Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΙΤΕΑ: ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΥΣΦΗΜΙΖΕΙ ΑΡΧΕΣ-ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ!



Δυστυχώς η δυσφήμηση της Ιτέας από ξένους επισκέπτες συνεχίζεται! Αυτή τη φορά σε σελίδα στο διαδίκτυο που δίνει πληροφορίες για λιμάνια και μαρίνες σκαφών για όλο τον κόσμο, η Μαρίνα τουριστικών σκαφών της Ιτέας απογοητεύει κάποιον ή κάποιους επισκέπτες! Όπως θα διαβάσετε, μας δυσφημίζει  τόσο για τις υπηρεσίες των εγκαταστάσεων της Μαρίνας όσο και για τη συμπεριφορά Αρχών, δημ. υπαλλήλων, αλλά και επαγγελματιών!

Το κείμενο όπως καταλαβαίνετε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αναρτήθηκε μέσα στον τελευταίο χρόνο, την εποχή που δέσποζε το σκουριασμένο τσιγαράδικο στην προβλήτα της Ιτέας. Η νοοτροπία Αρχών, υπάλληλων και επαγγελματιών* πρέπει ν’ αλλάξει επιτέλους προς το καλύτερο! Ακόμη και κάποιο σεμινάριο καλό θα ήταν! Το τελευταίο προτάθηκε και από επιστήμονα ομιλητή σε εκδήλωση που έγινε πριν λίγες ήμερες στην Ιτέα με θέμα Μουσεία και Τουρισμός!

Οι εργαζόμενοι  δεν πληρώνονται για αγγαρεία, αλλά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από την εργασία τους που και οι ίδιοι την διάλεξαν!


Πριν λίγους μήνες είχαμε αναφερθεί ξανά, σε τουριστικούς οδηγούς*1 που δυσφήμιζαν την περιοχή μας λόγω κόκκινης σκόνης! Η νέα Λιμενική Επιτροπη ευελπιστούμε ν’ αλλάξει νοοτροπία σε κάποιους και η ίδια να μην είναι κατευθυνόμενη! Συνέβαινε αυτό έως σήμερα;

Ελπίζουμε ο Διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση της Μαρίνας να τελειώσει γρήγορα και κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας ν’ αλλάξει την εικόνα  της αλλά και τις εντυπώσεις των επισκεπτών.

Τέλος θα σταματήσουν και όλοι οι πολιτικοί μας να την χρησιμοποιούν σε κάθε προεκλογική τους ομιλία!

----------------
* Εδώ κρατάμε επιφυλάξεις. Μήπως δεν κατάλαβε ο επισκέπτης ότι πρόκειται για διανυκτέρευση όσον αφορά τα ξενοδοχεία.

*1 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


Μετάφραση:
Καμία βοήθεια στην Μαρίνα της Ιτέας. Αυτού του τύπου οι μαρίνες είναι ελεύθερες για όλους. Ρώσικα καράβια αφημένα να σκουριάσουν. Δεν υπάρχει παροχή νερού στον προβλήτα, οι τουαλέτες και τα ντους είναι κλειδωμένα και κανείς δεν έχει κλειδιά. Μην κάνετε ερωτήσεις για την κατάσταση της μαρίνας στις αρμόδιες αρχές γιατί μπορεί να σας κλείσουν και μέσα. Χωρίς πλάκα. Για ντους υπάρχουν ξενοδοχεία που χρεώνουν 40 ευρώ την ώρα. Όλα ζητούν την ίδια τιμή.

Η Μαρίνα κατασκευάστηκε με κοινοτική επιδότηση και μετά εγκαταλείφτηκε. Μόνο το γραφείο της μαρίνας ήταν κάπως χρήσιμο αλλά η κυρία που το λειτουργεί δεν θέλει να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες της μαρίνας. Έχει άλλες δουλειές και δεν θέλει να την ενοχλούν με ερωτήσεις πόσο μάλλον να την αναγκάζουν να παρέχει υπηρεσίες. Το μόνο πράγμα για την Ιτέα είναι ότι είναι κοντά στους Δελφούς για να πάρετε ταξί. Αν είναι δυνατόν να το αποφύγετε!

---------------------------------------------------------------------
Το Αγγλικό κείμενο:
There is no help in the Itea marina. These marinas arefree for all. Russians ships laying there to rust. There is no water on thedockside, the toilets and the showers are locked and nobody has the keys. Donot ask questions at the marina port authority about it or you run the riskbeing locked up. Really, no joke. Where showers can be had at hotels near theharbor/marina here you can expect a price of about 40 euros for the use of ashower per hour. All hotels asking the same price.

The marina was built with money from the European Community and thenabandoned. Only the office in the marina was of some use but the lady whooccupies it does not want to serve the guests of the marina. She has otherbusiness and does not want to be bothered with questions let alone service. Theonly thing about Itea is that it is close to Delphiby taxi. If possible try to avoid.


ΠΗΓΗ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: http://captainwiki.com/index.php5?title=Itea_Marina



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις γιατι γκρινιαζετε. αυτο δεν βλαπτει την ιτεα. αφου το μελλον της ιτεας ειναι τα μεταλλεια. δεν το θελουμε τον τουρισμο. ολα λειτουργουν για τον ορυκτο πλουτο. ακομα και οι επαγγελματιες με τα ξενοδοχεια και εστιατορια - αυτοι βεβαια αθελα τους για τι ειναι γιδια και διωχνουν τους λιγους επισκεπτες της πολης μας

Ανώνυμος είπε...

θα εγραφα και αλλα τωρα αλλα βαριεμαι. παω να απολαυσω τον καφε μου στο μαιαμι. ουπς... σορυ το ξεχασα. ουτε αυτο θα ανοιξει. εβαλαν και εκει τρικλοποδια - για εξυπηρετηση καποιων συμφεροντων. για αυτο δεν τους ψηφιζουμε αλλωστε. και θελουμε να παει μπροστα η πολη

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν

το συγκεκριμένο σχόλια γράφτηκα απο έλληνα.Τα Αγγλικα είναι GREEKENGLISH...όσο καλή και αν έιναι η αποτύπωση. Και ας αναρωτηθούμε ποός θα ήθελα να δημοσιεύσει κάτι τέτοια? (ναι υπάρχουν προβλήματα στη μαρινα και παραβλέψεις πολλέα και απο πολλόυς σχεδόν όλους όσους ασχολήθηκαν_αλλά ποιός απο εμάς το έγραψε αυτό?και γιατι????)

Καρτερία είπε...

Ανώνυμε 2:45 μμ. Συμφωνούμε αλλά άλλαξε το.

Ανώνυμος είπε...

«ΜΑΪΑΜΙ»…… ΤΟ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ «ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ» ΕΡΙΔΑΣ

Πολλά ακούγονται αλλά ταυτόχρονα και πολλά μαθαίνονται.
Σε όλους τους συντοπίτες μας είναι γνωστή η «περίεργη» εξέλιξη που είχε η ακύρωση του κατακυρωθέντα στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του γνωστού καταστήματος της πόλης μας ΜΑΪΑΜΙ …ο οποίος ως επικρατέστερος του διαγωνισμού και αφού δεν έγινε καμία ένσταση από έτερο ενδιαφερόμενο ή καταγγέλλοντα κατά το χρονικό διάστημα που επιτάσσει- προβλέπει ο νόμος (εκπνοή τριών ημερών) είχε λάβει τα κλειδιά του καταστήματος για να προβεί σε περεταίρω εργασίες ανακαίνισης του χώρου ώστε αυτό να λειτουργήσει εύρυθμα κατά τις επιχειρηματικές αξιώσεις και βλέψεις των νέων επιχειρηματιών του τόπου μας.!!
Είναι άξιον απορίας πως ενώ το αρμόδιο λιμενικό ταμείο τα αξιολόγησε όλα «σωστά , δίκαια και νόμιμα αλλά και συμφέροντα για τον δημόσιο χαρακτήρα του»…. η Περιφέρεια (τι δουλειά έχει?) μέσω «υπαλλήλου» της (αυτόν είχαν γνωστό ή αυτόν τρομοκράτησαν?) βρήκε «ψεγάδι» τύπου …αν είναι δυνατόν!..... για να καταστρέψει την συμφέρουσα προσφορά ενοικίου που αποκόμιζε το λιμενικό ταμείο αλλά και να επιφέρει ανήκεστο οικονομική βλάβη ( αφού ήδη με την λήψη των κλειδιών προέβησαν σε έξοδα) στους επίδοξους νέους επιχειρηματίες του τόπου μας, που με ορμή και όνειρα άνοιγαν τα πανιά τους μέσα στον κυκεώνα της κρίσης που βιώνει η χώρα μας δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της ελπίδας στους νεότερους τους συντοπίτες, και το ότι αξίζει στην ζωή να παλεύεις μέσα σε αντιξοότητες και ειδικά σε μια περίοδο «ισχνών αγελάδων» για να αποδείξεις ότι η ζωή συνεχίζεται .
Σήμερα , το πολιτικό σύστημα έχει χάσει κάθε ηθική υπόσταση και αξία μετά από τα τραγελαφικά που κάθε μέρα αποκαλύπτονται στην εν γένει κεντρική πολιτική εγχώρια σκηνή, και φυσικά, εύκολα διερωτάται κανείς, γιατί να αποτελέσει την εξαίρεση ο τόπος μας η ΙΤΕΑ??
Αυτά μαθαίνουμε! Ο μικροκομματισμός, η κολλητή διαπλοκή των «φτωχών συγγενών» , η «προστασία» επίδοξων ανερχόμενων πολιτικάντηδων που επιδίδονται προς «άγραν» ψήφων μέσω «ειδικών» ρουσφετιών καταστούν για άλλη μια φορά τον τόπο μας ανάπηρο αφού ο χώρος ΟΑΣΗ για μικροπολιτικές σκοπιμότητες μπαίνει ακόμα μια φορά στο στόχαστρο των ανομολόγητων επιδιώξεων τους με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να έρχεται και η ΟΑΣΗ των πολιτών να μένει κλειστή!
Άντε ρε……. Να τελειώσουν και αυτές οι εκλογές και να «ηρεμήσουν» λίγο οι πολιτικάντηδες του κεράτου που για τα ψηφαλάκια τους είναι ικανοί να βάλουν «φωτιά» στα τόπια!


ΣΣ: Παρακαλείσθε για την ανάρτηση

προβοκάτορας είπε...

Μια χαρα είναι η Μαρίνα. Σε όποιον αρέσει

Ανώνυμος είπε...

έχει κέφια σημερα το "ΚΑΡΤΕΡΙΑ"... ΕΥΓΕ!!! "και εις ανώτερα"

Ανώνυμος είπε...

Τα πραγματα ειναι πολυ ΑΠΛΑ για να διορθωθει κατι τετοιο στο Wiki captain.
Οποιος εχει στοιχεια μπορει να αντιπαρατεθει - δινοντας το e mail του ΜΟΝΟ - περνει εξουσιοδοτηση να γραψει την ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ......

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.

Here you are, DO IT !!!!!

Αρμαγεδδων