Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ : Οι πολίτες τίμησαν το Πολυτεχνείο-Επίκαιρο το μήνυμα του Νοέμβρη!




Με μαζικότητα και μαχητικότητα πλήθος πολιτών, οργανωμένοι σε πολιτικούς σχηματισμούς, φοιτητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τίμησαν την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η εξαιρετικά μαζική πορεία ήταν η απάντηση του δημοκρατικού κόσμου στην αστυνομοκρατία και στην προσπάθεια εκφοβισμού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλο το συρφετό των ΜΜΕ που οργίασαν τις τελευταίες μέρες.

Με κεντρικά συνθήματα τα συνθήματα του Νοέμβρη της εξέγερσης κατά της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών, αλλά και κατά των αντιδραστικών νόμων και μεθοδεύσεων που καταργούν το άσυλο των σχολών, ιδιωτικοποιούν την παιδεία και επαναφέρουν τα μνημονιακά αντεργατικά μέτρα, η κεντρική πορεία κατευθύνθηκε στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

Φίλοι και φίλες.

Η χούντα παραβίασε το άσυλο με τα τανκς και επέβαλε στρατιωτικό νόμο. Η αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε με νόμο το άσυλο. Ακριβώς γιατί φοβάται το πνεύμα του Νοέμβρη.
Την ελευθερία στην έκφραση της πανεπιστημιακής κοινότητας .

 Γιατί σκοπεύει την διάλυση, στο βαθμό που θα της επιτρέψουμε,  της δημόσιας παιδείας, υγείας, του ασφαλιστικού συστήματος. Γι αυτό και ο τοπικός βουλευτής υμνεί την κατάργηση όλων των παραπάνω.
Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον πολίτη από τις κωλοτούμπες στο Μακεδονικό και στο προσφυγικό και από τη διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων.
Επιλέγουν την διαστρέβλωση και τον αυταρχισμό.
Ότι και να κάνουν,

Η δημοκρατία του Νοέμβρη θα νικήσει.

Με  αγώνες  για την Παιδεία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη Ο φετινός εορτασμός να γίνει εφαλτήριο  διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία.
17/11/2019
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένας πωρωμένος αμοραλιστής στα όρια της επαρμένης αλητείας,όπως ο Τσιπρας, μπορεί να εμπαίζει τόσο ξετσίπωτα τον ελληνικό λαό…
Και είναι φρενοβλάβεια εμπαιγμού το να συμμετέχεις στην πορεία για το Πολυτεχνείο, με τέτοια κομπάζουσα αναισθησία και νοσηρή αυτοϊκανοποίηση, όταν υπηρέτησες, ως πρωθυπουργός, σαν θλιβερό ανδρείκελο, τις ΗΠΑ και τις... δυνάμεις της πλανητικής κακουργίας…

Το εκτελεστικό, δωσίλογο όργανο των ΗΠΑ και του 4ου Ράιχ, διαδηλώνει …εναντίον των αφεντικών του: Ο δωσιλογισμός σε παράκρουση διπροσωπίας και αλαζονικής παχυδερμίας…

«Διαδηλώνει» και με την προστασία της αστυνομικής του φρουράς!!!

Η ΟΡΓΗ πολλαπλασιάζεται από την ΑΗΔΙΑ…