Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ-ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΟΙΝΟΧΩΡΙ - ΦΩΤΟ

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία.
Ειδικότερα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και ο παγετός, ιδιαιτέρως στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στα ανατολικά πελάγη που θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση το πρωί της Τετάρτης.
Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν στις ανατολικές όχι μόνο ηπειρωτικές, αλλά και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες κατά κανόνα θα είναι ασθενείς, εκτός από τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά και τη Μαγνησία όπου πρόσκαιρα θα είναι εντονότερες.
Από το απόγευμα της Τετάρτη έντονες χιονοπτώσεις προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (2-2-12) θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες κυρίως κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές.
Στην Αττική αναμένονται ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις, οι οποίες θα σημειωθούν κατά περιόδους κυρίως στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.
Δείτε πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες πατώντας εδώ.

ΟΙΝΟΧΩΡΙ

   ΟΙΝΟΧΩΡΙ

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

Φωτογραφίες από:  http://iteanews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: