Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Ι.Χ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΟΥΣ!



Χάος επικρατεί στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου με τις πωλήσεις να έχουν καταρρεύσει και τις εργασίες των συνεργείων να είναι πλέον μηδαμινές.


Ωστόσο παρά την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά κάποιοι «αδίστακτοι» ελεγκτές από το υπουργείο έχουν προβεί σε ένα απίστευτο μπαράζ ελέγχων κυρίως των εξουσιοδοτημένων συνεργείων με στόχο όχι την επιβολή προστίμων αλλά την «είσπραξη» μίζας ώστε τα όποια ζητήματα να «τακτοποιηθούν» με το γνωστό «παραδοσιακό» ελληνικό τρόπο.

Ειδικότερα στο στόχαστρο των ελεγκτών έχουν εισέλθει τα αναβατόρια αυτοκινήτων που είναι τοποθετημένα στα συνεργεία και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό καλής λειτουργίας μέχρι και το manual οδηγιών χρήσης! Ωστόσο επειδή οι εργασίες στα συνεργεία είναι πλέον μηδαμινές πάρα πολλοί επαγγελματίες είτε έχουν αμελήσει να ανανεώσουν τα πιστοποιητικά είτε τα χαλασμένα αναβατόρια τα έχουν αντικαταστήσει με μεταχειρισμένα που όμως δεν συνοδεύονται από το manual χρήσης.

 Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι επιχειρηματίες από τον κλάδο του αυτοκινήτου κατά τον έλεγχο να βρίσκονται παραβάτες και αντιμέτωποι με πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε αναβατόριο που δεν πληρεί τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος. Βέβαια όλοι οι επιχειρηματίες εκλυπαρούν τους ελεγκτές να μην καταγραφεί η παράβαση και το πρόστιμο που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και τις 50.000 ευρώ «δίνοντας» βέβαια ένα πολύ μικρότερο ποσό (από 1.000 έως 5.000 ευρώ) στους ελεγκτές. Ομως το θράσος κάποιων δεν έχει όρια και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΗτΣ» κάποιοι ελεγκτές είναι κυριολεκτικά αδίστακτοι και απαιτούν τα χρήματα «εδώ και τώρα» ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις και βέβαια να «γλιτώσει» και ο παραβάτης επιχειρηματίας.

«Δεν πάει άλλο»

 Η τραγική εικόνα της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου δεν περιγράφεται πλέον με λόγια και όπως αναφέρουν στην «ΗτΣ» επαγγελματίες του κλάδου για τις συλλήψεις συναδέλφων τους: «Με μαθηματική ακρίβεια η αγορά αυτοκινήτου οδεύει προς το γκρεμό δίχως φρένα και τιμόνι. Ολοι επαγγελματίες αργοπεθαίνουν και πλέον δεν έχει σημασία αν θα κλείσουμε σήμερα ή σε δύο μήνες. Αλλά το θράσος των ελεγκτών έχει πραγματικά ξεφύγει καθώς νομίζουν πως όσοι έχουμε κάθετες μονάδες έχουμε και υψηλές καταθέσεις στις τράπεζες.

Ομως δεν γνωρίζουν πως οι περισσότεροι από εμάς χρωστάμε στις εφορίες, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες και κάθε μήνα συμπληρώνουμε απ' όσα χρήματα μας έχουν μείνει για να καταβάλλουμε τους μισθούς στους εναπομείναντες υπαλλήλους μας για να ζήσουν. Σε όλη αυτή την κατάσταση έρχονται τώρα και οι έλεγχοι του κράτους να μας αποτελειώσουν καθώς από τη μία τα καταστήματά μας τελούν υπό πτώχευση και από την άλλη οι έλεγχοι είναι συνεχείς.

Ομως τα χιλιάδες παράνομα «πειρατικά» συνεργεία που λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια και οι έμποροι ΙΧ που δουλεύουν μέσω Internet χωρίς να έχουν κατάστημα εξακολουθούν να λειτουργούν ανενόχλητοι και χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ για φόρους, εισφορές, ενοίκια και πρόστιμα!

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε θα γίνουμε όλοι παράνομοι καθώς όπως αποδεικνύεται οι παράνομοι έχουν «ασυλία» ή δεν διώκονται από κανέναν σε αυτή τη χώρα και πλουτίζουν...».

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: