Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ο μητροκτόνος της Φθιώτιδας ο ένας από τους δυο νεκρούς στο σκάφος στο Αντίρριο.

Ο μητροκτόνος της Φθιώτιδας ο ένας από τους δυο νεκρούς στο σκάφος
Είχε σκοτώσει τη μάνα του στην Τιθορέα, την ώρα που κοιμόταν, πριν από οκτώ χρόνια - Καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη, όμως, λόγω και του νόμου Παρασκευόπουλου, αποφυλακίστηκε το 2017.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ένα μυστικό έκρυβε το ένα από τα δύο θύματα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», που βρήκαν φρικτό θάνατο, όταν η μανιασμένη θάλασσα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, αναποδογύρισε το σκάφος τους, πνίγοντας τους δύο φίλους μέσα στην καμπίνα.

Τα δύο θύματα, ηλικίας 57 και 59 ετών, είχαν νοικιάσει το όμορφο σκάφος, με την ονομασία «Άγιος Νικόλαος», από την περιοχή της Καλλιθέας στην Αθήνα, προκειμένου να πάνε ταξίδι αναψυχής, μιας και αγαπούσαν την θάλασσα.

Είχε σκοτώσει την μάνα του
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τη μικρή κοινωνία της Τιθορέας (Βελίτσα) τον Μάιο του 2011, όταν ο 49χρονος τότε, που φέρεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα, πυροβόλησε εφτά φορές με επαναληπτική καραμπίνα και σκότωσε την 73χρονη μητέρα του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο  57χρονος ειδοποίησε μόνος του την αστυνομία και ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν. «Ελάτε να με πιάσετε, σκότωσα τη μάνα μου» είχε πει στο τηλέφωνο.
Ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί ότι η μητέρα του προσπαθούσε να του κάνει μάγια, ενώ πίστευε ότι με την πράξη του αυτή θα την απάλλασσε από τους εφιάλτες της. Μετά την αποτρόπαια πράξη του όμως, κατάλαβε όπως είπε, ότι είχε σκοτώσει τον μοναδικό άνθρωπο που τον πρόσεχε.

Τότε είχε οδηγηθεί στην δικαιοσύνη και είχε καταδικαστεί με 20 χρόνια φυλάκισης, όμως, λόγω και του νόμου Παρασκευόπουλου, κατάφερε και βγήκε από την φυλακή το 2017.

Ο 57χρονος, μετά την αποφυλάκισή του, δεν είχε ενοχλήσει ξανά τις Αρχές, ενώ τον τραβούσε η αγάπη του για την θάλασσα. Παράλληλα, είχε ασχοληθεί με τον αποκρυφισμό και τον μυστικισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: