Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Οι καθαρίστριες του νοσοκομείου Άμφισσας διεκδικούν συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά δικαιώματα






3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι κυριες αυτες προσεληφθησαν με συμβαση εργασιας ορισμενου χρονου και οχι αοριστου. υπεγραψαν συμβαση με συγκεκριμενη διαρκεια εις γνωση τους. ολα τα αλλα ειναι αερολογιες. αλιμονο αν καθε συμβασιουχους του δημοσιου με μια συμβαση απαιτουσε και μετατροπη συμβασης σε αοριστου χρονου. ελεος πια.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε μην τα μπλέκεις. Άλλο ο συμβασιούχος που προσλαμβάνεται για ένα έκτακτο έργο ή πχ θερινή περίοδο αδειών και αυτοδικαίως λήγει η σύμβαση του και αποχωρεί και άλλο αυτός που καλύπτει ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες αλλά αναγκάζεται να υπογράψει στον ... αιώνα τον άπαντα συμβάσεις, γιατί το σύστημα τον θέλει όμηρο. Οι λόγοι της ομηρίας είναι πολλοί και γνωστοί.

Άλλο το 'να, άλλο τ' άλλο !!!!

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι συμβασιουχοι καλυπτουν παγιες αναγκες υπηρεσιων αλλιως δε θα τους προσλαμβαναν στις υπηρεσιες. υπαρχουν κενα θεσεων και προσλαμβανουν κοσμο. και επειδη εχω πανω απο 5 χρονια συμβασεις εργασιας με το ελληνικο δημοσιο επιτρεψτε μου να ξερω κατι παραπανω. οι συγκεκριμενες συμβασεις που υπεγραψαν οι συγκεκριμενες κυριες ηταν ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 18 ΜΗΝΩΝ. Λογω εκλογων περυσι το καλοκαιρι ο ΣΥΡΙΖΑ για ψηφους εδωσε με τροπολογια νομου, 4μηνη και 6μηνη ΠΑΡΑΤΑΣΗ σε ολες τις συμβασεις ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με μοναδικο κερδος του ψηφους απο απελπισμενο κοσμο-ψηφοφορους, που εχουν αναγκη για δουλεια. Εξαγορά ψήφων δηλαδή. Ολες αυες οι κυριες, οπως και εγω και χιλιαδες ακομη εργαζομενοι στο δημοσιο, γνωριζουμε ΕΞ ΑΡΧΗΣ τι συμβασεις υπογραφουμε, δηλαδη συμβασεις ορισμενης διαρκειας με ληξη. οταν η συμβαση ειναι ορισμενου χρονου ειναι ορισμενου χρονου. τελος. καμια συμβαση δεν εμπεριεχει μεσα τον ορο προσληψη λογω παγιων αναγκων, διοτι αν το ελεγε αυτο η συμβαση θα ειχαν μονιμοποιηθει δικαστικα ολοι οι συμβασιουχοι του ελληνικου δημοσιου. Και εγω ανεργος ειμαι αλλα δε βγηκα μετα απο τη ληξη της καθε συμβασης μου στα καναλια να λεω εληξε η συμβαση μου, μονιμοποιηστε με. και οι 24 μηνες που δουλεψαν οι συγκεκριμενες καθαριστριες πολυ ειναι.