Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Τεράστιο το πρόβλημα στην Άμφισσα - Έχουν «χαρίσει» πλήθος αδειών απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης


Οι πεθαμένοι έχουν ακόμη θέσεις πάρκινγκ!

Το ήδη μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη χώρων στάσης και στάθμευσης της Άμφισσας εντείνεται έτι περαιτέρω από τα εκατοντάδες «δωράκια» που έχουν διανεμηθεί σε ιδιώτες ή επαγγελματίες που κρατούν δεσμευμένες θέσεις αν και δεν το δικαιούνται. 
Οι πεθαμένοι έχουν ακόμη θέσεις πάρκινγκ
Οι άδεις που έχει κατά καιρούς δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ανακαλούνται ποτέ, ούτε μετά θάνατον σε ένα κρεσέντο παρανομίας στο οποίο επιδίδονται ιδιώτες, δήμος και συναρμόδιες υπηρεσίες. 
Ακόμη και άνθρωποι που είχαν κινητικά προβλήματα και είχαν αδειοδοτηθεί νομίμως, αλλά πλέον δεν βρίσκονται εν ζωή, ούτε και έχουν αυτοκίνητο στο όνομά τους, εξακολουθούν να κρατούν παρανόμως οι συγγενείς τους την άδεια στάσης και στάθμευσης έμπροσθεν της οικίας τους για να μην κουραστούν να μετακινούνται, αλλά ο δήμος το επιτρέπει, κάνοντας διαχρονικά το κορόιδο. 
Επιπλέον καταστήματα έχουν ζητήσει και έχουν λάβει άδειες για την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης με βασική αιτιολογία την φορτοεκφόρτωση. Γνωρίζουν καλά ότι η άδειά τους ισχύει σύμφωνα με τον κανονισμό που ορίζει τις ώρες φορτοεκφόρτωσης 06:00 -10:00 το πρωί, αλλά εντούτοις απαγορεύουν την στάση και τη στάθμευση λες και ο δρόμος είναι τσιφλίκι τους και ουδείς τους ενοχλεί. 
Ακόμη, με ποια δικαιοδοσία και ποια λογική έχει το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών λάβει αποφάσεις και έχει εγκρίνει αιτήματα πολιτών και επιχειρήσεων στις οδούς Σαλώνων, Γιδογιάννου και Καραμανλή, οι οποίες ανήκουν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας;   
Επειδή οι θέσεις στάθμευσης διαρκώς μειώνονται και επειδή οι ιδιώτες που κατέχουν τέτοιες άδειες, που είτε δεν τους ανήκουν, είτε αφορούν συγκεκριμένες ώρες, είτε τις έλαβαν παρατύπως ή και παρανόμως αντιμετωπίζουν προκλητικά τους συμπολίτες τους καλούμε το Δήμο Δελφών εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να ανακαλέσει άδειες που οι δικαιούχοι τους δεν είναι εν ζωή, να ανακαλέσει άδειες που έδωσε σε δρόμους που δεν είναι αρμόδιος και να επιβάλλει σε όσους έχουν λάβει άδεια φορτοεκφόρτωσης να χρησιμοποιείται νομίμως και τις ώρες που απαιτούνται σύμφωνα με τον κανονισμό. Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών. Για το εν λόγω ζήτημα η ΩτΦ θα επανέλθει με συγκεκριμένα στοιχεία πια.

Τέλος δικαίωμα για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης έχουν οι κάτωθι κατηγορίες:
- Πυλωτές και είσοδοι ιδιωτικής θέσης στάθμευσης
- Αποθήκες 
- Καταστήματα – βιοτεχνίες (Εμπορία αυτοκινήτων, μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων κλπ)
-ΑΜΕΑ
Μόνο οι παραπάνω κατηγορίες μπορούν να αδειοδοτούνται νομίμως και υπό σαφείς προϋποθέσεις. 

Η Ώρα της Φωκίδας


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Ιτέα. Μάλιστα σε συγκεκριμένη επιχείρηση ο υπεύνος αυτής κάλεσε την Αστυνομία για κληση παρ'ολο που δεν είχε καν ακόμα λάβει την άδεια.Μετά από λίγες ημέρες ξανακάλεσε την Αστυνομία και όταν αποδείχτηκε από τον "παράνομο" ότι δεν είχε εκδοθεί ακόμα η άδεια, την άλλη μέρα το πρωί ως δια μαγείας έγινε το συμβούλιο στην Άμφισσα και εκδόθηκε η "άδεια". Σίγουρα όλαν έγιναν νόμιμα.... Η διαγράμμιση είχε γίνει χωρίς την παρουσία των αρμόδιων οργάνων πολλούς μήνες πριν την έκδοση της απόφασης και μάλιστα το τοπικό δημοτικό συμβούλιο ήταν αρνητικό στην έκδοση αυτής.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ιτέα το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται από την ανυπαρξία επιτήρησης στον παραλιακό δρόμο :

Α)Οι κάθετοι δρόμοι προς την παραλία δεν έχουν ορατότητα καθότι αυτοκίνητα βρίσκονται παρκαρισμένα ένθεν και ένθεν σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την οικοδομική γραμμή που ορίζει ο Νόμος. Αποτέλεσμα τούτου είναι ο οδηγός να αναγκάζεται να βγαίνει μέχρι τα μισά του δρόμου προκειμένου να στρίψει επί της παραλιακής λεωφόρου .
Β)Υπερμεγέθη αγροτικά αυτοκίνητα κάθετα παρκαρισμένα εμποδίζουν την διέλευση στην λωρίδα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να αναγκάζεται κανείς να οδηγήσει στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας δημιουργώντας κομφούζιο.
Γ)Ασυνείδητοι οδηγοί διπλοπαρκάρουν και μάλιστα με αντίθετη φορά μπροστά στα τραπεζικά καταστήματα τα φαρμακεία και τα περίπτερα εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ. Καλά κανένας δεν νοιάζεται γιαυτό το χάλι ;

Κύριε αντιδήμαρχε κάλεσε τώρα τον λιμενάρχη και ζήτησέ του να αστυνομεύσει ΤΩΡΑ την παραλιακή λεωφόρο.
ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ . ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ.

Τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου από την μη επιβολή προστίμων θα τεθούν υπ΄ όψη του εισαγγελέα Άμφισσας μέσα στις επόμενες μέρες με σχετικές φωτογραφίες .

ομάδα πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Άμφισσα, η πόλη που βάζουν καφασια μπροστά από καταστήματα,αλλά και σπίτια, μηχανάκια, κουτιά, καρέκλες και ο, τι άλλο για να <> θέση για το αυτοκίνητο τους που θα ρθει ή για να μην παρκάρει κάνεις λέγοντας ότι κλείνει η είσοδος του καταστήματος...... Τα σχόλια δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω να απαγορεύεται η στάθμευση μπροστά από ιατρεία ή από κάποιο εν ζωή ΑΜΕΑ.
Αλλά στην Ιτέα παίρνουν μέσω γνωριμιών άδειες για απαγόρευση στάθμευσης μόνο και μόνο για να μην κρύβεται η βιτρίνα ή η φάτσα του μαγαζιού τους. Αν σύμφωνα με το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο Δ.Δελφών, ο κάθε ιδιοκτήτης έπαιρνε άδεια στάθμευσης , οι δρόμοι της Ιτέας θα ήταν κίτρινοι (λόγω διαγραμμίσεων).
Άραγε με ποιό δικαίωμα δεν λαμβάνεται υπ' όψιν η απόφαση του τοπικού συμβουλίου ; Γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα οδικής κυκλοφορίας από το τοπικό συμβούλιο ;

Είναι νόμιμες οι ενέργειες και οι αποφάσεις του προηγούμενου συμβουλίου του Δ. Δελφών ;

Ανώνυμος είπε...

7:50 μια χαρά τα λες. Πληρη ανυπαρξία ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ειδικά στον Παραλιακό δρόμο. Την Παρασκευή το βράδυ σε 4 διαβάσεις ηταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Επιπλέον ΔΕΝ τηρείται η ΔΙΠΛΗ γραμμή.

Ανώνυμος είπε...

Μην παραβλέπουμε τα παρατημένα εμπόδια (ποδήλατα, τενεκέδες, καφάσια κλπ) σε αρκετά μαγαζιά της Ιτέας. Δεν μπορέις να κυκλοφορήσεις, να παρκάρεις να περπατήσεις. Απαράδεκτο.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης υπάρχουν:
α) μόνιμα σταθμευμένα σκάφη τα οποία κανονικά θα έπρεπε να ήταν στις μαρίνες.Αλλά εκεί βλέπεις υπάρχει χρέωση. Γιατί να μην μπορώ να σταθμεύσω επειδή κάποιοι έχουν καπαρώσει μια θέση 12 μήνες τον χρόνο για το σκάφο τους;
β)αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας ή που δεν κινούνται λόγο βλάβης (όχι για κάποιο εύλογο διάστημα αλλά για χρόνια)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα...Όταν ένα μαγαζί δουλεύει με τον δρόμο και δεν υπάρχει χώρος για στάση των αυτοκινήτων δεν θα προβεί σε άδεια? Πολλοί δρόμοι στην Άμφισσα έχουν παρκάρισμενα αυτοκίνητα σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης όπου η στάθμευση αυτοκινήτων απαγορεύεται.Αυτο δεν ενοχλεί κανέναν? Επίσης δεν υπάρχει ορατότητα όταν βγαίνουν οι οδηγοί από δρόμους και συγκεκριμένα στα ΚΤΕΛ απέναντι.Αυτο πάλι δεν ενοχλεί κανέναν?Ασχολείστε με τα καταστήματα που λογικό να θέλουν να δουλέψουν και η κάθε μία ή ο καθένας αργοσχολοσ παρκάρει μπροστά στην είσοδο του μαγαζιού?? Εδώ δεν σέβεστε την θέση πάρκινγκ για ΑΜΕΑ .Αλλά δυστυχώς αυτοί είμαστε ...Να λέτε τα πράγματα ωσ έχουν και μην τα παρουσιάζετε οπωσ βολεύει τον καθέναν.Επισησ θιξτε και το θέμα των τρακαρισμενων αυτοκινήτων που είναι παρκαρισμένα εδώ και κάτι μήνες...

Ανώνυμος είπε...

Ρε πάρτε τα ποδαράκια σας και βγείτε μια βόλτα στην αγορά που για να κάνετε 10 μέτρα περνάτε αυτοκίνητο και θέλετε να παρκάρετε και ακριβώς έξω από το μαγαζί που θέλετε να πάτε...