Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου : "Από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης 337.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση-εξοικονόμηση ενέργειας του Κολυμβητηρίου Ιτέας"




Δελτίο Τύπου Ηλ. Κωστοπαναγιώτου Βουλευτή Φωκίδας
Από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης 337.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση-εξοικονόμηση ενέργειας του Κολυμβητηρίου Ιτέας
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση-Εξοικονόμηση ενέργειας» για το Ανοικτό Κολυμβητήριο Ιτέας (ποσό 337.000 ευρώ με βάση την μελέτη που υπέβαλε ο Δ. Δελφών) από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Συνολικά εγκρίθηκαν 58 αντίστοιχα έργα προϋπολογισμού 60 εκ ευρώ.
Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση του κόστους λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Ιτέας, το οποίο εκτός από τους αθλητές και τους συλλόγους της Ιτέας φιλοξενεί μικρούς μαθητές  Δημοτικού από Άμφισσα, Δεσφίνα, Κίρρα, Ιτέα που παίρνουν μέρος στο εξαιρετικά πετυχημένο «Πρόγραμμα Κολύμβησης για μαθητές Δημοτικού». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται απευθείας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μετά την επιτυχία και ανταπόκριση που έχει, σχεδιάζεται να επεκταθεί. 
Συνεχίζεται λοιπόν με διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία η αναβάθμιση των αθλητικών  υποδομών της Φωκίδας, μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινού με πρόσκληση του Βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου αλλά και αργότερα του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά 1) την χρηματοδότηση που ήδη έχει γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για αθλητικά έργα στο νομό ποσού 291.000 ευρώ και 2) την ανοικτή πρόσκληση προς τους Δήμους του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που αφορά κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων μέχρι ποσό 600.000 και δύο υποέργα ανά Δήμο.
Σίγουρα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλές παρεμβάσεις σε αθλητικά έργα στη Φωκίδα με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού. Όμως η αρχή έχει γίνει. Χωρίς αλόγιστες δαπάνες, με στόχο το ένα ευρώ που δαπανάται να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οφέλη για τους νέους-νέες (και όχι μόνο) της Φωκίδας.
Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Βουλευτής Φωκίδας
23/4/2019
   



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προεκλογικές παροχές στην θέση του ήθους της αριστεράς που έχασε το δρόμο και δεν βρήκε ποτέ την Φωκίδα; Εμένα όλο αυτό μου προκαλεί λύπη υπενθυμίζοντάς μου την θεωρία που λέει ότι ο φασισμός δεν είναι άκρως προβληματική ιδεολογία, είναι άκρως προβληματική νοοτροπία ανθρώπων. Προβληματική νοοτροπία κάποιων που επειδή κατάφεραν κάπου κάτι συγκεκριμένο και τους παραείπαν πολλοί "μπράβο", φτάνουν να νομίζουν ότι τα ξέρουν και τα μπορούν όλα σε σημείο να διεκδικούν ή να αρπάζουν με όποιο τρόπο μπορούν θέσεις ευθύνης στα κοινά και απο εκεί και μετά κάνουν ότι θέλουν δογματικά χωρίς να ακούν και χωρίς να μελετούν τίποτα (μιας και τα ξέρουν ήδη όλα) αντιμετωπίζοντας όποιον διαφωνεί ως κατώτερο ενοχλητικό ον που εάν έχουν το περιθώριο το στέλνουν και καμία εξορία εάν δεν μπορούν απλά να τον αγνοήσουν σέρνοντας και την πολιτεία που διοικούν π.χ. στο να μην ελέγχει ακόμη και επώνυμες καταγγελίες για διαπλοκή και διαφθορά. Θεωρούν δε τους πολλούς γενικά ως κατώτερα όντα ικανά όταν μαστίζονται από την πείνα να εξαπατηθούν εύκολα με ψίχουλα , ακόμα και εάν η πείνα έχει προκληθεί από τον ίδιο τον φασίστα και τις αποφάσεις του, την πείνα που δεν θα υπήρχε εάν κάποιος στην θέση που κατέχει ο φασίστας έκανε καλά την δουλειά του. Μόνο λύπη μπορεί να προκαλέσει όταν επικαλούμενος την δημοκρατία σε κατηγορούν ότι έχεις συμπεριφερθεί σαν φασίστας και εσύ που έχεις μόνο δίκιο , τα ξέρεις όλα και τα κάνεις όλα σωστά, αντί να δώσεις στα κατώτερα όντα επίσημες αποστομωτικές απαντήσεις στους κατ' εσένα λάθος ισχυρισμούς τους (όπως είσαι και υποχρεωμένος θεσμικά όταν πράγματι υπηρετείς την δημοκρατία) τους πετάς ψίχουλα για να τους εξαπατήσεις πάλι και να αρπάξεις την αποδοχή τους σαν γνήσιος φασίστας.

Ανώνυμος είπε...

Μια κινέζικη νομίζω παροιμία λέει. Αν αγαπάς κάποιον, μην του δίνεις έτοιμα ψάρια να τρώει, μάθε τον να ψαρεύει. Λέω και εγώ ο ανώνυμος ασήμαντος στην Ελλάδα. Αν θες να εκμεταλλεύεσαι σκληρά κάποιον και να μην κινδυνεύεις να αντιδράσει, μην του μαθαίνεις ποτέ να ψαρεύεις. Δίνε του μόνο έτοιμα ψάρια, λίγα όσο για να μην πεθάνει και ξεμείνεις απο σκλάβο, λίγα ίσα για να έχει δυνάμεις να σε υπηρετεί αλλά ποτέ να μην δυναμώσει και σκεφτεί παραπέρα και επειδή δεν μπορείς ρε αδερφέ να έχεις συνέχεια το νου σου να μην παραγίνεις σκληρός και άδικος, άνθρωπος είσαι, όποτε το παρακάνεις και κινδυνέψει να αγριέψει ο σκλάβος και να σε πάρει ο διάολος, δώστου λίγο παραπάνω και θα το ξεχάσει. Να σας ζήσουν να τους χαιρόσαστε όσοι δεν ξέρετε ούτε που πέφτει η θάλασσα.

Ανώνυμος είπε...

τι κάνουν οι εκλογές!!!
... φοράς κουστούμι και γραβάτα και τάζεις να κάνεις την επόμενη πενταετία ότι έπρεπε να είχες κάνει τον πρώτο χρόνο της προηγούμενης εκλογής σου.