Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Βαρύτατες οι κατηγορίες για Φουρθιώτη - Με χειροπέδες στην Ευελπίδων.

 

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-04/menios-fopyrthiotis-ston-eisaggelea.jpeg.webp?itok=q76dE4-9




Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης, που λίγο πριν τη μία και μισή το μεσημέρι οδηγήθηκε φορώντας μαύρη κουκούλα και χειροπέδες στην Ευελπίδων, ώστε να παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα, με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί εναντίον του, να περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη, παραβίαση του νόμου περί όπλων, απάτη και απόπειρα εκβίασης.

Μαζί με τον Μένιο Φουρθιώτη, για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται δυο άτομα, παλιοί γνώριμοί του, οι οποίοι στο παρελθόν δούλευαν μάλιστα  ως ασφάλειά του.

Τα δυο άτομα που κατηγορούνται μαζί του φέρονται να πληρώθηκαν με 20.000 ευρώ ο καθένας, προκειμένου  να κάνουν τις επιθέσεις που ο ίδιος έστησε με το καλάσνικοφ και τοποθετώντας γκαζάκια στο σπίτι του.

Εκτός από εγκληματική οργάνωση, οι δύο ποινικοί, κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

Στον εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης - Οι πρώτες εικόνες

Αρνείται τα πάντα ο Μένιος

Ο Μένιος Φουρθιώτης, αρνείται όσα του καταλογίζονται, αλλά και να πει το παραμικρό, ενώ δεν παραδέχεται ότι πλήρωσε για τους πυροβολισμούς, οι δυο συγκατηγορούμενοί του έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους, αλλά και το γεγονός, ότι ενήργησαν κατ’ εντολή του. Την υπεράσπιση του Μένιου Φουρθιώτη, έχει αναλάβει ως συνήγορος ο Θέμης Σοφός.

Ας σημειωθεί ότι ο παρουσιαστής συνελήφθη σήμερα το πρωί (είχε προσαχθεί το βράδυ της Τρίτης) κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με Καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην πόρτα του γκαράζ της πολυτελούς κατοικίας του Φουρθιώτη στον Διόνυσο.

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο Μένιος Φουρθιώτης μαζί με άλλα τρία άτομα

Πρόκειται για επιθέσεις που όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από άλλους, συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν, προκειμένου να αποδείξει πως είχε ανάγκη της αστυνομικής προστασίας, που του είχε παραχωρηθεί και αφαιρεθεί κατόπιν αντιδράσεων της κοινής γνώμης, όταν το θέμα δημοσιοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε, ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-04/menios-fopyrthiotis-ston-eisaggelea1.jpg.webp?itok=juJahvNI

Τι έδειξε η βαλλιστική έρευνα για τις επιθέσεις

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Φουρθιώτη, είναι το ίδιο.

Ο Φουρθιώτης φέρεται να γνώριζε τους δύο δράστες, οι οποίοι είναι άτομα με ποινικό παρελθόν στη νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά και μάλιστα, τους είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι, όπως στο πλαίσιο της ανάκρισης παραδέχθηκαν οι ίδιοι.

Μένιος Φουρθιώτης: Στον εισαγγελέα για εγκληματική οργάνωση - Φέρεται να πλήρωσε 40.000€ για τις επιθέσεις στο σπίτι του

Ο τρίτος συλληφθείς

Ο τρίτος από τους συλληφθέντες, είναι ο αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς, εναντίον των αστυνομικών την ομάδας ΔΙΑΣ, στην Νέα Ερυθραία, όπου επιχείρησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο. Τότε ήταν που οι δύο ποινικοί εξαπέλυσαν πυρ εναντίον τους.

Σημειώνεται ότι ο ένας είχε ταυτοποιηθεί από την αρχή σχεδόν από DNA σε μια τσάντα που τους έπεσε στη Νέα Ερυθραία. Η έρευνα συνεχίζεται φυσικά και σε ό,τι αφορά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες περί στόχευσης του Δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Στην Ευελπίδων ο ένας εκ των συλληφθέντων παρέμεινε φρουρούμενος στο περιπολικό, καθώς επικαλείται τραύμα από τροχαίο και αδυναμία να κινηθεί.


πηγη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ..