Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Τουρκία: Συνελήφθη η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς για εξύβριση του Ερντογάν.

 



Την προφυλάκιση της γνωστής δημοσιογράφου Σεντέφ Καμπάς διέταξε τουρκικό δικαστήριο, οδηγώντας την σε δίκη με την κατηγορία την εξύβρισης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάσει του επίμαχου νόμου που έχει οδηγήσει στη φυλακή δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Τουρκία.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη επειδή είπε μία παροιμία διά τηλεοράσως, η οποία ερμηνεύθηκε ότι αφορούσε τον Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου.

«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς , αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος» δήλωσε σε ζωντανή μετάδοση η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Tele1.

Η Σεντέφ Καμπάς δημοσίευσε παράλληλα την κιρκασιανή παροιμία στον λογαριασμό της στο Twitter, όπου έχει 900.000 ακολούθους.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη την περασμένη νύχτα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε, δήλωσε σήμερα, Σάββατο, ο δικηγόρος της Ουγκούρ Ποϊράζ.

«Η σύλληψη της Σεντέφ Καμπάς για 'εξύβριση του προέδρου' αποτελεί σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος της έκφρασης» σχολίασε το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGS).


phgh 

Δεν υπάρχουν σχόλια: