεν πρόκειται να σας συμβεί τίποτα κακό. Θα γίνουν όλα όπως το θέλουν τα αφεντικά σας. Μην τους ξεφτιλίζεται τους ανθρώπους σας όμως. Θα ζουν και αύριο στον ίδιο τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω πολλά και διαφορά σχόλια. Ας υποθέσουμε ότι ολοι απ'τη πλευρά τους εχουν δίκιο δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Όμως θα ήθελα να ρωτήσω τους δύσπιστους. Τι πιο απλό ειναι απο το να πάνε να δηλώσουν αν θέλουν να πουλήσουν χωρίς καμμία δέσμευση κι αν στη συνέχεια δε τα βρουν στη τιμη δε πουλάνε, τέλος. Αλλα έτσι ειναι να ειμαστε μίζεροι παντογνώστες. Τιποτα δεν ειναι τυχαίο ειμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον 3:47 που τα λεει τοσο απλα και κατανοητα. Δεν θα μπορουσα να τα γραψω καλυτερα. Οπως επισης ευχαριστω και τον 2:59 για τα χρησιμα links για την περιπτωση της Μαγνησιας που βλεπω οτι οι εκει ντοπιοι ειχαν αντιστοιχα μυαλα με πολλους δικους μας εδω και δεν εγινε το εργο. Απο οτι φαινεται μας αρεσει να ειμαστε μπαστουνοβλαχοι που ζουνε ακομα στο 1950 και δεν εχουμε συνειδητοποιησει οτι εχουμε 2021. Ο καθενας ομως παιρνει αυτο που του αξιζει και εμεις με τετοια μυαλα δικαιωματικα ειμαστε απο τους πιο υποαναπτυκτους νομους στην Ελλαδα. Ας τον κανουμε ενα απεραντο μεταλλειο...
Καληνυχτα Φωκιδα...

Ανώνυμος είπε...

Έχει πολλή πλάκα να ξέρεις τι πραγματικά συμβαίνει και να διαβάζεις ασυναρτησίες για κοιτάσματα κάτω απο την Δεσφίνα, για πληρωμένες εφημερίδες κλπ.
Το παραμύθι της επένδυσης είναι για να περάσουν άλλα σχέδια, όχι για να γίνει γήπεδο γκολφ στο πουθενά... δείτε που είναι τα άλλα παρόμοια ξενοδοχεία για να καταλάβετε γιατί όλο αυτό είναι ένα παραμύθι.
Κι εσείς κάθεστε και τσακώνεστε για το ποιος θα πρωτομπλοκάρει την επένδυση!

Ανώνυμος είπε...

Nομιζω ο 3:47 τα λεει παρα πολυ απλα,ομορφα και κατανοητα. Σιγουρα δεν θα μπορουσα να τα γραψω καλυτερα και ευχαριστω πολυ τον 2:59 για τα πολυ χρησιμα links για την περιπτωση της Μαγνησιας οπου φαινεται οτι και οι εκει ντοπιοι ειχανε τα ιδια μυαλα με πολλους εδω(για να μην αναφερουμε τα συμφεροντα των αντιστοιχων βιομηχανιων εκει) και το εργο τελικα δεν εγινε αλλα τωρα θελουν να φερουν πισω τον επενδυτη...Να κλαις και να γελας μαζι!!!
Δυστυχως καποιοι απο εμας φαινεται οτι θελουν να ειναι, μια ζωη, μιζεροι μπαστουνοβλαχοι που νομιζουν οτι ζουμε στο 1950. Καποιος να τους ενημερωσει οτι ειμαστε στο 2021 και οτι αν οντως ενδιαφερονται για το μελλον αυτου του τοπου το ελαχιστο που εχουν να κανουν ειναι να μην υποσκαπτουν τετοιες ενεργειες/επενδυσεις. Βεβαια ο καθενας παιρνει αυτο που του αξιζει και εμεις με τετοια μυαλα δικαιωματικα ειμαστε απο τους πιο υποαναπτυκτους νομους της Ελλαδας. Ας τον κανουμε λοιπον ενα απεραντο μεταλλειο...
Καληνυχτα λοιπον Φωκιδα...

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορεις να γεμίσεις το κεφάλι των ανόητων? Ευτυχώς αυτοί ειναι λίγοι.οταν αρχές δεκαετίας 70 οι ιχθυοκαλλιέργιες Γαλαξιδιου ήρθαν να ξεκινήσουν την επένδυση οι Γαλαξιδιοτες είχαν ξεσηκωθεί να τη διώξουν τωρα δουλεύουν 400 Άνθρωποι και κατά πάσα πιθανότητα να φτιάξουν και κανά άγαλμα σ'αυτη τη Κυρία η οποία εχει προσφέρει τόσα πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Ο εκνευρισμός είναι κακό σημάδι, νωρίς την χάσατε την ψυχραιμία σας. Μην προσβάλλεται τόσο εύκολα ανθρώπους που απλά εκφράζουν την άποψη τους.
Ραγιάδες είχαμε παλιά δεν θέλουμε άλλους. Ακολουθήστε το χρονοδιάγραμμα σας και ο Θεός να σας βοηθήσει.
Η υπομονή είναι αρετή και βοηθάει όσους την έχουν.
Βοηθάει μας.......

Ανώνυμος είπε...


Ἡ πονηρία ἀποτελεῖ φυσική ἰδιότητα τῶν βλακῶν καί ἀναπτύσσεται σάν ἡ μόνη ἐφικτή ἄμυνα, στήν ὁποία ἡ φυσική ἀτροφία τοῦ νοητικοῦ μηχανισμοῦ τῶν βλακῶν ἐπιτρέπει νά ἀναπτυχθεῖ. Ἀπό αὐτήν καί μόνον τήν διαπίστωση προκύπτει ὅτι μόνον ἕνας ἄνθρωπος πνευματικά ἀνάπηρος ἔχει ἀνάγκη τήν ἐπιτηδειότητα καί τήν ἀπάτη γιά νά προωθηθεῖ καί νά ἐπικρατήσει. Ἀπόλυτη συνέπεια τῆς πνευματικῆς ἀναπηρίας ἑνός βλάκα εἶναι ἄλλωστε ὄχι μόνον ἡ ἀγελαῖα του τάση, ὄχι μόνον ἡ προώθησή του, πλάτη μέ πλάτη, μέ τήν λεγεῶνα τῶν ὁμοίων του, ἀλλά καί ἡ ἔλλειψη ἀντίθετης γνώμης, ἡ ἀποφυγή κάθε σύγκρουσης καί κάθε μάχης καί ἡ προσφυγή, ἀντί ὅλων αὐτῶν, στά εὐτελέστερα καί εὐκολώτερα μέσα τῆς κολακείας, τῶν ἐκδουλεύσεων, τῆς ἐπιτηδειότητας καί τῆς ἀπάτης. Ἐξ’ οὗ καί ἕπεται τό ἀκλόνητο τοῦτο δόγμα: Ἡ ἀνηθικότητα ἀποτελεῖ ἀποκλειστικό προϊόν βλακείας.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα ένα γήπεδο γκολφ (ελπίζω μην αλλάξει στην πορεία και γίνει χωματερή, υπάρχει όρος δέσμευσης??),παρά κάνα νταμάρι ...
Ευκαιρία για το χωριό μας...
Και σεβασμό πάντα στον "καρκαρο"..

Ανώνυμος είπε...

Για ρίξτε και μια ματιά εδώ :

https://karteria1.blogspot.com/2020/02/blog-post_122.html

Απ τις πρώτες "επενδυτικές" κινήσεις της θητείας δημάρχου και βουλευτή Φωκίδας , ήταν η πρόταση "αναβάθμισης" του υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στο Σερνικάκι.
Η κατά Μυτιληναίον συνταχθείσα επιστολή , αφορούσε άμεσα και τους Δεσφινιώτες , καθότι τα καλώδια θα έπρεπε -υποθέτω- να περάσουν από την περίφημη Λίμνο.
Αν οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες ονειρεύονται έτσι την αξιοποίηση της λίμνως , όπως αξιοποίησαν και την χερσόνησο με τους " ανεμιστήρες" , τότε στην υγειά μας ρε παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

Ο εκνευρισμός είναι κακό σημάδι, νωρίς την χάσατε την ψυχραιμία σας. Μην προσβάλλεται τόσο εύκολα ανθρώπους που απλά εκφράζουν την άποψη τους.
Ραγιάδες είχαμε παλιά δεν θέλουμε άλλους. Ακολουθήστε το χρονοδιάγραμμα σας και ο Θεός να σας βοηθήσει.
Η υπομονή είναι αρετή και βοηθάει όσους την έχουν.
Βοηθάει μας

Τους ραγιαδες εξακολουθουμε να τους εχουμε...
Το οτι οσοι υπερασπιζονται την επενδυση στα σχολια αφηνεις να εννοηθει οτι ειναι οι επενδυτες οι ιδιοι τι να πω. Ειτε ως αφελεια μπορω να το μεταφρασω ειτε οτι κρυβονται αλλα πραγματα απο πισω...

Ανώνυμος είπε...

φαντασου λεει ολα να ειναι μουφα και οι επενδυτες να θελουν απλα να παρουν καποιες αδειες χωρις να αγορασουν ουτε τετραγωνικο αλλα να ψαχνουν στο εξωτερικο να πουλησουν την ιδεα
καρτεριστες κρυφτειτε μετα
θα μεινετε με το πληκτρολογιο στο χερι κ σκαριμπα
αληθεια εγιναν συναντησεις με πολιτικα προσωπα του νομου και αν ναι ποιο το αποτελεσμα?

Ανώνυμος είπε...

Διαπιστώνω πως όσοι από εσάς, που υπερασπίζεστε αυτή την επένδυση, διαβάζετε μια διαφορετική άποψη αμέσως σπεύσετε να χαρακτηρίσετε τον συνομιλητή σας περιορισμένης ευθύνης ή υπερασπιστή της καταστροφής.
Δεν είναι λίγο τραβηγμένο αυτό;
Σε εσάς δεν κρύβεται κάτι; Έστω από πίσω........

ΚΟΧΡΑΝ είπε...

Καρτερία γιατί κόβεις σχόλια; Φοβάσαι τις αλήθειες;
Καλά στα λέει ο 11:43πμ

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι αν θα μείνει η 'καρτερία" με το "πληκτρολόγιο στο χέρι" , ή η Φωκίδα με κάτι άλλο ;

Ανώνυμος είπε...

Διαπιστώνω πως όσοι από εσάς, που υπερασπίζεστε αυτή την επένδυση, διαβάζετε μια διαφορετική άποψη αμέσως σπεύσετε να χαρακτηρίσετε τον συνομιλητή σας περιορισμένης ευθύνης ή υπερασπιστή της καταστροφής.
Δεν είναι λίγο τραβηγμένο αυτό;
Σε εσάς δεν κρύβεται κάτι; Έστω από πίσω........

Ναι κρυβεται κατι. Το οτι θελουμε το καλο αυτου το νομου γιατι πιστευουμε οτι μπορει πολλα περισσοτερα απο αυτο που ειναι τωρα. Και με αυτην την επενδυση παρουσιαζεται μια ευκαιρια για να αρχισει να ξεφευγει απο τη χρονια μιζερια και τον μαρασμο.Και που συνεπακολουθα θα φερει και αλλες επενδυσεις σε βαθος χρονου.

Οριστε και ενα μικρο παραδειγμα του τι μπορει να συμβει απο παραπλευρες επενδυσεις. Αλλα προφανως τουριστικα καταλυμματα υψηλης αρχιτεκτονικης ειναι πραγματα του σατανα για εμας εδω... Εμεις θελουμε μονο μεταλλεια και ανεμογεννητριες... Η μαλλον ειναι και το αρχιτεκτονικο γραφειο στο κολπο της "μουφα επενδυσης"...
https://www.lakruzatelier.com/portfolio/doric_dunes/

Εσεις που ειστε πολεμιοι της επενδυσης(γιατι να ειναι καποιος αραγε πολεμιος αν δεν κρυβεται κατι αλλο απο πισω;) τι ακριβως θελετε να συμβει στο νομο; Πως ακριβως φανταζεστε την αναπτυξη του και πως περιμενετε να μεινει η νεα γενια στον τοπο της;

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα δικό σου. Δεν άφησα πουθενά στα γραφόμενα μου την αίσθηση πως δεν θέλω την επένδυση και επειδή τυχαίνει να είμαι Δεσφινιώτης να είσαι σίγουρος πως όλοι εδώ στην Δεσφίνα αντιλαμβανόμαστε τα καλά που θα φέρει στον τόπο μας. Ο διαχωρισμός όμως μπορεί να σημαίνει πολλά που σίγουρα δεν είναι της παρούσης.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΧΡΑΝ. Εάν η Καρτερία δεν έκοβε οχτώ στα δέκα σχόλια, θα γινόταν κόλαση και μάντεψε τα 99 απο τα 100 κομμένα ποιους βρίζουν. Δυστυχώς επειδή η λειτουργία του μέσου βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό, γίνεται και κανένα λάθος για το οποίο η Καρτερία ζητά πάντα συγνώμη. Όποιος θα ήθελε όμως να αγγίξει το θέμα, ας έρθει να αναλάβει επώνυμα την πλήρη ηθική και νομική ευθύνη και μπορεί να παρθεί απόφαση να τα βάζουμε όλα μετά. Τότε θα δεις την αλήθεια και εσύ και όποιος άλλος θέλει να έχει άποψη σαν την δική σου.

Κατά τα άλλα τις αλήθειες τις φοβούνται όσοι αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι ένα ανοιχτό δημόσιο διάλογο. Επι δέκα χρόνια το ζητούσαμε με τους συλλογικούς φορείς που συμμετείχα απο όλες τις μέχρι σήμερα Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές, Λιμενικό Ταμείο, Υπουργεία, ΚΑΣ κλπ. Ο χρόνος που μας δόθηκε κατά κανόνα ήταν ήταν πάντα δύο τρία λεπτά (σε μιά περίπτωση λίγα παραπάνω) κατά την διάρκεια των οποίων όταν μίλαγα εγώ με διέκοπταν δέκα φορές χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Συνήθως για να μου πούν σε τι να απαντήσω και σε τι όχι. Δευτερολογούσαν με άφθονο χρόνο πολλοί μετά από εμάς προσπαθώντας να αντικρούσουν τις θέσεις μας αλλά ποτέ εμείς. Δύο φορές μας δόθηκε παραπάνω χρόνος για συγκεκριμένους ειδικούς λόγους που θα μπορούσαν να αποκαλεστούν ατύχημα απο την πλευρά που υποστηρίζεις. Ποτέ δεν αντικρούστηκε κάποιο στοιχείο απο όσα παραθέσαμε. Μία μόνο φορά ένας δημοτικός σύμβουλος ειδικός επιστήμονας στο θέμα προσπάθησε να πει κάτι και εκτέθηκε τόσο πολύ στην προσπάθεια να στηρίξει την πλευρά σου, που αμέσως μετά κατάλαβε τι έκανε και δεν ξαναπάτησε το πόδι του στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση γενικώς.
Όλα αυτά υπάρχουν στα φωνητικά αρχεία κάθε αρχής εάν δεν είναι και στο διαδίκτυο. Ρώτα ενημερώσου και έλεγξέ το.
Για να δεις ποιός φοβάται την αλήθεια, μπορείς εσύ και οι όμοιοί σου να ζητήσετε απο όποια ιδιωτική εταιρία ή αυτοδιοικητική ή πολιτική αρχή να διοργανώσει μιά τέτοια συζήτηση. Μπορεί να ξεγελαστούν που το ζητάτε εσείς και να δεχτούν. Να είναι συζήτηση που όποιος έχει άδικο να μην μπορέσει να κρυφτεί. Με άφθονο χρόνο, με εναλλαγή του λόγου όσες φορές χρειαστεί, με ίδια διάρκεια στον καθένα κάθε φορά, να φέρει η κάθε πλευρά τον ίδιο αριθμό ομάδας συζήτησης και να μεταδίδεται ζωντανά και στο διαδίκτυο και εάν έχουν επαφές (που έχουν όσοι τουλάχιστον πληρώνουν για διαφημίσεις) και στην TV. Το μόνο που θα κάνει ο πρόεδρος να είναι να κλείνει το μικρόφωνο σε όποιον πάει να διακόψει τον άλλο. Εγώ θα είμαι παρόν και για όσο χρόνο χρειαστεί με όποια ιδιότητα χρειαστεί.

Έτσι θα λυθούν όλες οι παρεξηγήσεις και ο τόπος θα πάρει όποιο δρόμο προκύψει σωστός και δεν θα ξαναχρειαστεί να χάσεις χρόνο να αγωνίζεσαι για το καλό του τόπου μας και το κοινό μέλλον των παιδιών μας ενάντια στις θέσεις που υποστηρίζω εγώ και οι συλλογικότητες στις οποίες συμμετέχω. Σε ενδιαφέρει; Ρώτα τους και αν σου πουν ότι δεν θέλουν, από αύριο να μπαίνεις στις αναρτήσεις που υποστηρίζουν τις δικές τους θέσεις να θίγεις το ποιός φοβάται την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Αν...αν...η φερόμενη επένδυση γινόταν σ άλλο μέρος του δήμου,θα γινόταν τόσος ντόρος????

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να βάλω και το όνομα μου στο προηγούμενο σχόλιο αλλά με την ευκαιρία ας απαντήσω και στους άλλους δύο αγαπητούς συμπολίτες ανώνυμους σχολιαστές.
Είμαι ο Θύμιος Σκαρίμπας και ότι έχω υποστηρίξει μέχρι σήμερα το έχω υποστηρίξει ανοιχτά, επώνυμα και πάντα και γραπτά και με υπογραφές όταν εκπροσωπώ κάποιο συλλογικό φορέα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να βελτιώσω τις απόψεις μου ακόμα και αν χρειαστεί να κάνω στροφή 180 μοιρών, αρκεί κάποιος να μπορέσει να μου παραθέσει επιχειρήματα ισχυρότερα και καλύτερα τεκμηριωμένα από αυτά που με έχουν οδηγήσει στην σημερινή μου άποψη.
12:05. Εάν δεν το έχεις παρακολουθήσει, έχει πλέον απορριφθεί η προσφυγή στο ΣτΕ κατά του χωροταξικού που λέει ότι το ίδιο το χωριό της Δεσφίνας απο κάτω και όλη η πλαγιά του βουνού μέχρι και την θάλασσα Άγιο Μηνά, Μακρύγιαλο κλπ προορίζονται για εξόρυξη βωξίτη. Ψάξε να βρείς έστω και ένα χωριό που να έχει τέτοιο χαρακτηρισμό και να μην είναι υπο καταστροφή ή να έχει ήδη καταστραφεί. Για να μην λές ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και δεν έχει από όλες τις περιπτώσεις ψάξε παγκόσμια. Αν θες να πάς κάπου κοντά να δεις με τα μάτια σου, μπες στο αμάξι και πήγαινε μια βόλτα στην Στρατονίκη στην Χαλκιδική που σκάβουν κάτω από το χωριό. Αν θές πιό κοντά πήγαινε στην Λάρυμνα και ας μην σκάβουν ακριβώς κάτω απο το χωριό.
Ακόμη λοιπόν και εάν αντιλαμβάνεσαι ότι το θέμα αφορά μόνο την Δεσφίνα (εγώ διαφωνώ αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση) στο άμεσο μέλλον η Δεσφίνα θα έχει να βαδίσει ένα από τους δύο δρόμους. Είτε αυτό της όποιας ανάπτυξης που θα προκληθεί από την υπό συζήτηση τουριστική μονάδα,με όποιο ρίσκο μπορέσεις να μας πείς ότι έχει τέτοια επιλογή, είτε απο αυτή της κυριαρχίας της εξόρυξης ακόμη και κάτω απο το χωριό και σε όλο του βουνό όπου έχουν βρεί ή θα βρούν κοιτάσματα βωξίτη. Αν δρομολογηθεί ο πρώτος δρόμος θα αποκλειστεί ο δεύτερος. Και αντίστροφα. Τώρα πιά δεν έχει θα δούμε. Πρέπει να επιλέξει με όποιο ρίσκο περιλαμβάνει η όποια επιλογή.
Αν λοιπόν ψάξεις την πραγματικότητα που ισχύει σε όλο τον κόσμο και περνώντας απο Στρατονίκη ή και Λάρυμνα αποφανθείς ότι η επιλογή εξόρυξη είναι καταστροφική, πώς θα αποκαλούσες όσους υποστηρίζουν ΌΧΙ στον δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης;

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αναφερεις: "Διαπιστώνω πως όσοι από εσάς, που υπερασπίζεστε αυτή την επένδυση..."
Μόνος σου τάσσεσαι σε αυτους που δεν την υπερασπίζονται επομένως πως προκυπτει οτι είσαι υποστηρικτής της; Ειλικρινά δεν καταλαβαινω, και τα δύο συγχρόνως δεν γίνεται να ισχύουν.
Μακαρι να κανω λαθος αλλα απο τα γραφόμενα σου απλα δεν μπορω να δω πως προκύπτει αυτό που λες.

Ανώνυμος είπε...

Θύμιος Σκαρίμπας πρός 11:43 (είναι προφανές ότι είχα καιρό να ασχοληθώ και το ευχαριστιέμαι).

Μακάρι αγαπητέ συντοπίτη που αγωνιάς για το μέλλον τόπου μας όσο και εγώ, να έχουν έστω τον σκοπό που ισχυρίζεσαι. Ακόμα και αν δεν έχεις δει δημοσιεύματα με ονόματα και επώνυμα και φωτογραφίες των επενδυτών κλπ, τι κακό βρίσκεις να έρχονταν κάποιοι εδώ να έκαναν αυτό που λές; Δεν ξέρεις προφανώς ότι σε πάμπολλες παρόμοιες περιπτώσεις κάτοικοι περιοχών ή οι ίδιοι οι Δήμοι έκαναν και κάνουν την προεργασία συγκέντρωσης γης και ενός προσχεδίου τέτοιας επένδυσης και μετά πληρώνουν εξειδικευμένα γραφεία να βρούν επενδυτές. Εσένα σου έχει διαφύγει ότι μιλάνε οι ίδιοι οι επενδυτές σε συνεντεύξεις κλπ. Εντάξει δεν πειράζει όλων μας κάτι μας ξεφεύγει. Στο δικό σου φαντασιακό σενάριο που βλέπεις το κακό;

Όσον αφορά τους καρτερίστες και την Καρτερία πως ακριβώς συσχετίζεις τα πληκτρολόγια τους με όλα αυτά; Βοήθα με να καταλάβω πόση δύναμη έχουν τελικά που εμένα μου ξεφεύγει. Αλήθεια έχεις να μου υποδείξεις που έχεις διαβάσει τι υποστηρίζει η Καρτερία για το καλό του τόπου μας (και πιθανότατα διαφωνείς) Όχι τι σου είπε ο γιός του κουμπάρου του γείτονα κάποιου που ξέρει. Ότι έχει καταθέσει η Καρτερία το έχει καταθέσει εγγράφως και επίσημα. Εσύ που έχεις ενημερωθεί σχετικά;

Τέλος πές σε αυτόν που σου είπε για συναντήσεις με πολιτικούς κλπ να κάνει το εξής. Θα μας πει τι ακριβώς πληροφορίες έχει και αυτός να ελέγξει τα χάπια για την παράνοια και εγώ θα ελέγξω τα χάπια για την μνήμη. Κάποιος έχει μπερδέψει τα χάπια του.

Πάμε τώρα και κανένα κωδικό 6 μέχρι να πέσει ο ήλιος.

Ευχαριστώ πολύ για την παρακίνηση.

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα οτι στη νηες του Βόλου τα 2/3 των στρεμμάτων τα είχε η μητρόπολη ΒΌΛΟΥ και το 1/3 ιδιώτες. Στη Δεσφίνα οι ιδιοκτησίες λένε πως ανήκουν σε 400 νοματαίους .Μεγάλο και δύσκολο το εγχείρημα.
Εδω θα φανεί η δύναμη της ομοψυχίας των Δεσφινιωτών .
Από την πλευρά τους οι επενδυτές πρέπει να ρίξουν νερό στο κρασι τους και να αφήσουν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο ανοχής , λόγω μεγάλης διασποράς του ιδιοκτησιακού κομματιού.
Η Δεσφίνα θέλει τον τουρισμό . Η Δεσφινα θέλει την επένδυση . Λίγη πίστωση χρόνου θέλουμε