Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Παραγωγική η δημόσια διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Στερεάς.

 



Ιδιαίτερα παραγωγική κρίνεται η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025, η οποία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 και παρατάθηκε άτυπα μέχρι χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν και γραπτώς τις προτάσεις τους.

Υπενθυμίζεται, ότι – χάρη στην άοκνη και σοβαρή δουλειά υπηρεσιακών συνεργατών - η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα, η οποία δημοσιοποίησε το σχέδιο της για το ΠΠΑ και ακολούθως προχώρησε σε τηλεδιασκέψεις με φορείς όλων των περιφερειακών ενοτήτων και πολλών παραγωγικών τάξεων.


Η αρχή έγινε με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας. Η διαβούλευση συνεχίστηκε με εκπροσώπους άλλων κοινωνικών εταίρων και φορέων, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατέθεσαν και γραπτώς τις προτάσεις τους.

diavouleysi PPA1Μεταξύ άλλων συμμετείχαν στη διαβούλευση εκπρόσωποι των ακόλουθων φορέων:

  • Περιφερειακή Ένωση Επιμελητηρίων Στερεάς Ελλάδας.
  • Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας

       του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


πηγη


Σημείωση Καρτερίας.Θα θέλαμε να πιστεύουμε  ότι οι συμμετοχή και οι προτάσεις των φορέων της Φωκίδος  γιά την Ανάπτυξη της περιοχής μας, είναι πολλές και ουσιαστικές στις Περιφερειακές Διαβουλεύσεις,διότι εκεί λαμβάνονται πολλές αποφάσεις που μας αφορούν. Κοινώς να υπάρχουν Φωκείς που αυτοπαρακινούμενοι διαπραγματεύονται-μέσω των φορέων που εκπροσωπούν ή συμμετέχουν-στην υπεράσπιση των δίκαιων συμφερόντων των Κατοίκων της Περιοχής και όχι να υπερασπίζονται μόνον τα συμφέροντα των εταιρειών που στήριξαν την εκλογή τους. Διότι πολλές φορές τα συμφέροντα των κατοίκων αντικρούονται των συμφερόντων κάποιων Εταιρειών της Περιοχής όπως το Νέο Χωροταξικό γιά την Φωκίδα που ψηφίστηκε επί Σύριζα το 2018 κατά Παράβαση πολλών διεθνών Συμφωνιών και Συντάγματος και εξυπηρετεί τα συμφέροντα κυρίως των Μεταλλευτικών εταιρείων. Οι τοπικές αρχές και η Κοινωνία έχουν ζητήσει την Ακύρωσή του Αντισυνταγματικού και Παράνομου Χωροταξικού που εξορίζει τους Κατοίκους της Φωκίδος, χαρακτηρίζοντας μεγάλο τμήμα του Νομού  Μεταλλευτική Περιοχή. Οι Πολιτικοί μας και οι εκπρόσωποι των φορέων τί έχουν κάνει μέχρι στιγμής, και πόσες φορές έχουν φέρει το θέμα του Χωροταξικού στα Περιφερειακά αλλά και Τοπικά συμβούλια;

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο που κάποιοι όπως ο Σικελιανός,ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Μελίνα Μερκούρη, οραματίστηκαν να γίνει θερμοκοιτίδα Πολιτισμού και Ιστορίας της Ελλάδος, αναπτυσσόμενος Τουριστικά και Αρχαιολογικά. Όμως αυτοί οι άνθωποι έφυγαν, και οι σύγχρονοι πολιτικοί χωρίς όραμα και αγάπη γιά τον τόπο το μόνο που νοιάζονται είναι η "κονόμα" και το "βόλεμα". Γιά την υστεροφημία δεν έμαθαν τίποτε, γιατί ήθελε διάβασμα της Ελληνικής γραμματείας και υπέρβαση μικροψυχίας.Η Ιστορία όμως θα τους κρίνει όχι γι' αυτά που κατείχαν ως πρόσωπα, άλλα γιά αυτά που έπραξαν γιά το καλό της Κοινωνίας την οποία  εκπροσώπησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: