Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

" Γνῶθι Μαθών κε Ταγκαλή! “

Με Δελφική ρήση απαντάει ο Λουκάς Αναγνωστόπουλος για το ” Που οδηγούνται τα Οικονομικά του Δήμου Δελφών"


Διαβάζοντας την παρέμβαση του κου Π. Ταγκαλή στα τοπικά ΜΜΕ με θέμα " Που οδηγούνται τα Οικονομικά του Δήμου Δελφών", ευλόγως μου γεννήθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα:

α) Το καλοκαίρι του 2014 και επί δημαρχίας του κου Θ. Μανανά, λίγες ημέρες πριν αναλάβει η παρούσα δημοτική αρχή, τα οικονομικά αποτελέσματα του β' Τριμήνου εμφάνισαν απόκλιση μεγαλύτερη του 10% και ως εκ τούτου αναγκάστηκε η Οικονομική Υπηρεσία, μετά από παρέμβαση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, να προβεί σε μείωση δαπανών κατά 700.000 χιλ. ευρώ προκειμένου να συμφωνήσουν τα έσοδα με τις δαπάνες. Εσείς ως αντιδήμαρχος δεν σας είδα να ανησυχήσετε για κάτι, προφανώς είχατε αναλωθεί με τις προεκλογικές υποσχέσεις σας και δεν σας καιγόταν καρφί!

β) Το τρίμηνο του 2014, αμέσως μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις και κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο όταν αναρτήθηκαν στο πρόγραμμα Διαύγεια 303 ( τριακόσιες τρείς) απευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού 1.500.000 εκ. ευρώ, που βάρυναν την δημοτική αρχή του τότε νεοεκλεγέντα Δημάρχου Θ. Παναγιωτόπουλου με την ευθύνη αποπληρωμής τους, εσείς δεν πήρατε χαμπάρι για τίποτα κε Ταγκαλή; Προφανώς αφήσατε τον υπογράφοντα να  "κόψει τον λαιμό του", όπως λέμε στη καθομιλουμένη, προκειμένου να βρει τα χρήματα να πληρώσει όλους αυτούς τους ανθρώπους!

γ) Τα Αποτελέσματα Χρήσεως και οι Ισολογισμοί 2011- 2012 - 2013- 2014 ήταν ή όχι ευθύνη και υποχρέωση της δημοτικής αρχής που εσείς υπηρετούσατε εκείνη την περίοδο  και μάλιστα ως εξέχων στέλεχος, να τους φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών;  Αντ' αυτού κατάφερα ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και μετά από σκληρή προσπάθεια να καταθέσω τους Ισολογισμούς του 2011, 2012,2013. Εάν λοιπόν κάποιος θέλει να αποκρύψει κάτι, σίγουρα δεν είμαι εγώ. Για τους υπόλοιπους Ισολογισμούς μην ανησυχείτε.....πάλι εγώ θα είμαι που θα τους φέρω για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο!

δ) Για το τεράστιο Δημοτικό Χρέος που παρέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή ποτέ δεν είδα να λέτε κάτι, αλλά και ποτέ δεν προτείνατε τρόπους αποπληρωμής του. Προφανώς ήσασταν σίγουρος για το αποτέλεσμα....ότι ο Δήμος Δελφών θα κηρύσσονταν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε Πτώχευση και προφανώς οι μόνοι που θα ευθύνονταν θα ήταν ο Δήμαρχος Θ. Παναγιωτόπουλος και  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λ. Αναγνωστόπουλος. Το άσχημο για σας είναι κε Ταγκαλή ότι με την βοήθεια και των κυβερνήσεων καταφέραμε να τα βγάλουμε πέρα και σήμερα να μιλάμε για ένα Δήμο οικονομικά νοικοκυρεμένο. 

ε) Τα χρέη των Καποδιστριακών Κοινωφελών και Αναπτυξιακών Επιχειρήσεων, ύψους 2.400.000 εκ. ευρώ, η προηγούμενη δημοτική αρχή στην οποία ήσασταν αντιδήμαρχος, το επαναλαμβάνω, γιατί δεν τα ενέταξε στους προϋπολογισμούς εκείνων των ετών και περίμενε εμάς να αναλάβουμε για να βγάλουμε "το φίδι από την τρύπα". Μήπως μπορείτε να μας απαντήσετε;  
Σαφώς και δεν μπορούσατε...αλλά και σαφώς δεν σας ενδιέφερε!

στ) Τις εκατοντάδες των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων εις βάρος του Δήμου, που αφορούσαν σε υποθέσεις παρελθουσών οικονομικών χρήσεων της Καποδιστριακής αλλά και της πρώτης Καλλικρατικής περιόδου και που προφανώς είχαν να κάνουν με απαιτήσεις πολύ πριν αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου, ενδιαφερθήκατε ποτέ να δείτε πως καταφέραμε να τις αποπληρώσουμε; Αλλά μήπως είχατε συστήσει Νομική Υπηρεσία κε Ταγκαλή για να μπορεί να επιλαμβάνεται και να παρακολουθεί τις υποθέσεις ; 

Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα, αλλά μέρες που είναι λέω να μην σας στεναχωρήσω!
Θέλω όμως να ξέρετε κάτι. Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου μας θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην παρούσα δημοτική αρχή για έναν βασικό λόγο. Γιατί ο εμπορικός κόσμος, οι μικροεργολάβοι, οι καταναλωτές, οι δημότες στο σύνολό τους, είδαν με τα ίδια τους τα μάτια, ότι τα χρήματά τους πιάνουν τόπο, ότι και το τελευταίο ευρώ ξοδεύεται με φειδώ και σύνεση, ότι δεν έχουνκανέναν ανάγκη να παρακαλάνε για να πάρουν τα χρήματά τους, ότι οι πληρωμές γίνονται σε μικρά χρονικά διαστήματα, ότι δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών - αυτοί που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και αυτοί που ζουν εις βάρος των άλλων.

Γι' αυτό κε Ταγκαλή ....όπως λέει το Δελφικό Παράγγελμα .....

Γνώρισε αφού μάθεις!

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! 

Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ρε κύριοι... Μεγάλη Εβδομάδα κ ασχολείστε με τα του Δήμου Δελφών. Λίγο επίπεδο δε βλάπτει κύριε Αναγνωστόπουλε.