Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΠΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

Σημείωση ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”: Το θέμα της Ιτέας για το “Λαρνάκι” και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έχει ξεφύγει από τα όρια της Φωκίδας, αρκετό καιρό τώρα, κόντρα σε όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το πιστέψουν! Υπάρχουν και τέτοιοι! Μετά το διαδίκτυο ανά την Ελλάδα, αλλά και δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου, το Μεταλλευτικό παρατηρητήριο δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα! Διαβάστε τη.
Ύποπτα πράγματα συμβαίνουν στην Ιτέα…

Ο Υπουργός Πολιτισμού δεν υπέγραψε, ως ώφειλε, την αρνητική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τις εγκαταστάσεις της S&B στο Λαρνάκι, εντός Δελφικού Τοπίου. Σημειωτέον ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη στις 20-11-2011, μετά από μια επι τόπου αυτοψία και τρεις συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου. Ο Υπουργός δεν υπέγραψε, κανείς δε σταμάτησε την εταιρεία και οι εγκαταστάσεις συνεχίζουν να λειτουργούν, με χίλια δυο προβλήματα νομιμότητας και με άδεια που έληξε στις 31/12.

Παραδόξως ορίζεται νέα επίσκεψη της Ολομέλειας του ΚΑΣ στο Λαρνάκι (15 αρχαιολόγοι συν παρατρεχάμενοι) για τη Δευτέρα 23-1 …γιατί άραγε; Για να βεβαιωθούν αν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις είναι ακόμα μέσα στο Δελφικό Τοπίο ή μετακινήθηκαν;;;

Και ενώ την Δευτέρα 23-1 σύλλογοι και φορείς της Ιτέας περιμένουν μάταια επί ώρες να συναντηθούν με τα μέλη του ΚΑΣ, όπως είχαν συνεννοηθεί, διαπιστώνεται ότι το κλιμάκιο των Αρχαιολόγων, με επικεφαλής την ίδια την κα Μενδώνη, δεν βρισκόταν ούτε στο Λαρνάκι ούτε στην Ιτέα, αλλά “εξεναγούντο” στα γραφεία της S&B!!!

Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί το βάθος των αλλαγών που έχουν συμβεί στην Ελληνική κοινωνία. Ελπίζουμε το ΚΑΣ να σταθεί στο ύψος του, να διαλύσει τις δυσάρεστες υποψίες (που το ίδιο δημιούργησε) για μεθόδευση ανατροπής της απόφασης του και να προστατεύσει τη φήμη των Δελφών ως ένα από τα κορυφαία μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αν δεν το κάνει, κακό δικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: