Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ. ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

"Ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, μα σαν τύχει και θυμώσει μες τα χιόνια θα μας χώσει"

Η σοφή αυτή λαϊκή παροιμία επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά. Αιτία, όπως προαναφέρθηκε, η μετακίνηση πολικών αερίων μαζών από τη Σιβηρία προς τα Βαλκάνια οι οποίες και θα παραμείνουν μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Ο χιονιάς που θα μας επισκεφτεί θα είναι από Αιγαίο μεριά, ο καθαρόαιμος χιονιάς της Φθιώτιδας δηλαδή. Σε τέτοιους χιονιάδες ευνοείται πολύ η Εύβοια, Βοιωτία και η ανατολική/νότια Θεσσαλία.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή, αφού αναμένονται χιόνια και στο εθνικό δίκτυο. Τα δυο σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή είναι η περιοχή του Μαρτίνου και των Αγ. Θεοδώρων, εκτός φυσικά από τα γνωστά σημεία προς Καρπενήσι, Δομοκό και Μπράλο. Καλό θα είναι όσοι θα ταξιδέψετε το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα, να είστε εφοδιασμένοι με αλυσίδες και να ενημερώνεστε καλά για τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στις περιοχές που θα κινηθείτε, είτε αφορά το εθνικό, είτε το επαρχιακό δίκτυο. Τα χιόνια και κυρίως ο παγετός θα είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα για τους οδηγούς.

Το Lamia
Report θα σας ενημερώνει συνεχώς και για την κατάσταση που θα επικρατεί στους δρόμους, αλλά και για ότι άλλο χρειαστεί ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.

Διαβάστε την πρόγνωση του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Σημαντική κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από το Σάββατο και για όλη την ερχόμενη εβδομάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά και μάλιστα σε πεδινές περιοχές. Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία, η βαρυχειμωνιά θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 7-8 Φεβρουαρίου. Συνεπώς, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καλό είναι να αρχίσουν άμεσα τις προετοιμασίες για την προστασία του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου τους από το πολυήμερο και δριμύ ψύχος.

Πιο συγκεκριμένα:
Νεφώσεις με ασθενείς βροχές προβλέπονται το Σάββατο
και χιόνια στο Καρπενήσι από το μεσημέρι και μετά. Στη διάρκεια της Κυριακής τα χιόνια θα κατέβουν μέχρι το Δομοκό, ενώ στη Λαμία θα ρίχνει χιονόνερο. Η θερμοκρασία στη Λαμία το διήμερο θα κυμανθεί από 3-5 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.

Από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή χιόνια θα πέφτουν και μέσα στη Λαμία κατά περιόδους. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας θα αρχίσει να το στρώνει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση και καθ' όλη την διάρκεια της νέας εβδομάδας δεν θα ξεπεράσει τους 1-2 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: