Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Έρευνα του MEGA στα νοσοκομεία : Απλήρωτο προσωπικό και ελλείψεις, ενώ ο κοροναϊός εξαπλώνεται

Έρευνα του MEGA στα νοσοκομεία : Απλήρωτο προσωπικό και ελλείψεις, ενώ ο κοροναϊός εξαπλώνεται | in.gr
Με τις ελλείψεις να διογκώνονται και το φόβο του κοροναϊού να τους κυριεύει, πολλοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, και άλλες ειδικότητες, αντιμετωπίζουν απολύσεις και καθυστερήσεις μισθών. Το μεσημέρι της Πέμπτης, εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA στα πλαίσια της μεγάλης έρευνας που πραγματοποιεί στα νοσοκομεία της Ελλάδας, αυτοί δίνουν τη μάχη απλήρωτοι. Άλλοι εργάζονται χωρίς σταματημό. Κάποιοι, χωρίς ενημέρωση, τέθηκαν εκτός μάχης. αφού έληξε η σύμβασή τους και δεν επέστρεψαν στη δουλειά.
Γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, καλείται να πολεμήσει τον κορωνοϊό με ελλείψεις. Εκτός από τον φόβο, τους κυριεύει και η αγανάκτηση.
Ανάλογη ατμόσφαιρα επικρατεί και ανάμεσα στα πληρώματα των ασθενοφόρων.
Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ επισημαίνουν τον επικίνδυνο για ασθενείς και προσωπικό τρόπο με τον οποίο εργάζονται και ζητιανεύουν, στην κυριολεξία, μάσκες.
Τροπολογία κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των Νομικών Προσώπων το Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και του προσωπικού του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. Ανάλογη τροπολογία είχε καταθέσει προ ημερών και το ΚΙΝΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: