Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Το 80% των διοικητών είναι αποτυχόντες πολιτευτές της ΝΔ

Φωτογραφία αρχείουΤον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στοχοποιεί η Κουμουνδούρου για τους ορισμούς των διοικητών των νοσοκομείων.

“Το 80% των διοικητών είναι αποτυχόντες πολιτευτές της ΝΔ και το 5% είναι απόστρατοι αξιωματικοί” τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, ενώ προκειμένου να σημειώσουν για το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα επισημαίνουν πως σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις παραβιάστηκε η ίδια η προκήρυξη, με τον διορισμό στο Ηράκλειο και στο Καρπενήσι στη θέση του διοικητή εργαζομένων στα ίδια νοσοκομεία, γεγονός που απαγορεύεται ρητά!
Η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποιεί προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους ρουσφετολογικούς διορισμούς διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, με στελέχη της να τονίζουν μεταξύ άλλων και τα εξής: “Ο κ. Πατέρας  έκανε τα αποκαλυπτήρια της «αριστείας» και του «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη. Παραδέχθηκε δημόσια ότι συμφώνησε να διοριστεί διοικητής στο νοσοκομείο με αντάλλαγμα την επιστροφή του προεκλογικά στη Ν.Δ. Τη συναλλαγή δεν την έκανε με κάποιο τυχαίο στέλεχος της Ν.Δ., αλλά με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Όσο και να σωπαίνει ενοχικά, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τις χάρες σε κουμπάρους, πολιτευτές και συγγενείς στελεχών της Ν.Δ. σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων. Ο κ. Μητσοτάκης, τόσο με την περίπτωση του κ. Πατέρα όσο και με όλες τις υπόλοιπες εξόφθαλμες περιπτώσεις ρουσφετιών, επιβεβαιώνει πως αποτελεί τον πυρήνα του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτού που οδήγησε, όπως μας δείχνει η ιστορία, τη χώρα στη χρεωκοπία".
Παράλληλα επιτίθεται και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, για τις δηλώσεις του ότι οι επιλογές στα νοσοκομεία δεν είναι κομματικές:
"Είναι τουλάχιστον αστείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να χαρακτηρίζει μη κομματικές επιλογές τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, μετά και την παραδοχή του για μία μέρα διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας για απευθείας συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά. Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν δίστασε να επικαλεστεί και τις δήθεν επιθυμίες των πολιτών για το χώρο της υγείας. Αναρωτιέται κανείς: Αυτό έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι θέλουν οι πολίτες; Συνταξιούχους με κομματικό στρατό, τον οποίον θέτουν στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη στον προεκλογικό του αγώνα; Διοικητές νοσοκομείων που εξισώνουν τους πρόσφυγες με εισβολείς; Στελέχη που ως μοναδικό προσόν έχουν ότι είναι γραμματείς της τοπικής ΝΟΔΕ;Η κυβέρνηση προφανώς θεωρεί ότι μετά από τόσες θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, οι πολίτες αδιαφορούν για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε προσλήψεις επιτελικών στελεχών. Το παραδέχθηκε άλλωστε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδης ο οποίος, ερωτηθείς για τους «ημέτερους» της ΝΔ, είπε με αφοπλιστική κυνικότητα: «Ποιους να βάζαμε; Τους ξένους;».
Τέλος, σχολιάζοντας την παραίτηση του 80χρονου από τη θέση του νέου διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής, ζητώντας την παραίτηση τόσο των 111 διοικητών που ορίστηκαν, αλλά και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια:
“Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Άλλωστε αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ. Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον διοικητή - κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά; Ξέχασε τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας; Ξέχασε τη σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια; Συνεπώς, μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της «αναξιοκρατίας» και του κράτους των «αρίστων» του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ. Με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων. Αλήθεια οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας, θα παραμείνουν στις θέσεις τους; Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 «αρίστων» που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: