Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Στρατός και Αστυνομία στον Εχίνο της Ξάνθης – Σε καραντίνα και κατ’ οίκον περιορισμό 3.000 κάτοικοι στην περιοχή

Στρατός και Αστυνομία στον Εχίνο της Ξάνθης - Σε καραντίνα και κατ' οίκον περιορισμό 3.000 κάτοικοι στην περιοχή

Απροσδιόριστης προέλευσης τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας και γεωγραφικό περιορισμό έχει τεθεί από χθες ο Εχίνος, στην Ξάνθη, περιοχή που θεωρήθηκε υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, λόγω κορονοϊού.
Έτσι 3000 κάτοικοι είναι πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό.

Όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ ο Κώστας Χουβαρδάς, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, η Γενική Γραμματεία προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και το διαφορετικό στον Εχίνο είναι πως οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να φύγουν από την περιοχή.
Θα υπάρχουν τσεκ πόιντ για την τροφοδοσία με τη συμβολή και του δήμου Μύκης και της περιφέρειας, και υπάρχει πρόβλεψη για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους αναξιοπαθούντες, όπως είπε ο κ. Χουβαρδάς. Στόχος είναι η κατάσταση να περιοριστεί στα κρούσματα που ήδη είχαμε και να μην υπάρξει εξάπλωση.
Στο χωριό θα συνδράμουν και Αστυνομία και Στρατός «όλοι μαζί για να  περιφρουρήσουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας», όπως είπε.
Η καραντίνα ισχύει για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου παραμένει σε ισχύ ο προσωρινός περιορισμός κατ' οίκον, ενώ τα κρούσματα τα διαχειρίζεται είτε το νοσοκομείο Ξάνθης είτε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
«Το θέμα είναι να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων» τόνισε ο κ. Χουβαρδάς, σημειώνοντας πως είναι απροσδιόριστης προέλευσης τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: