Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ - ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ


Το σχέδιο της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού με καραντίνα ακόμη τεσσάρων εβδομάδων μετά την 6η Απριλίου αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η κυβέρνηση μελετά όλα τα σχέδια που έχει στο τραπέζι, ακόμα και τα πιο ακραία σενάρια.
Επιλογή φαίνεται να είναι μεγαλύτερη μείωση των δραστηριοτήτων, όπως η καθιέρωση συγκεκριμένου ωραρίου κυκλοφορίας κυρίως, για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, είχε τονίσει ότι αναφορικά με την Ιταλία που παρατηρείται επανάκαμψη των κρουσμάτων κορωνοϊού, «είναι σίγουρο ότι όταν αψηφήσουμε τον εχθρό θα μπει σίγουρα στο σπίτι μας. Αν για λίγο χαλαρώσεις θα σου επιτεθεί με μανία. Οποιαδήποτε χαλάρωση στα μέτρα, μπορεί να φέρει τέτοια αποτελέσματα. Γι’ αυτό κρατούνται πολύ καιρό τα μέτρα», είχε προσθέσει.
----------------------------------------------
Κλείδωσε: Πόσο ακόμα θα παραταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 Απριλίου
Η εβδομάδα που έρχεται θεωρείται μια από τις πιο κρίσιμες για την πορεία της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας. Οι ειδικοί περιμένουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και τις μέρες που έρχονται και στη συνέχεια θα φανούν τα αποτελέσματα της καραντίνας.

Αν όλα πάνε καλά από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να δούμε μείωση των κρουσμάτων με την καμπύλη να ακολουθεί πτωτική τάση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα η πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να διαρκέσει έως και τα μέση του Μαϊου. Στη συνέχεια, ανάλογα με το πώς θα πηγαίνουν τα πράγματα, θα επανεξεταστεί η κατάσταση και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.


Αν η εξάπλωση του ιού έχει αναχαιτιστεί τότε θα ακολουθήσει η σταδιακή άρση των μέτρων με την ταυτόχρονη διενέργεια μαζικών τεστ, ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα με ελεγχόμενο τρόπο. Αν τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, τότε η καραντίνα θα συνεχιστεί ακόμα περισσότερο. Περίπτωση να αρθεί η απαγόρευση πριν τα μέσα Μαίου πάντως δεν υπάρχει. 

με πληροφορίες από Έθνος και instanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: