Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Έξαλλοι οι γονείς με τον «εμπαιγμό» του υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
«Στα κάγκελα» βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες γονείς σε όλη τη χώρα με τον άνευ προηγουμένου «εμπαιγμό» του υπουργείου Παιδείας, που ακόμη και σήμερα δεν λέει να λύσει, μιας και όπως φαίνεται αδυνατεί, τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει με την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Αν και τα σχολεία έχουν κλείσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, οι μαθητές ακόμη δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθώς η πλατφόρμα είναι εκτός λειτουργίας τις περισσότερες ώρες.
Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή η εξ αποστάσεως διδασκαλία για να καλυφθεί το χρονικό διάστημα που θα μείνουν κλειστά τα σχολεία εξαιτίας του κορωνοϊού είναι πολλά τα ζητήματα που έχουν προκύψει και μένει ακόμα να λυθούν ώστε η εφαρμογή να είναι τελικά λειτουργική.
Οι δύο ψηφιακές πλατφόρμες που έχουν τεθεί στη διάθεση των εκπαιδευτικών ώστε να ανεβάζουν το εκπαιδευτικό υλικό είναι πολύ συχνά πεσμένες. Έτσι η εγγραφή που απαιτείται να κάνει κάθε γονιός για το παιδί του γίνεται μετ’ εμποδίων, καθώς το σύστημα είτε υπολειτουργεί και είναι υπερβολικά αργό είτε τους «πετάει έξω» προτού προλάβουν να βάλουν καν το όνομα του μαθητή. Πόσο μάλλον για να μπουν τελικά σε αυτές και να δουν τα μαθήματα που έχουν αναρτήσει οι εκπαιδευτικοί.

Θα προβάλλονται μέσω τηλεόρασης

Την ίδια στιγμή πάντως που το υπουργείο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει γυρίσματα για μαθήματα που θα αφορούν το δημοτικό σχολείο και θα προβάλλονται μέσω τηλεόρασης.
Την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε τους υπευθύνους για την άμεση δρομολόγηση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία μέσω καναλιού της ΕΡΤ και θα αφορά σε πρώτη φάση τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Έτσι, από αύριο Δευτέρα ενεργοποιείται η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ2
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 έχει ως εξής:
Δευτέρα 30 Μαρτίου, 10 π.μ.
  1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης
    Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
  1. Ιστορία Δ’ τάξης
    Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος
  1. Φυσική Ε’ τάξης
    Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου
Τρίτη 31 Μαρτίου, 10 π.μ.
  1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης
    Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη
  1. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης
    Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
  1. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης
    Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: