Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας: Επιβλήθηκαν 21 πρόστιμα

Σημειώνει ωστόσο ότι το πρόστιμο δεν είναι αυτοσκοπός αλλά στόχο έχει τη συμμόρφωση των πολιτών για τον περιορισμό του κορωνοιού

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κορονοιού εξέδωσε χθες η Αστυνομική Διευθυνση Φωκίδας στην οποία σημειώνει ότι διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι σε κομβικά σημεία του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου του νομού μας, όπως σε εισόδους και εξόδους της Άμφισσας, σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, πάρκα κλπ
Ακόμη , ενημερώνει τους πολίτες για ποιό λόγο επιτρέπονται οι μετακινήσεις καθώς και τα έγγραφα που χρειάζεται να έχουν στην κατοχή τους και επιπλέον ανακοινώνει ότι μέχρι προχθές το βράδυ είχαν βεβαιωθεί 21 πρόστιμα σε συμπολίτες μας τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι αυτοσκοπός το πρόστιμο αλλά η συμμόρφωση με τους γενικούς κανόνες με γνώμονα το κοινό καλό, τη μη διασπορά του ιού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Με κοινή υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε με σκοπό τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, στην ελληνική Επικράτεια, επιβλήθηκε ως μέτρο πρόληψης, ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών, για το χρονικό διάστημα από 23.03.2020 ώρα 06:00 έως και 06.04.2020 και ώρα 06:00.
Στο πλαίσιο αυτό από την περασμένη Δευτέρα, που εξαγγέλθηκαν τα νέα μέτρα, για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι σε κομβικά σημεία του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου του νομού μας, όπως σε εισόδους και εξόδους της Άμφισσας, σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, πάρκα κλπ.

Οι πολίτες οφείλουν, κατά τη διενέργεια αυτών των ελέγχων, να επιδεικνύουν το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους και να είναι εφοδιασμένοι με τη βεβαίωση τύπου Α΄ ή Β΄, αναλόγως του λόγου που είναι αναγκαία η μετακίνησή τους ή εναλλακτικά να έχουν αποστείλει μήνυμα (sms) στον ειδικό πενταψήφιο αριθμό13033, αναφέροντας τον λόγο που είναι αναγκαία η μετακίνησή τους.


Οι μετακινήσεις των πολιτών επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά λόγους:
-Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
-Μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνίσταται μετά από σχετική επικοινωνία.
-Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η άμεση αποστολή τους.
-Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
-Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
-Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
-Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης, στην τελευταία αυτή περίπτωση, της αναγκαίας απόστασης 1,5 μέτρων.
-Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται είναι (150) ευρώ.
Δεν είναι αυτοσκοπός μας η βεβαίωση προστίμων, αλλά πρωτίστως η ενημέρωση των πολιτών.
Ωστόσο, όταν σκοπίμως κάποιοι δεν συμμορφώνονται και θέτουν τους ίδιους, αλλά και τους συνανθρώπους τους σε κίνδυνο, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε την κείμενη νομοθεσία.
Το τριήμερο, από την περασμένη Δευτέρα και ώρα 06:00 το πρωί έως και χθες το βράδυ, έχουν διαπιστωθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που διενεργούν ελέγχους (21) παραβάσεις άσκοπων μετακινήσεων και έχουν βεβαιωθεί αντίστοιχα πρόστιμα.
Σας ενημερώνουμε ότι από τα περιπολικά οχήματα των υπηρεσιών μας, αναπαράγονται ηχητικά μηνύματα, για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.
Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος, να μην μετακινούνται και να παραμένουν στα σπίτια τους.
Θέλουμε να επικοινωνήσουμε με σαφήνεια το κυρίαρχο μήνυμα της ατομικής ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: