Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΙΤΕΑ «ΜΑΙΑΜΙ»: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ



Επανερχόμαστε με το θέμα που προέκυψε με το κατάστημα «ΜΑΙΑΜΙ» και αφορά την ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του. Λόγω που οι επισκέψεις στην ανάρτηση της 28ης Μαΐου σε σχόλιο-επιστολή αναγνώστη μας, είναι πάρα πολλές, τα σχόλια επίσης, αν και πολλά δεν δημοσιεύονται για κάποιους λόγους. στο πρόγραμμα Δι@ύγεια της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, βρήκαμε την απόφαση της ακύρωσης του Διαγωνισμού και τη δημοσιεύουμε.


-----------------------------------------------

Αποφασίζουμε

Δεν εγκρίνουμε την αριθ. 15/2012 Πράξη της Λιμενικής Επιτροπής Φωκίδας, σχετικά με την έγκριση των πρακτικών και την κατακύρωση του αποτελέσματος της επιτροπής διενέργειας του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου έναντι ανταλλάγματος του καταστήματος πρώην «ΜΑΪΑΜΙ» με τις εγκαταστάσεις του και τον περιβάλλοντα χώρο του στη χερσαία ζώνη λιμένα Ιτέας, καθόσον:

α) Από τα διαλαμβανόμενα στην αριθ. 175/6-4-2012 διακήρυξη του Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού προκύπτει σύμφωνα με τον όρο 3.1 ότι οι συμμετέχοντες οφείλουν να υποβάλλουν προσφορά «μέσα σε σφραγισμένο φάκελο που ονομάζεται ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, με τίτλο «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» και θα περιέχει δύο σφραγισμένους υποφακέλους:

1. Τον υποφάκελο των  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, με τίτλο « ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»
2. Τον υποφάκελο της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, με τίτλο «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ».

Όλοι σφραγισμένοι Φάκελοι (3) κάθε Προσφοράς θα πρέπει να φέρουν ετικέτες της μορφής: *………..…. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ.

Ημερομηνία:
Στοιχεία Προσφέροντος: (Ονοματεπώνυμο / Δ/νση / Τηλέφωνο)* Θα συμπληρωθεί με: Γενική ή Οικονομική ή – δικαιολογητικά»
Εκ των ανωτέρω, δεν προκύπτει η υποχρέωση των συμμετεχόντων να έχουν δακτυλογραφημένη την ετικέτα επί οποιουδήποτε φακέλου, Γενικής, Οικονομικής Προσφοράς ή Φακέλου δικαιολογητικών.


Η επίκληση της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του άρθρου 5.1 που αναφέρει «Η προσφορά θα είναι  ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ (επί ποινή ακυρότητας).» προκειμένου να αποκλείσει από το διαγωνισμό τις προσφορές των Αργυρούλα Βούσουρα, Ιωάννη Καραμπέτσου του Ηλία και Ζαχαρία Λεωνίδα του Ευθυμίου, δεν έχει εφαρμογή στην ετικέτα επί οποιουδήποτε φακέλου (Γενικής Προσφοράς, Οικονομικής Προσφοράς, Φακέλου Δικαιολογητικών) που όφειλαν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να προσκομίσουν. Προς τούτο δε, συνδράμει και ο όρος 3.3 «ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΟΦΑΚΕΛΟΥ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ”», στον οποίο γίνεται ειδική μνεία στην δακτυλογραφημένη μορφή, επί ποινή ακυρότητας, της οικονομικής προσφοράς, η οποία αναφορά απουσιάζει από τον όρο 3.1 σχετικά με τη μορφή των φακέλων.

Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω αναφερόμενοι δεν έπρεπε να απορριφθούν από τη διαδικασία του διαγωνισμού.

β) Από τα διαλαμβανόμενα στην αριθ. 175/6-4-2012 διακήρυξη του Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού προκύπτει σύμφωνα με τον όρο 3.2.8 ότι οι συμμετέχοντες οφείλουν να υποβάλλουν εντός του υποφακέλου Δικαιολογητικά «Υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναγράφεται απαραίτητα α) ότι ο διαγωνιζόμενος έλαβε γνώση των όρων της διακήρυξης και την κατάσταση του ακινήτου, τους οποίους αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα, καθώς και ότι βρήκε το χώρο, της αρεσκείας του και κατάλληλο για το σκοπό για τον οποίο προορίζεται καθώς ακόμη και ότι δέχεται την αναπροσαρμογή του ανταλλάγματος κάθε χρόνο (τιμαριθμική αναπροσαρμογή +2%)»

Εκ του ανωτέρω, δεν προκύπτει η υποχρέωση των συμμετεχόντων να έχουν δακτυλογραφημένη την εν λόγω υπεύθυνη δήλωση. Η επίκληση της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του άρθρου 5.1 που αναφέρει «Η προσφορά θα είναι  ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ (επί ποινή ακυρότητας).» προκειμένου να αποκλείσει από το διαγωνισμό τις προσφορές των Ανδρέα Κουρελή του Ιωάννη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου του Ανδρέα, δεν έχει εφαρμογή στη σύνταξη της υπεύθυνης δήλωσης που όφειλαν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να προσκομίσουν. Προς τούτο δε, συνδράμει και ο όρος 3.3 «ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΟΦΑΚΕΛΟΥ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ”», στον οποίο γίνεται ειδική μνεία στην δακτυλογραφημένη μορφή, επί ποινή ακυρότητας, της οικονομικής προσφοράς, η οποία αναφορά απουσιάζει από τον όρο 3.2 σχετικά με τη μορφή του περιεχομένου του υποφακέλου των δικαιολογητικών. Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω αναφερόμενοι δεν έπρεπε να απορριφθούν από τη διαδικασία του διαγωνισμού.


Κοινοποίηση:                                                                        Ο Προϊστάμενος Τμήματος
                                                                                               Κωνσταντίνος Καλλιώρας
Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας
33200 – ΙΤΕΑ




Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ: static.diavgeia.gov.gr/doc/Β49ΑΟΡ10-ΖΙ7




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος που συνέταξε το συγκεκριμένο κείμενο πρέπει να διωχθεί ποινικά για πλημμελή άσκηση καθηκόντων... Ίσως έχει παραπλανηθεί ...ή και "παρακινηθεί" από κάποιους για να βγάλει τέτοια απόφαση... Με δ'άυτους όλα είναι πιθανά!!!
Άντε και του χρόνου με πιο ισχυρή κυβέρνηση να κάνουν ότι θέλουν!!!