Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Βαρέα-Ανθυγιεινά: Ολόκληρο το πόρισμα της Επιτροπής – Σε συνάντηση καλεί ο Σκυλακάκης


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, απέστειλε στην ΑΔΕΔΥ και στη ΓΣΕΕ τη Γνωμοδότηση της Διυπουργικής Επιτροπής  για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Πρόκειται για κείμενο 25 σελίδων που περιλαμβάνει δύο σενάρια καθορισμού του επιδόματος, ενώ επιπλέον περιέχει αναφορά για «παροχή περαιτέρω οδηγιών από τους συναρμόδιους Υπουργούς αναφορικά με την υλοποίηση συγκεκριμένου σεναρίου, προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη Υπουργική Απόφαση».

 

Στη Γνωμοδότηση τονίζεται ότι «κατά την εκτέλεση του έργου της η Επιτροπή αντιμετώπισε σοβαρούς περιορισμούς».

Αξίζει, ενδεικτικά, να παραθέσουμε δύο από αυτούς:

- «τη σχεδόν παντελή έλλειψη στοιχείων, μετρήσεων και δεδομένων, που αφορούν τη νοσηρότητα και την εν γένει επικινδυνότητα στους χώρους / κλάδους / ειδικότητες του Δημόσιου Τομέα»

- « το πολυάριθμο των ειδικοτήτων και κλάδων που απασχολούνται στον Δημόσιο Τομέα, την ποικιλομορφία και την ιδιαιτερότητα των εργασιών, καθώς και τον λανθασμένο τρόπο αποτύπωσης των ειδικοτήτων και των κλάδων των εργαζομένων στα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου».

 

Επισημαίνεται ότι ταυτόχρονα με τη διαβίβαση της Γνωμοδότησης, ο Αναπλ. Υπουργός κάλεσε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ σε συνάντηση στις 28 Ιανουαρίου.

 

Μπορείτε να δείτε την Επιστολή Σκυλακάκη με τη Γνωμοδότηση της Επιτροπής ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: