Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο: Αύριο οι προσφορές για το οδικό έργο Γραβιά-Μεταλλεία Βωξίτη.

χα



Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο για την βελτίωση οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο», τμήμα: τέλος παράκαμψης Γραβιάς – ισόπεδος κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το κόστος του έργου είναι με ΦΠΑ 13,5 εκατ. ευρώ (10,88 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου και αύριο 18 του ίδιου μήνα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Τα έργα εκτιμάται ότι να ολοκληρωθού μέχρι το τέλος του 2023. Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Ταυτότητα του ΕΡΓΟΥ

Το έργο θα εκτελεστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, της Περιφέρειας Στερεάς ΕΛΛΑΔΑΣ και αφορά στην αναβάθμιση του τμήματος τέλος παράκαμψης Γραβιάς – ισόπεδος κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη, από τη Χ.Θ. 9+300 έως τη Χ.Θ. 13+600 της εγκεκριμένης σχετικής μελέτης, το οποίο αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο. Το εν λόγω τμήμα ξεκινά μετά το πέρας της παράκαμψης Γραβιάς στη χιλιομετρική θέση 9+300, με βελτίωση ως επί το πλείστον της υφιστάμενης οδού στην περιοχή του Στενορέματος, όπου εκεί ο οδικός άξονας κινείται παράλληλα με το ρέμα από τη Χ.Θ. 10+000 μέχρι και τη Χ.Θ. 13+000, στη συνέχεια και μέχρι το πέρας τού προς κατασκευή έργου, ακολουθείται νέα χάραξη, για την αποφυγή διαδοχικών κλειστών στροφών του υφιστάμενου δρόμου.


πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

13 εκ!!! έργα υποδομής γιά να αναπτυχθούν τα Νταμάρια.

Ανώνυμος είπε...

Καινούργια χάραξη με τούνελ χρειάζεται, όχι στον ίδιο δρόμο πεταμένα χρήματα

Ανώνυμος είπε...

Επισκευάζουμε τις λακκούβες από τους παμπάλαιους δρόμους γιατί αν κάνουμε καινούριους θα πρέπει να κάνουμε και τούνελ. Τα τούνελ όμως θα χαλάσουν τις στοές της IMERYS! Γίνονται αυτά τα πράγματα όμως;;;;;;;;;;;;;;;;; Ε!
Ραγιάδες ξυπνάτε!