Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Λαϊκή συνέλευση στο Αυλάκι Στυλίδας για την στέγαση προσφύγων


Στα “κάγκελα” βρίσκονται οι κάτοικοι στην περιοχή του Αυλακίου του Δήμου Στυλίδας μετά την έντονη φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες μέρες για την στέγαση τουλάχιστον 1.500 προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΒΟΜΒΥΞ.

Μπορεί επισήμως να μην υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση ωστόσο τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για επιθεώρηση του συγκεκριμένου χώρου ως έναν από τους ιδιαίτερα πιθανούς για να φιλοξενήσει πρόσφυγες που θα προωθηθούν στην ενδοχώρα για την αποσυμφόρηση των νησιών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamianow σε περίπτωση που – η για την ώρα φημολογία- πάρει σάρκα και οστά τότε οι κάτοικοι θα αντιπροτείνουν σε συνεννόηση και με την δημοτική αρχή χώρο σε διπλανή περιοχή. Ο λόγος για σημείο στην Μαυρομαντήλα στο ύψος του εργοστασίου της “ΜΠΕΤΟΜΑΡ”. Συν τις άλλοις οι κάτοικοι τονίζουν πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο -αυτό της ΒΟΜΒΥΞ- βρίσκεται περίπου 1000 μέτρα από ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα των Βαλκανίων, το 695 ΑΒΠ και αυτό από μόνο του δημιουργεί προβληματισμό.
Λαϊκή συνέλευση

Όλα αυτά όμως είναι ακόμη στο πλαίσιο των συζητήσεων και στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων. Για τον λόγο αυτό σήμερα το απόγευμα στις 17.00 θα υπάρξει λαϊκή συνέλευση των κατοίκων στην Πλατεία του Αυλακίου για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν σε όλα αυτά που ακούγονται.
Αυτό που προκύπτει ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι πως ο χώρος που βρίσκεται στα σύνορα του Δήμου Στυλίδας με τον Δήμο Λαμιέων εξετάστηκε το προηγούμενο διάστημα από κλιμάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο της ανεύρεσης χώρων που θα στεγάσουν πρόσφυγες.
Το αν η υπόθεση “ΒΟΜΒΥΞ” θα προχωρήσει ή όχι θα γνωστοποιηθεί λίαν συντόμως.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στη Φωκιδα να δουμε τελικα τι θα γινει κ αν θα φερουν μεταναστες... το εργοστασιο αυτο στο Αυλακι δεν ειναι μεσα σε κατοικημενη περιοχη...