Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

«Μάχη» ανακοινώσεων μεταξύ Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και "Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος"

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας ασκεί κριτική εναντίον της επιχείρησης Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος, κάνοντας λόγο για αντεργατικές συμπεριφορές κατά των εργαζομένων. Εστιάζει στο ότι προ λίγων ημερών καταβλήθηκε η μισή μισθοδοσία του Φεβρουαρίου, καταθέτοντας και μία θέση διεκδικήσεων. Στις καταγγελίες, δεν άργησε να έρθει η απάντηση του προέδρου της επιχείρησης Γρηγόρη Κοντοχρήστου, ο οποίος παραθέτει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, τόσο στο εσωτερικό της όσο και στην αγορά.

Η απάντηση του Γρ. Κοντοχρήστου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας... «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ» και οι επιχειρήσεις που απλώς … «ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ»!!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ των ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε. στην ανακοίνωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
Με έκπληξη για ακόμα μία φορά, ενημερώθηκα για την ανάλγητη επίθεση σε βάρος της εταιρείας και εμού προσωπικά, από τους κυρίους/κυρίες που απαρτίζουν το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.
Κύριοι, προφανώς για να εκδίδετε μία τέτοια ανακοίνωση δεν έχετε μάλλον καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα το τελευταίο διάστημα και το τι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η εταιρεία μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, με την απώλεια του τζίρου να έχει φτάσει το 60% αφού μεγάλο μέρος του πελατολογίου της εταιρείας έχει αναστείλει τις δραστηριότητες του και όσοι λειτουργούν βλέπουν τις πωλήσεις τους να πέφτουν μέρα με τη μέρα.
Μαζί με το παραπάνω, έρχεται και η μη καταβολή πληρωμής τιμολογίων από αγορές που πραγματοποιήσαν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα η εταιρεία μας να ασφυκτιά.
Επιπροσθέτως, μιας και είμαστε παραγωγική και εμπορική εταιρεία και όχι σκέτο εμπορική, για να επιβιώσουν 6.000.000 πουλερικά που μεγαλώνουν στους θαλάμους μας, θα πρέπει να ταϊστούν, άρα θα πρέπει να αγοράζουμε συνεχώς τροφές. Με τι χρήματα όμως θα γίνει αυτό, όταν οι μισές επιχειρήσεις που είναι πελάτες μας έχουν κλείσει και οι υπόλοιπες υπολειτουργούν; Θα μας δώσετε εσείς τα χρήματα αξιότιμοι κύριοι του εργατικού κέντρου Φωκίδας;
Πράγματι, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, κατέβαλα στους εργαζόμενους μέρος της μισθοδοσίας τους, για να μπορέσω μέσα στην εβδομάδα να αγοράσω τροφές για να μην πεθάνουν τα πουλερικά από ασιτία και είπα ότι στα τέλη της εβδομάδας και αφού έχω εισπράξει ότι μπορώ να εισπράξω από το πελατολόγιο που παραμένει ανοιχτό, θα καταβάλω και το υπόλοιπο ποσό. Που είναι το κακό σε αυτό; ή μήπως θα πρέπει να κάνω αυτό που κάνουν και άλλες επιχειρήσεις, να περικόψω προσωπικό με εκ περιτροπής εργασία, άρα και μείωση μισθού ή να απολύσω; Αυτό θέλετε και βγάζετε τέτοιου είδους ανακοινώσεις που δεν έχουν λογική;
Η εταιρεία βρίσκεται σε αδιέξοδο γιατί όπως προείπα είναι πρώτα παραγωγική και μετά εμπορική. Αν δεν ταϊστούν τα πουλερικά, θα πεθάνουν και η εταιρεία θα βάλει λουκέτο. Αν ταϊστούν, θα σφαχτούν και παρόλο που δεν θα μπορούν να διατεθούν στο σύνολο τους στην αγορά, τουλάχιστον μέρος αυτών θα καταψυχθούν και θα περιοριστεί η οικονομική ζημιά, η οποία και πάλι θα είναι τεράστια, αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει η επιχείρηση και μαζί με αυτήν και οι εργαζόμενοι της.
Προφανώς όμως εσείς, κύριοι του εργατικού κέντρου Φωκίδας, ΔΕΝ θέλετε να υπάρχει η επιχείρηση, σας ενοχλεί εσάς και τους ομοίους σας.
Αν έχετε το στομάχι και το σθένος, ελάτε να αναλάβετε εσείς την επιχείρηση να δούμε μετά πόσα απίδια βάνει ο σάκος….αλλά είστε καλοί μόνο για ανακοινώσεις τέτοιου είδους…χρόνια τώρα….
Για να τελειώνει η ιστορία εδώ μια και καλή….η εταιρεία προσπαθεί να διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας ΟΛΩΝ των εργαζομένων της και για να το πετύχει αυτό στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, θα πρέπει να κάνει και κάποιες κινήσεις, τέτοιες, έτσι ώστε να υπάρχουμε όλοι και αύριο.
Στην 26ετη πορεία μου στον επιχειρηματικό κόσμο, ΠΟΤΕ δεν καταχράστηκα ούτε 1 σεντς από εργαζόμενο και ΠΟΤΕ δεν άφησα απλήρωτο κανέναν, τουναντίον μάλιστα που στην κρίση το καλοκαίρι του 2015, όλοι οι εργαζόμενοι είχαν πληρωθεί προκαταβολικά μισθούς 3 μηνών.
Με αίσθημα ευθύνης, το ίδιο προτίθεμαι να πράξω και τώρα. Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να μείνει απλήρωτος και όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις, θα πολεμήσουμε για να μείνει η εταιρεία στην αγορά και να μπορέσει να συνεχίσει να δίνει εργασία σε 200 και πλέον ανθρώπους ανά την επικράτεια.
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι, μέσα στις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, όπου μαζί με τον Πρόεδρο του εργατικού κέντρου αλλά και το Προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε., θα συνεκτιμήσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θα καθορίσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για όλους μας.
Η εταιρεία και οι εργαζόμενοι της ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ σε πείσμα ορισμένων.
Εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία και ο Θεός να βάλει το χέρι του για να ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία».
Γρηγόρης Κοντοχρήστος

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κλειστο...από εργάτες αφιλοτιμους μην περιμένεις κατανόηση...όσο για τους συνδικαλισταραδες,κλωτσιές.

Ανώνυμος είπε...

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι όλο τον μήνα Φεβρουάριο κ τον μισό Μάρτιο.Ή μήπως είχαμε κορονοιο και τον Φεβρουάριο?Η εβδομάδα πέρασε και ακόμη απλήρωτοι... Επιχείρηση που μετά Όσοαπο 26 χρόνια λειτουργίας δεν έχει αποθεματικό για να πληρώσει τροφές και εργαζόμενους δεν είναι σοβαρή. το φιλότιμο των εργατών να το αναζητήσετε στους Πακιστανους όχι στους Έλληνες.Με τόση ανεργία προσλαμβάνει Πακιστανους

Ανώνυμος είπε...

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι όλο τον μήνα Φεβρουάριο κ τον μισό Μάρτιο.Ή μήπως είχαμε κορονοιο και τον Φεβρουάριο?Η εβδομάδα πέρασε και ακόμη απλήρωτοι... Επιχείρηση που μετά Όσοαπο 26 χρόνια λειτουργίας δεν έχει αποθεματικό για να πληρώσει τροφές και εργαζόμενους δεν είναι σοβαρή. το φιλότιμο των εργατών να το αναζητήσετε στους Πακιστανους όχι στους Έλληνες.Με τόση ανεργία προσλαμβάνει Πακιστανους

Ανώνυμος είπε...

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ένα μπάχαλο. Αυθαιρετεί με ατελειωτες απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινα και σαββατοκυρικα που τα δηλώνει όλα 8ωρα καθημερινές δουλευει με ανασφάλιστους αλλοδαπούς και ακόμα πολλές φορές παράνομα στη χώρα. Δεν εφαρμόζει κανένα μέτρο προστασίας και απλά απειλέι τους εργαζόμενους. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να λαδώνει φορείς για να κάνει τις δουλείες της

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά έχω να πω,αν και σύντομη η εργασιακή εμπειρία μου στην εν λόγω εταιρεία. Οι ημερομηνία πληρωμής δεν είχε στο ελάχιστο απόκλιση, από τη συμφωνημένη. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και από την οικογένεια, αλλά και από το προσωπικό.