Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Αφροδίτη Παπαθανάση: "Απαραίτητη η ουσιαστική συνεργασία Περιφέρειας και 5ης ΥΠΕ"

Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο αμφισσασ


Θα παρακαλέσουμε η Περιφέρεια με την συνεργασία της 5ης ΥΠΕ να επιτελέσουν έργο συντονισμού και άμεσων ενεργειών, όταν και όπου χρειάζεται, για: 
1. Με τη συνεργασία ΕΟΔΥ, τα χρονικά περιθώρια, πρώτα σε περιοχές που τα μοντέλα θα υποδείξουν, για τεστ ανίχνευσης του ιού,  μέσω των 500 νέων κινητών μονάδων

2. Σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και την 5η ΥΠΕ, να κάνουμε κάθε άμεση ενέργεια ώστε τα ασθενοφόρα να είναι σε άριστη επιχειρησιακή κατάσταση, από λάστιχα και service ως τον απαιτούμενο εξοπλισμό.
Τα πληρώματα ότι έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα προστασίας, ειδικές στολές, μάσκες και ότι τα επιστημονικά πρωτόκολλα προστασίας απαιτούν.

3. Να εξετάσει σε συνεργασία με τους Δήμους πως μπορεί να τους βοηθήσει για όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα υγιεινής. Απαιτείται και το γράφουμε εδώ και καιρό,  ενημέρωση πληθυσμού σε καταυλισμούς Ρομά και μεταναστών και προσφύγων. 
4.  Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, πρέπει να έχει σχεδιασμό για επιπλέον  οχήματα μεταφοράς, πχ στρατός, ιδιωτικά ασθενοφόρα, με διαδικασίες συνεργασίας με στρατό και επίταξης από Ιδιωτικές Εταιρίες, καθώς όλη η Στερεά έχει ορεινές περιοχές και αυτό είναι επιπλέον πρόβλημα για τις μετακινήσεις.
5. Δεν θα ήταν λάθος, με την αρμόδια αρχή τηλεπικοινωνιών, να τσεκάρει οτι τα δίκτυα internet κ επικοινωνίας είναι ισχυρά, μήπως και χρειαστεί να ενεργοποιηθούν σταθμοί και κεραίες.
6. Ελπίζω θέματα δημιουργίας επιπλέον,  έκτακτων, δομών περίθαλψης πχ σε γήπεδα, στρατόπεδα κλπ να είναι ήδη λυμένα με Υπ. Υγείας και πολιτική προστασία.
7. Να συνεργαστεί με την 5ηΥΠΕ για να άρουν κάθε φαινόμενο έλλειψης υγειονομικού υλικού προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως τα επιστημονικά πρωτόκολλα προστασίας απαιτούν.
Τα περιφερειακά νοσοκομεία μας να έχουν τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό για να μπορέσουν με ασφάλεια να ανταποκριθούν σε περιπτώσεις ελέγχου, εξετάσεων, νοσηλείας.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις της Στερεάς ας βοηθήσουν όσο μπορούν ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και Δήμους σε εξοπλισμό και μέσα.
Ας βγει ένας πίνακας- κώδικας με τα επειγόντως απαραίτητα, πχ από πληρωμή δαπανών για service σε αυτοκίνητα κ μηχανήματα, σε δωρεές ιατρικού εξοπλισμού και υλικού προστασίας.
Ήδη μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Στερεά, προχώρησε σε δωρεές αναπνευστικών συσκευών  στο ΕΣΥ.
Ας επικοινωνήσει η Περιφέρεια με τις δυνατές εταιρείες της περιοχής για παροχή βοήθειας. 

Κάθε Καλό σε όλους. #Προσέχουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: