Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Κάτι ανθίζει στο άγουρο Κράτος

Είναι δύσκολο να ζεις στην Ελλάδα. Μερικές μέρες όμως είναι πανεύκολο! 
Η Μάγδα Φύσσα ακούει την απόφαση στο Εφετείο... EUROKINISSI
Η Μάγδα Φύσσα ακούει την απόφαση στο Εφετείο... EUROKINISSI 

Eίναι δύσκολο να ζεις στην Ελλάδα. Οι θεσμοί δεν λειτουργούν καλά. Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Οι περισσότεροι πολιτικοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Η Εκκλησία φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν. Και η δικαιοσύνη δεχεται παρεμβάσεις.   

Αλλά υπάρχει και ο απλός κόσμος. Ιδίως ο κόσμος που είναι νεαρός, έχει ιδανικά και επιθυμίες, και δεν θέλει να πάρει ως δεδομένες τις δυσκολίες που αναφέραμε.   

Είναι ο καλός της Ιστορίας. Που ενώ όλα δείχνουν ματαίωση και κόπωση, αυτός αντιδρά. Και διεκδικεί. Να ζήσει σε ένα κράτος δίκαιο, που θα προστατεύει την σωματική του ακεραιότητα και θα τον ανταμείβει για τις σπουδές και τις δεξιότητές του.   

Είναι ο κόσμος που συσπειρώθηκε τις τελευταίες μέρες, ασχέτως παρατάξεων, για να υπερασπιστεί τις αξίες της Δημοκρατίας, απέναντι στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.   

Θα εμφανιστούν κι άλλα υποκατάστατα του ζόφου, στην αέναη μάχη του Καλού και του Κακού. Ομως σήμερα, πολλοί θα κοιμηθούν ήσυχοι, μετά από 5,5 χρόνια. Όχι μόνο εκείνοι που απειλήθηκαν ευθέως, φύσει ή θέσει, από τους μαχαιροβγάλτες, αλλά και εκείνοι που πίστευαν ότι «τίποτα δεν λειτουργεί στην Ελλάδα». Ε, λοιπόν, καμμιά φορά λειτουργεί!   

Τον τελευταίο λόγο τον είχε όμως η Δικαιοσύνη. Που ήρθη στο ύψος των περιστάσεων. Που άκουσε την ανάσα του πλήθους, τη φωνή μιας μάνας που της σκότωσαν το παιδί οι λούμπεν της Βουλής. Και που αποφάσισε να γλιτώσει την Ελλάδα από αυτό το νοσηρό προηγούμενο.   

Θα εμφανιστούν κι άλλα υποκατάστατα του ζόφου, στην αέναη μάχη του Καλού και του Κακού. Ομως σήμερα, πολλοί θα κοιμηθούν ήσυχοι, μετά από 5,5 χρόνια. Όχι μόνο εκείνοι που απειλήθηκαν ευθέως, φύσει ή θέσει, από τους μαχαιροβγάλτες, αλλά και εκείνοι που πίστευαν ότι «τίποτα δεν λειτουργεί στην Ελλάδα».   

Ε, λοιπόν, καμμιά φορά λειτουργεί! Κι αυτό είναι μεγάλη ανακούφιση. Διότι σε κάνει να πιστεύεις σε αυτό που μεταξύ μας φτιάχνουμε οι άνθρωποι, τον ιστό της πόλης, τον ιστό του Κράτους, την ανοχή και το ανοιχτό πνεύμα των Δυτικών δημοκρατιών, την προστασία των ανθρώπινων αξιών.  

Ιστορική μέρα για το άγουρο Κράτος της Ελλάδας σήμερα. Ας την χαρούμε, χωρίς άλλους διχασμούς, εχθροπάθειες ή μικρότητες. 

Στ.Τσαγκαρουσιάνος

Πηγή: www.lifo.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μητσοτάκης: Η Ιστορία έγραψε ότι επί των ημερών της ΝΔ άνοιξε ο δρόμος για τη δίκη της ΧΑ
-----------------------------------------
Γεννηματά για Χρυσή Αυγή: Μαζί, να τελειώνουμε με τους νεοναζί

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τη πολιτική τους έφεραν το μόρφωμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Τώρα ομιλούν.

Ανώνυμος είπε...

Το κόμμα (θηλυκού γένους) που γέννησε το τέρας της Χρυσής Αυγής είναι μόνιμα σε οίστρο.