Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Λύκειο Δεσφίνας: Μετά από πέντε μήνες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φέρουν καθηγητές για τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα …

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση της Γιώτας Πούλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας


Δελτίο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας
Λύκειο Δεσφίνας: Μετά από πέντε μήνες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φέρουν καθηγητές για τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα …
Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση της Γιώτας Πούλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας
Έχουν περάσει πέντε μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές της Β’ και Γ’  Λυκείου Δεσφίνας (Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις) δεν έχουν διδαχθεί ούτε μία ώρα Βιολογίας. Δηλ. οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα κληθούν σε λιγότερο από τρεις μήνες να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις σε ένα μάθημα που δεν έχουν καθόλου διδαχθεί!!! 
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Γιώτα Πούλου σε συνεργασία με τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως όπου αναφέρει: 
«Τα λειτουργικά κενά, οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και βιβλίων που αντιμετώπισαν τα σχολεία με την έναρξη της φετινής διδακτικής χρονιάς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα, τρεις μήνες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις, με αποκορύφωμα το Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις της Δεσφίνας Φωκίδας, στο οποίο οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου δεν έχουν διδαχτεί καθόλου το μάθημα της Βιολογίας.» και συνεχίζει «Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι ο άμεσος διορισμός εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι θέσεις, αλλά η διαχείριση του κενού εκπαίδευσης πέντε μηνών που καταλύει την ισονομία των μαθητών για τους μαθητές των Β΄ και Γ΄ Λυκειακών τάξεων Δεσφίνας σε σχέση με τους συμμαθητές τους στην υπόλοιπη Ελλάδα και εγείρει θέματα νομιμότητας.» Τέλος η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μάθει από την Υπουργό Παιδείας πώς θα διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών της Δεσφίνας Φωκίδας  στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας είχε επισημάνει με ανακοίνωση ήδη από τον Δεκέμβριο τον κίνδυνο για το σχολείο της Δεσφίνας αλλά και για το σχολείο του Λιδωρικίου που έφτασε τον Ιανουάριο να καλυφθούν οι θέσεις των εκπαιδευτικών.
Πέρα από την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη δημόσια εκπαίδευση, η ευθύνη βαραίνει τον τοπικό βουλευτή που για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι δεν είναι ικανός να διασφαλίσει τα κεκτημένα της Φωκίδας ως οφείλει σαν βουλευτής μονοεδρικής. Να θυμίσουμε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και τα ολιγομελή τμήματα λειτουργούσαν στα σχολεία της Φωκίδας και οι καθηγητές ήταν στη θέση τους από την αρχή της χρονιάς. Και αυτά μέσα σε  ασφυκτικές μνημονιακές συνθήκες.  
13/2/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αποκορύφωμα της υποκρισίας. Έχουν ξεπουλήσει την Δεσφίνα για να γίνει ΒΙΑ μεταλλεία βωξίτη αιολικά πάρκα και ιχθυοκαλλιέργειες για δέκα είκοσι θέσεις εργασίας και τέλος κάθε άλλη προοπτική και τώρα κλαίνε δήθεν για τα αποτελέσματα του δικού τους εγκλήματος. Χρόνια μέχρι το 2015 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έσκαβαν το λάκο της Δεσφίνας και αντί να φροντίσουν να αναπτυχθούν δουλειές για να μην ερημώνει το χωριό και μένει το σχολείο χωρίς παιδιά, υπέγραφαν άδειες για αιολικά και ιχθυοκαλλιέργειες εκεί που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται τουριστικοί οικισμοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μάλιστα και τον Χωοροταξικό νόμο που χαρακτηρίζει επίσημα ολη την χερσόνησο χωματερή της ΒΙΑ. Βωξίτης μέχρι και το ίδιο το χωριό και όλη η πλαγιά μέχρι τον δυτικό κόλπο , ιχθυοκαλλιέργειες όλη η ανατολική παραλία και όλα τα βουνά για αιολικά. Αντί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη που θα κράταγε νέους να κάνουν παιδιά να μην ερημώσουν τα σχολεία, βάλανε μέσο να έρχονται καθηγητές έστω και για ελάχιστα παιδιά ενώ σε πολλά νησιά του Αιγαίου για περισσότερα παιδιά δεν πάει κανένας καθηγητής και τα παιδιά πάνε και έρχονται με τις βάρκες κάθε ώρες κάθε μέρα για να πάνε σε γειτονικά σχολεία με καθηγητές. Και όλοι μαζί με την προφανώς απερίγραπτη τοπική κοινωνία ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΤΑΞΗ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ. Και τώρα που ξανάρχεται η ΝΔ στην εξουσία και ξαναυπογράφει με την μια νέες άδειες για νέα αιολικά να δέσει η ταφόπλακα, ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν ανησυχεί. Δεν παίζεστε με τίποτα. Βρήκατε αγράμματους , αγαθούς κουτοπόνηρους και κορόιδα και τα κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

Άσε...Μην ανησυχείς...Θα υποβάλλει γραπτή ερώτηση ο Μπούγας. Αμ τι νόμισες;

Ανώνυμος είπε...

Φανταστείτε πως έβλεπαν και πως βλέπουν αυτή την ωραία κωμόπολη του νομού Φωκίδος.
.κρίμα για τους μαθητές.κριμα για τους γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Ισότητα κύριοι.
Αλλά ποιος να νοιαστει ,όταν οι μαθητές ,πχ.Ιτέας και Άμφισσας δεν αντιμετώπισαν τέτοιο πρόβλημα.
.μαθητές και πολίτες ενός άλλου κόσμου.
τα λόγια περιττά

Ανώνυμος είπε...

Φανταστείτε τις πιθανότητες επιτυχίας ενός μαθητή ,από την Δεσφίνα στο μάθημα της Βιολογίας σε σχέση με έναν ιδιωτικού λυκείου..η και δημοσίου,όταν στην καλύτερη περίπτωση εμφανιστεί καθηγητής την ημέρα της τσικνοπέμπτης.!