Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΙΤΕΑ: «ΜΑΪΑΜΙ»… ΤΟ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ «ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ» ΕΡΙΔΑΣ. ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ



Το παρακάτω κείμενο το λάβαμε σαν σχόλιο αλλά πιστεύουμε πως καλύτερα είναι να γίνει και ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας. Αφορά το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ήμερες με το κατάστημα «ΜΑΙΑΜΙ». Έχουμε πολλές φόρες ασχοληθεί με την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της τότε αρμόδιας Αρχής. Σήμερα πάλι βλέπουμε πως κάποιοι μας γυρνούν μερικές δεκαετίες πίσω!

Σκοπός της ”ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ” ήταν να ανακαινίσει το θέμα του κέντρου «ΜΑΙΑΜΙ» λόγω της ακύρωσης της δημοπράτησης! Με αφορμή το σχόλιο του επισκέπτη (το οποίο και δημοσιεύουμε), αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε συντόμως με περισσότερες πληροφορίες. Το δε σημείωμα του επισκέπτη το θεωρούμε επάκρως επίκαιρο!




Πολλά ακούγονται αλλά ταυτόχρονα και πολλά μαθαίνονται.


     Σε όλους τους συντοπίτες μας είναι γνωστή η «περίεργη» εξέλιξη που είχε η ακύρωση   του κατακυρωθέντα  στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του γνωστού καταστήματος της πόλης μας ΜΑΪΑΜΙ  …ο οποίος ως επικρατέστερος του διαγωνισμού και αφού δεν έγινε καμία ένσταση από έτερο ενδιαφερόμενο ή καταγγέλλοντα  κατά το χρονικό διάστημα που επιτάσσει- προβλέπει ο νόμος (εκπνοή τριών ημερών)  είχε λάβει τα κλειδιά του καταστήματος για να προβεί σε περεταίρω  εργασίες ανακαίνισης του χώρου ώστε αυτό να λειτουργήσει  εύρυθμα κατά τις επιχειρηματικές αξιώσεις και βλέψεις των  νέων επιχειρηματιών του τόπου μας.!!

     Είναι άξιον απορίας πως ενώ το αρμόδιο λιμενικό ταμείο τα αξιολόγησε όλα «σωστά, δίκαια και νόμιμα αλλά και συμφέροντα για τον δημόσιο χαρακτήρα του»…. η Περιφέρεια  (τι δουλειά έχει?) μέσω «υπαλλήλου»  της (αυτόν είχαν γνωστό ή αυτόν τρομοκράτησαν?)  βρήκε «ψεγάδι» τύπου …αν είναι δυνατόν!..... για να καταστρέψει την συμφέρουσα προσφορά ενοικίου που αποκόμιζε το λιμενικό ταμείο αλλά και να επιφέρει ανήκεστο οικονομική βλάβη ( αφού ήδη με την λήψη των κλειδιών προέβησαν σε έξοδα)  στους επίδοξους νέους επιχειρηματίες του τόπου μας, που με ορμή και όνειρα άνοιγαν τα  πανιά  τους μέσα στον κυκεώνα της κρίσης που βιώνει η χώρα  μας  δίνοντας  ταυτόχρονα το μήνυμα  της ελπίδας στους νεότερους τους  συντοπίτες, και το  ότι αξίζει στην ζωή να παλεύεις   μέσα σε αντιξοότητες και ειδικά σε μια περίοδο «ισχνών αγελάδων»  για να αποδείξεις ότι η ζωή συνεχίζεται .

     Σήμερα , το πολιτικό σύστημα έχει χάσει κάθε ηθική υπόσταση και αξία μετά από τα τραγελαφικά  που κάθε μέρα αποκαλύπτονται στην εν γένει κεντρική πολιτική εγχώρια σκηνή, και φυσικά, εύκολα διερωτάται κανείς,  γιατί να αποτελέσει την εξαίρεση ο τόπος μας η ΙΤΕΑ??

     Αυτά μαθαίνουμε! Ο μικροκομματισμός, η κολλητή διαπλοκή των «φτωχών συγγενών»  , η «προστασία» επίδοξων ανερχόμενων πολιτικάντηδων που επιδίδονται προς «άγραν» ψήφων μέσω «ειδικών» ρουσφετιών καταστούν για άλλη μια φορά τον τόπο μας ανάπηρο αφού ο χώρος ΟΑΣΗ για μικροπολιτικές σκοπιμότητες  μπαίνει ακόμα μια φορά στο στόχαστρο των  ανομολόγητων  επιδιώξεων τους με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να έρχεται και η ΟΑΣΗ των πολιτών να μένει κλειστή!

     Άντε ρε……. Να τελειώσουν και αυτές οι εκλογές και να «ηρεμήσουν» λίγο οι πολιτικάντηδες του κεράτου που για τα ψηφαλάκια τους είναι ικανοί να βάλουν «φωτιά» στα τόπια!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και η "μούγκα στην στρούγκα"... στην παρούσα ανάρτηση καλά κρατεί!! κανένα σχόλιο!! αν και το άρθρο έγινε ανάρπαστο από αναγνώστες. και φυσικά είναι επόμενο ως αποτέλεσμα επειδή στην ΙΤΕΑ όλοι ξέρουμε τους τσομπάνους και άπαντες θέλουν και ελπίζουν να ξυθούν στην γκλίτσα τους!!! οπότε τα σχόλια εδώ παίρνουν μηδέν ! άντε και καλά σαράντα συμπατριώτες!!!..
σσ: ευτυχώς δεν είναι όλοι κωφοί και τυφλοί και ευτυχώς που υπάρχουν και τοπικές σελίδες ιατροί ω.ρ.λ και οφθαλμίατροι

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιόν απευθύνεις τον καημό σου για την έλλειψη σχολίων. Αν απευθύνεσαι στους τυχαίους περαστικούς επισκέπτες του μπλόγκ, μάλλον δεν συνέπεσε κάποιος από αυτούς να έχει και τον καημό σου και τις γνώσεις για τα τοπικά δρώμενα ώστε να κάνει σχόλιο και δεν θα έπρεπε να σε ξενίζει αυτό. Αν κάτι υπονοείς για τους τακτικούς επισκέπτες σαν και εμένα λάθος σου. Θα σου έλεγα αρχικά πες συγχαρητήρια στα παιδία του μπλόγκ και σε αυτούς που έχουν προσφέρει στον τόπο μας αυτή την πλατφόρμα μετάδοσης ειδήσεων και απόψεων (που συνέβαλε στο να ξεκολλήσουμε από τον βούρκο δεκαετιών βασανισμένης ή κατευθυνόμενης ενημέρωσης ) και οι οποίοι επώνυμα, δεν ανήκουν στους «άπαντες» του δικού σου κόσμου. Επειδή προφανώς είσαι νέος στον χώρο, έστω και τώρα που ξύπνησες επειδή το «δικό σου σπίτι πήρε φωτιά» καλώς ήρθες. Ανάτρεξε όμως σε παλιότερες αναρτήσεις να δείς τι γινόταν σε πολύ σοβαρά θέματα εναντίον πολύ «υπεύθυνων» και «αρμόδιων», όταν όλοι τρέχαμε να σβήσουμε «την φωτιά στο σπίτι του γείτονα» για να μην φτάσει και στο δικό σου. Εσύ τότε, ίσως ένας από τους «άπαντές» σου, να ήσουν ακόμα με τους «προνομιούχους», ίσως να κοιμόσουν αλλά δεν πειράζει. Ποτέ δεν είναι αργά. Αν όμως είχες έρθει από τότε, ίσως σήμερα να είχε προχωρήσει ακόμα περισσότερο η κατάσταση προς το καλύτερο και να γλύτωνε και το σπίτι σου σήμερα. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, σου αρέσει δεν σου αρέσει. Φαίνεται λοιπόν ότι εμείς οι «παλιότεροι» έχουμε κατασταλάξει σε κάποια πράγματα και δεν μας ξαφνιάζουν πιά καταστάσεις όπως αυτές στο Μαιάμι για σχόλια. Κάνε εσύ λοιπόν κανένα σχόλιο ουσίας. Τα δικά μου ανώνυμα πέντε λεπτά την μέρα και το ένα σχόλιο που κάνω τον μήνα σεβάσου τα. Με κατατάσσουν εδώ και μήνες πολύ λιγότερο στους «άπαντες» απ’ ότι εσένα. Μαζέψου λίγο, δεν μπήκες σε στάβλο. Ευτυχώς τους γιατρούς τους ανακάλυψες. Καλορίζικος.

Δημος είπε...

ολα καλα τα λετε!! αλλα δωστε και ονοματα μην σας φοβιζουν. ερχεται η ωρατους!!!!!! αρκετα πια με ολα τα λαμογια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν υποψιαστώ οτι πίσω απο αυτην την κίνηση βρίσκεται πολιτικό ή δημόσιο πρόσωπο, έ τότε, το μόνο που μας μένει είναι να μπούμε όλοι μέσα στην στρουγκα και να θεωρήσουμε το άρμεγμα και την σφαγή, σαν φυσική μας αποστολή. Και τότε θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι! Αν όμως υπάρχουν άνθρωποι στον τόπο μας που δεν συμφωνούν με αυτό, τότε θα πρέπει να σηκωθούμε απο τον καναπέ, όχι για να προστατέψουμε έναν νέο επιχειρηματία, αλλά για να τινάξουμε απο επάνω μας τα αρπακτικά, τα λαμόγια, τις οικογένειες, τους ''ιδεολόγους'' και τους αλήτες. Και δεν είναι μόνο θέμα ψήφου στις εκλογές. Είναι στάση ζωής πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Τα κλειδιά τα πήραν κ κατασκευές έκαναν χωρίς προσωρινή άδεια όμως.βρομαει η δουλειά ως συνήθως στην Ελλάδα ζούμε κ το μέσον βασιλεύει. Να τους χαίρεστε θα πάτε πολύ μπροστά. Ο τζοχατζοπουλος σας οδηγεί πολλά συνχαρητηρια

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι την εποχή που μοίραζαν λεωφορεία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΝΑ ΜΗ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πολλά μπράβο για το προηγούμενο σχόλιο! Τι νεατερνταλ? τι καουρα είναι αυτή ? μόνο οι πλούσιοι πρέπει να έχουν μαγαζιά? γιατι να μην το πάρει κάποιος άλλος η άλλοι? μόνο αυτοί που βάζουν λύτους κ δεμενους δηλαδή?

Ανώνυμος είπε...

Αν κάτσουμε όλοι μας και κάνουμε μια αναδρομή στο πολιτικό παρελθόν, ας πούμε τα τριάντα τελευταία χρόνια, θα δούμε ότι μόνο στα λόγια είμαστε επαναστάτες αλλά την ώρα της κάλπης τα ξεχνάμε όλα και όσοι μας έφεραν ως εδώ και αυτοί συνεχίζουν την μικροπολιτική που διδαχτήκαν με την τακτοποίηση ορισμένων κολλητών και απολαμβάνουν πάλι την πολυπόθητη θέση εξουσίας, ικανοποιώντας το πολιτικό τους ψώνιο. Τίποτε άλλο. Μόνο ψώνιο και προβολή. Εμείς ξανά στις καφετέριες να λέμε τα ίδια και τα χρόνια να τρέχουν. Θα βάλουμε μυαλό;

Ανώνυμος είπε...

Μείζον θέμα έχει δημιουρργηθεί στην πόλη με αφορμή την ακύρωση της δημοπράτησης του ``Μαιαμι΄΄. Θα διαφωνείσω με το τίτλο που έδωσε στο σχολιό του ο ``επισκεπτης΄΄. Λίγα λες. Ακούγονται και μαθαίνονται όχι πολλά αλλά .. Όλα!!! Ναι σε όλους μας εναι γνωστή η ακύρωση του διαγωνισμού δίκιο έχεις φίλε μου, γιατι όμως η ``υπάλληλος του Λιμενικού Ταμείου δίνοντας πληροφορίες μιλά για μια απλή και μόνο παρεξήγηση και σε καμία περίπτωση για ακύρωση; Γιατί δεν παραδέχονται ότι υπάρχει απόφαση ακύρωσης από την περιφέρεια, η οποία σημειωτέον κυκλοφορεί ανάμεσά μας; Εαν σε περίπτωση δεν την έχεις να στην αναρτήσω. Όταν λοιπόν ένας διαγωνισμός για κάποιο λόγο ακυρώνεται δεν διεξάγεται νέος; Σύννομός που διορθώνει τα λάθη του προηγούμενου;
Δεν ξέρω να σου πω εαν ο διαγωνισμός διεξάγεται με αποκλειστική και μόνο ευθύνη του Λ.Τ. ή όχι. Αν έχει δικαιοδοσία η Περειφέρεια ή το Υπουργείο Ναυτιλίας. Εσύ το γνωρίζεις; Πάντως όντως η τιμή ήταν συμφέρουσα και το όραμα των νέων ελπιδοφόρο, όμως απογοητευτικό το να απαιτείς την Νομιμότητα από πάσα αρμόδιο (που στο λέω, δίκιο έχεις, υποχρεωμένοι είναι) αλλά εσύ ο ίδιος να παραβαίνεις την τυπική και νόμιμη διαδικασιά μην τυχόν και χάσεις κανα μήνα κέρδους!!! Σ' αυτή την πολύπαθη χώρα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουν όλοι να τηρούν πρώτα τους νόμους οι ίδιοι και μετά να απαιτούν και από τους άλλους. Να μάθουν πρώτα να αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας με ήθος, αρχές και αξίες και όχι να τους βλέπουν αφ' υψηλού ενώ ταυτόχρονα ονειρεύονται πως θα τους πάρουν τα ευρώπουλα! Πως θα μειώσουν ή ακόμα και πως θα σβήσουν (όπως λένε) τους άλλους επιχειρηματίες. Όλοι δεν είσαστε επίδοξοι επιχειρηματίες; Όλοι δεν είσαστε επιβάτες του ίδιου ελπιδοφόρου καραβιού που με πανιά τα όνειρα και την ορμή σας, παλεύετε για ένα καλύτερο αύριο; Μήπως οι άλλοι επιχειρηματίες είναι πολίτες δευτερης κατηγορίας; Έτσι λοιπόν, θα συμφωνείσω με προηγούμενο σχολιάστη ``Μαζέψου λίγο, δεν μπήκες σε σταύλο΄΄ αλλά νέος είσαι και δεν γνωρίζεις ότι αν δεν σέβεσαι δεν θα σε σεβαστεί και κανείς.
Το πολιτικό σύστημα, ναι έχει χάσει κάθε ηθική και κάθε αξία(πάλι δίκιο έχεις), αλλά πως να αλλάξει όταν μπροστά σε κάποιους σαν εσένα που έχουν μάθει να λασπολογούν και να φωτογραφίζουν τους ``πολιτικάντηδες του κεράτου που για τα ψηφαλάκια τους...΄΄ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις, αυτοί κάθονται και σιωπούν αντί να σε ... ασε δεν πέφτω στο δικό σου επίπεδο, φίλε.
Πολύ καλά τα λες, πολλά ακούγονται και πολλά μαθαίνονται όπως και οι δικές σου οι πομπές και όλοι γελάνε πίσω από την πλάτη σου. Αχ αυτό το καλάμι σου! Τι νόμισες όταν όπου βρεθείς και όπου σταθείς, βρίζεις και κατηγορείς και βουλευτίνα και πρόεδρο Λ.Τ. και ``υπαλλήλους΄΄ και πολλούς από τους άλλους πλειοδότες (οι οποίοι όπως και εγω μαθαίνω πολύ σε βοήθησαν). Τι φαντάζεσαι λοιπόν; Σε επαινούν; Σου στήνουν αδριάντα; ή μήπως σε περιγελούν κ' όλοι θωρούν σε σένα το μέγα αντικαταστάτη και συνεχιστή του ... ο Θεός ας τον συγχωρέσει το μακαρίτη τον συμπολίτη μας, που πολλοί ξέραμε το βίος και την πολιτεία του.

Ανώνυμος είπε...

Είναι συχνό το φαινόμενο να διαβάζουμε και να ερμηνεύουμε όπως θέλουμε.Μάθετε λοιπόν ότι η μη έγκριση δεν σημαίνει ακύρωση.Όπως επίσης όποιον κύριο ή κυρία τον βοηθάνε τα ελληνικά του ας διαβάσει τη διακήρυξη προτού εκφέρει άποψη.Δεν είναι κακό να ενημερωνόμαστε πριν γράψουμε έκθεση ιδεών...

Ανώνυμος είπε...

γιατι τοση κακια φιλε μου?????εσυ ακουσες τον εν λογω νεο να τα λεει αυτα η τα πληροφορηθηκες οπως πληροφορουμαστε και ολα τα αλλα???

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τα δικά μου Ελληνικά δεν με βοηθάνε, εσύ διάβασες με τα δικά σου Ελληνικα το Άρθρο "ΙΤΕΑ - ΜΑΙΑΜΙ Διαβάστε τους λόγους..." ??? Αναφέρει Ακύρωση ή όχι;
Στο τέλος του άρθρου θα βρείς και την διευθυνση όπου είναι δημοσιευμένη ολόκληρη η απόφαση της Γ.Γ.Α.Δ/ΝΣΗΣ Θ.Σ.Ε.
Κακός είμαι εγώ, που τα μετέφερα με πολύ προσεκτικό τρόπο και δεν είναι κακός αυτός που τα είπε; Εγώ και εκείνη την ώρα πήγα να του το πω αλλά κάποιος μου είπε `` Ρε, μ... που πας να μπλέξεις? ΄΄και ούτε εδώ δεν θα έκανα σχόλιο γιατί σπάνια κάνω αλλά θεώρησα ιδιαίτερα προκλητικο το `` Μούγκα στην Στρόυγκα ΄΄ Τίποτε άλλο!!!

Ανώνυμος είπε...

Το αρθρο μπορει να αναφερει οτι θελει!η αποφαση οχι!εκει που με παρεπεμψες φαινεται πως βλεπεις δρακους...αλλα καλυτερα ετσι γιατι στο χωριο μας μπλεκεις οπως σε προειδοποιησε ο φιλος σου!