Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Lamda: Με δάνεια 900 εκ. από ελληνικές τράπεζες ξεκινά το Ελληνικό!



Όλα δείχνουν ότι η Lamda Development του ομίλου Λάτση θα ξεκινήσει την χρηματοδότηση των έργων του Ελληνικού με ορίζοντα την πενταετία και θα αποπληρώνει τις δόσεις του ευτελούς τιμήματος προς το δημόσιο, χωρίς ο Σπ. Λάτσης να βγάλει από την τσέπη του ούτε ένα ευρώ!!!
Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν αυτές τις μέρες δάνεια προς την Lamda Development ύψους 900 εκ. ευρώ (άγνωστο το επιτόκιο!) από την Eurobank και την  Τρ. Πειραιώς. Μπορεί οι ελληνικές τράπεζες να μην χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία αλλά όταν πρόκειται για την Lamda, λεφτά υπάρχουν υπεράφθονα!
Παράλληλα η Lamda προϋπολογίζει να συγκεντρώσει άλλα 400 εκ. από “προκαταβολές” μισθώσεων και πωλήσεων ακινήτων, όπως του καζίνο και των εμπορικών και οικιστικών αναπτύξεων.
Το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 2 δις, που έχουν προϋπολογιστεί για τα έργα της πρώτης πενταετίας, προβλέπεται ότι θα συγκεντρωθούν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 650 εκ. ευρώ, στην οποία μόνο ως ύστατη ανάγκη θα συμμετάσχει ο μεγαλομέτοχος Σπ. Λάτσης και από την έκδοση στις αρχές του νέου χρόνου ομολογιακού δανείου ύψους, περίπου 150 εκ. ευρώ.
Γίνεται προφανές, έτσι, ότι ο Σπ. Λάτσης θα αποκτήσει το Ελληνικό κοψοχρονιά και θα αντλήσει σε βάρος του περιβάλλοντος τεράστια υπερκέρδη, χωρίς να διαθέσει από την τσέπη του σχεδόν ούτε ένα ευρώ!
Αυτό θα πει “επενδύσεις” και “κανονικότητα” στην μπανανία μας!

4 σχόλια:

Δ.Ι.Κ. είπε...

Οι προηγούμενοι ¨μάγκες¨ τι έκαναν;;; Βάλτωμα, απραξία, αναποτελεσματικότητα. Καλό είναι να γίνεται κάτι έστω και λίγο στραβό με την προοπτικά να βελτιωθεί, από το να μην γίνετε τίποτα..

kapodistrias είπε...

Να με συγχωρείτε, γιατί ίσως να μην καταλαβαίνω.. Όπως είναι γραμμένο το άρθρο, "πρέπει να τιμωρηθεί" ο Λάτσης, γιατί η εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος, θα πάρει τραπεζικό δάνειο, προκαταβολή μισθωσεων, θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαιου(που ίσως και να συμμετάσχει αν χρειαστεί), θα πάρει και ομολογιακό δανειο.. Και θα γίνει ένα σημαντικό έργο που θα δώσει δουλειές σε πολλά επαγγελματα, υπεραξία στην περιοχή κλπ.. Μα έτσι κινείται η "επιχειρηματικότητα" παγκοσμίως.. Το αντίθετο σημαίνει στασιμότητα, ακινησία, ανεργία κλπ
Προφανώς και τον χρηματοδοτουν οι τράπεζες, οι ομολογιουχοι, οι μισθωτες κλπ γιατί γνωρίζουν την φερεγγυότητα του καθώς και την αξία της επένδυσης..
Τώρα, όσον αφορά το" κοψοχρονια", να ελεγχθεί.. Αλλά,αν δεν υπηρχε μεγαλύτερο τίμημα; Δυστυχώς έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά.. Προσφορά και ζήτηση.. Επίσης, το "σε βάρος του περιβάλλοντος", αν ισχύει, οφείλουν εξηγήσεις οι αρμόδιοι φορείς.. Πιθανόν όμως, να έχουν συμπεριλάβει όρους στη συμφωνία (η θα έπρεπε να έχει γίνει έτσι), ώστε να ειναι η επένδυση, όσο γίνεται φιλικοτερη προς το περιβάλλον..
Ευχαριστώ..

Ανώνυμος είπε...

δός μοι πᾷ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινήσω

Ανώνυμος είπε...

Η ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα δεν ρισκάρει . Απλά υποκαθιστά το αδύναμο και ανίκανο κράτος. Λέει δηλαδή στο κράτος : Δώσμου 1 δισ ευρώ και θα σου δημιουργήσω τόσες θέσεις εργασίας. Απλά πράγματα ...