Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ζακ Κωστόπουλος: Στο εδώλιο έξι κατηγορούμενοι για τον θάνατό του

Πλάνο από το κοσμηματοπωλείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ζακ ΚωστόπουλοςΤο αδίκημα που τους έχει αποδοθεί είναι αυτό της θανατηφόρας σωματικής βλάβης - Οι γονείς του 33χρονου έχουν εδώ και καιρό μιλήσει για καθυστερήσεις στην ποινική διαδικασία. 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσουν έξι κατηγορούμενοι για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, το Σεπτέμβριο του 2018.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εξέδωσε το σχετικό βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, ο μεσίτης και 4 αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο. Το αδίκημα που τους έχει αποδοθεί είναι αυτό της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. 
Οι δικαστές του συμβουλίου, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι ορθά αποδόθηκε η επίμαχη κατηγορία και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. 
«Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές» έχουν αναφέρει οι γονείς του 33χρονου, οι οποίοι έχουν εδώ και καιρό μιλήσει για καθυστερήσεις στην ποινική διαδικασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: