Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Έπιασε φωτιά μαχητικό MIG – Οι πιλότοι εκτινάχτηκαν τη τελευταία στιγμή (Βίντεο)


Ένα απίθανο περιστατικό κατέγραψε ο φακός ενός διερχόμενου πολίτη στην Ινδία, όταν ξαφνικά είδε επάνω από το κεφάλι του να περνάει με μεγάλη ταχύτητα ένα φλεγόμενο πολεμικό αεροσκάφος τύπου "MIG"



«Περί τις 11:45 το πρωί της 16ης Νοεμβρίου, ένα διθέσιο MiG εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας όταν αντιμετώπισε σμήνος πουλιών, αμέσως μετά την απογείωση στην αεροπορική βάση, στην Νταμπολίμ Γκόα. Ο πιλότος εντόπισε ότι η αριστερή μηχανή είχε σβήσει και η δεξιά είχε πιάσει φωτιά», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της επαρχίας, της Νότιας Γκόα, στην Ινδία.
«Οι προσπάθειες να επαναφέρουν το αεροσκάφος ήταν ανεπιτυχείς, εξαιτίας της βλάβης και το χαμηλού ύψους. Ο κυβερνήτης έδειξε ψυχραιμία και κατεύθυνε το μαχητικό μακριά από κατοικημένες περιοχές και οι δύο πιλότοι κατόρθωσαν να εκτιναχτούν με ασφάλεια», τόνισε ο επικεφαλής των διασωστών, Αγίτ Ρόι.


Να σημειώσουμε ότι και οι δύο πιλότοι προσγειώθηκαν με ασφάλεια και από την πτώση του αεροσκάφους στο έδαφος δεν απειλήθηκαν ζωές ή περιουσίες, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, India Today.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: